Vakantie musthaves met kinderen…

Tijdens onze heerlijke vakantie op Texel, merkte ik dat we een aantal vakantie musthaves voor de mannen hebben. Een paar dingen die het vakantie vieren en in dit geval kamperen voor ons makkelijker maakten.

Krentenbollen
Met stip op 1 staan de krentenbollen. Onze mannen zijn dol op krentenbollen. In de auto, in de kinderwagen, voordat de broodjes op de camping zijn, als de mannen honger hebben en we moeten nog gaan koken… krentenbollen zijn leven voor hun. Wij hebben ze standaard in huis, maar normaal eten ze er niet zoveel als op vakantie. Ik doe er niet te moeilijk over, er gaat naast krentenbollen ook genoeg fruit en andere dingen in.

Tekending
Geen idee hoe zo’n tekending echt heet, maar het IDEAAL voor in de auto of het vliegtuig. Tekenen en swoesh weg en opnieuw tekenen. De spruit kan zich uren vermaken in de auto met zijn tekending. Ik ben nog op zoek naar een grotere, want deze heeft een erg klein schermpje. Dus heb je de tip???
Kleine sidenote… Iemand gaf via insta wel aan dat het voor kinderen die wagenziek worden natuurlijk niet heel handig is.

Speelgoed in 1 tas
Ik vind speelgoed inpakken altijd lastig… er is zoveel keuze dus wat kies ik. Daarom laat ik de spruit altijd zelf kiezen. Ik geef hem een tas (zo een die je in de winkel koopt om te hergebruiken) en zeg dat hij deze mag vullen met het speelgoed dat hij mee wil nemen. Hij kiest vaak diertjes en dino’s, een graafmachine en misschien een boekje. Ik kijk zelf altijd nog even goed of ik denk dat hij alles heeft. Zandbak speelgoed gaat daarnaast in een andere (dezelfde soort) tas. Het opruimen op vakantie is makkelijk, want alles moet terug in de tas en het zandbak speelgoed kan zo meteen mee naar het strand of de speeltuin.

Deryan tentje (bedje voor de Pipster)
Onze Deryan is echt een dikke must. Het is een opgooi tentje met daarin een matrasje voor je peuter (ze hebben ook een baby variant die wij ook veel gebruikt hebben voor beide mannen) scheelt sjouwwerk en ruimte ipv het campingbedje. Het is een heerlijk knus bedje voor je kleine dreumes of peuter. Je kan het overal plaatsen, in ieder hotel, iedere tent, vouwwagen, iedere bungalow…

Prentenboeken
Naast de tas met speelgoed kies ik altijd 3 prentenboeken die ook mee gaan. De routine voor het naar bed brengen hou ik graag hetzelfde en dat betekent lekker samen een boekje lezen. Daarnaast is het ook een heerlijk momentje om samen even rustig te worden na een drukke vakantie dag.

Doekjes doekjes doekjes
Hydrofieldoeken, billendoekjes, snoetenpoetsers, zakdoekjes, handdoeken…. noem het maar op, maar zorg dat je ze allemaal in overvloed bij hebt, want je weet nooit wat er gebeurt…. Bij een vieze stoel, geknoeid drinken, vieze handen, zieke kinderen, zweet kinderen (die van mij hebben het erg snel warm) ramen waar de zon te fel door schijnt… Niks wat een doekje niet kan handelen.

Ipad met filmpjes
De Ipad is bij uitstek ideaal om wanneer het even nodig is de kinderen even zoet/ rustig te houden. Toen ik afgelopen vakantie met een zieke Pipster in de auto zat terwijl mijn lief de vouwwagen in zijn eentje moest opzetten, was ik blij dat we voor de spruit wat filmpjes hadden. Even ontspannen voor hem en het opzetten van de vouwwagen ging sneller, dan wanneer hij rondliep en wilde ‘helpen’. Ook op andere momenten is het soms even heerlijk om te ontspannen met een filmpje, dat vind ik ook, dus waarom die mini’s niet. Je hebt zelf ook vakantie, dus daar mag je het jezelf best even makkelijk maken.

Kleding
Natuurlijk moet er kleding mee op vakantie, maar kies je kleding bewust. Mijn tips:
– controleer het weer op locatie; Warm -> voor de zekerheid 1 lange broek 1 trui en verder zomer. Kouder -> dan doe het andersom.
– maak thuis al setjes en zorg dat shirts voor korte broeken ook bij de lange passen bijvoorbeeld
– Jurkjes, jumpsuits en salopettes zijn meteen een hele outfit.
– Een vestje kan altijd makkelijk overal overheen wanneer het koud is
– vaak neem je (althans wij) veel te veel mee en een wasje heb je daar zo gedaan, dus overdrijf niet.

Tip:
– Luiers verkopen ze echt OVERAL. Dus neem genoeg mee voor de heenreis en eventueel 2 dagen daarna, maar daarna heb je altijd wel een supermarkt in de buurt. Deze nemen namelijk veel ruimte in beslag.
– Dit geldt natuurlijk ook voor shampoo, zonnebrand creme enz… Dus een slimme ruimtebesparing.
– Hou er rekening mee dat drinkbekers door het druk verschil in de bergen of in het vliegtuit bij open maken het drinken er uit kunnen spuiten.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *