Tweedehands geluk: School spullen hergebruikt…

Het is even geleden, maar hier is de tweede blog van de serie tweedehands geluk. Ik hou van oude spullen en daarbij ook ontzettend van oude schoolspullen. Misschien omdat ik een Juf ben, maar ik vind ze ook gewoon erg mooi in huis staan. NIet omdat ik juf ben, maar omdat het mooi is. Kijk mee naar een nieuwe Tweedehands geluk.
Heel veel oude schoolspullen kunnen in een huis een tweede ‘leven’ krijgen. Terwijl ik de foto’s aan het maken was, kwam ik er ineens achter dat ik nog veel meer schoolspullen heb, dan ik eigenlijk had bedacht. Dus bereid je voor op veel foto’s.

Volg je me al even, dan heb je een heel gedeelte al gezien, maar er zitten vast ook nieuwe items tussen. Dus kijk mee.

Hoe tof is deze Nederland kaart. De spruit snapt alleen niet dat ik vertel dat in de Atlas Nederland heel klein is… Deze kaart hangt in de speelkamer en past daar echt perfect. Vanuit de keuken hebben we ook een mooi doorkijkje naar de speelkamer en dan zien we precies de kaart. Deze kaart scoorde ik via #instagramkoopjeshoek en was echt een gelukje dat ik hem als eerste zag. Ik kocht hem nog voordat ik hem wist waar ik hem op ging hangen, want het is echt een joekel.

Deze twee stoeltjes zijn echte kleuterstoeltjes. Op de voorkant staan de namen van de spruiten er op. Echt heel erg leuk in combinatie met het steigerhouten bureau. Ze zitten er nu nog niet veel op, maar ze zijn toch te leuk. 

Boven het bureautje heb ik de oude ‘boom roos vis’ kaarten hangen. Wie herkent ze nog van vroeger? Ik heb er nog veel meer dus ik kan ze wisselen. Ik heb ze van onze oude school directeur overgekocht, die allerlei oude schoolspullen had staan. 

Deze meter liniaal is toch te leuk. Helemaal van oud, een beetje verweerd, maar nog perfect bij ons in huis. Hij hangt nu in ons ‘winkeltje’ aka de garage. We twijfelen nog of we hem op de ‘meter’ kast gaan hangen, omdat ons dat wel toepasselijk leek. 

Dit is onze nieuwste aanwinst. Hij stond er al even, maar nu de box weg is, komt hij pas echt goed uit. Het is een 75 jaar oud gymrek uit de gymzaal. Bovenaan zit ook nog zo’n extra rek om je op te trekken. Bij ons staat hij nog vooral ter decoratie, maar hij staat wel vast, dus er kan in geklommen worden. Ik ben benieuwd wanneer een van de mannen dit door heeft. 

Deze plaat was denk ik een van mijn eerste aanwinsten qua schoolplaten. Ik vind de kleuren prachtig. Hij hing in het oude huis in de speelhoek, maar nu kleurt hij goed in onze zithoek. Ik had hem er eigenlijk tijdelijk neergehangen, maar hij staat zo leuk dat hij er blijft hangen denk ik.

 

Als je me al even volgt dan herken je misschien ons oude huis. Daar hadden we deze werelkaart boven de bank hangen. Hij ligt sinds verhuizing op de kast. Ik wil hem wel ophangen, maar we zijn er nog niet over uit waar, omdat we geen schoolplaten museum willen worden. We denken toch aan de woonkamer en vooral nu ik deze foto zie denk ik…jaaaaa hij moet hangen. Hij is prachtig.

De laatste schoolitems. Deze schoolplaat mocht ik ook van de directeur overnemen en toen kwam hij ook met de mededeling een oud schoolbankje te hebben. Ik had nooit kunnen denken dat het zo’n mooie zou zijn. Deze staan nu samen te shinen op de slaapkamer van de spruit. Misschien verhuist het bankje ooit nog naar beneden als de mannen groot genoeg zijn om er aan te zitten.

Schoolspullen wishlist
Yep er is altijd ruimte voor meer. Dus dit is mijn schoolspullen wishlist

  • Een echt oud schoolbord voor tegen de muur boven de eettafel. Het liefst met houten lijst en een randje aan de onderkant voor krijtjes.
  • Gym ringen; ik vind die echte school gymringen er tof uitzien, maar daarnaast hebben wij in de woonkamer nu ook plek om deze op te hangen. Hoe leuk is dat.
  • Gymtouw: als decoratie vind ik het touw ook fantastisch. De kleur en het materiaal is mooi, het leer onderaan vind ik tof en het staat denk ik mooi, hangend over het gymrek. Deze hoeft dus niet bruikbaar te zijn.
  • Gymtoestellen. Andere mooie gymtoestellen vind ik ook tof, dus ik zoek regelmatig naar spullen op marktplaats. Om inspiratie op te doen en te kijken of ik schatten kan vinden.
  • Een glijbaan voor het rek. Ik had hier zelf niet eens aan gedacht, maar een vriendin zei ineens ‘en nu nog zo’n glijbaan’. Natuurlijk moet die er een komen voor de mannen. Hoe leuk.
  • Daarnaast zijn andere bijzondere oude schoolspullen ook welkom. Ik verzin altijd wel een plekje om ze te laten. Zo’n oude schoolklok vind ik nog tof bijvoorbeeld.

Ik kan nog wel even doorsparen denk ik…

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *