Vakantie shoplog Frankrijk…- Bizar duur en Brocante…

Vakantie en shoppen…ik vind het altijd fantastisch. Ik vind het zelfs extra leuk iets in het buitenland te kopen aangezien ik er dan vaak mooie herinneringen aan heb. Altijd als ik dat kledingstuk of dat product gebruik dan denk ik terug aan de vakantie. Daarnaast is het ook altijd een goede reden… Tja we zijn er maar 1 keer… Het is niet mega veel, maar we hebben toch een aantal hele toffe dingen gekocht.

We hebben een brocante markt bezocht en daar kocht ik als eerste deze etagere. Ik vind hem echt zo tof en ideaal om met feestjes of met bezoek allerlei lekkers op te leggen. Hij was echt nog helemaal gaaf en de kleuren zijn super, voor maar 5 euro. Koopje!!!

Op de markt in Sarlat (een heel mooi oud dorpje) kochten we vooral veel eten. Zoals een worst van varken en een worst van eend. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het niet aantrekkelijk vond klinken, maar het was heel lekker. De notenkraker vonden we mooi, maar we hebben ook een walnoten en hazelnoot boom in de tuin dus deze is ook nog eens praktisch.

In het papiertjes zit een belachelijk dure kaas. We lieten ons verleiden en pas na het inpakken hoorden we de prijs. 42 euro voor 450 gram kaas en toen durfden we geen nee meer te zeggen.. WOOPS. Het is truffel kaas, mega lekker, heftig van smaak, maar perfect voor bij een drankje.

Deze krijtjes werden daar gedemonstreerd en die man kon er super toffe dingen mee maken. De spruit is niet zo’n teken talent, maar we vonden dit toch wel heel tof om voor hem mee te nemen. Hij heeft er al fanatiek mee gekleurd.

De Ukelele kochten we ook voor de spruit (en pipster als die oud genoeg is), maar ik moet eerlijk bekennen dat ik hem zelf zo tof vind en leuk vind klinken dat ik stiekem al wat Youtube lessen Ukelele heb gehad. 

Ik zag allemaal mooie foto’s van mensen met hoeden voorbij komen en ik dacht, dat wil ik ook, maar ik zag vooral veel suffige en oubollige hoeden. Toen ik deze tegen kwam en hij ook nog eens leuk stond, spoorde mijn lief me aan hem te kopen en ik ben er super blij mee. Al vond ik het op warme dagen toch ook wel erg warm.

Dit gebak servies kochten we ook op de brocante markt. Het past perfect bij onze diepe borden die we jaren geleden ooit kochten op een markt in Frankrijk.

Voor iedereen die de VT-wonen volgt die weet dat dit soort kratten helemaal hip zijn. Ik vond de kleur mega tof en deze kon ik voor 4 euro meenemen. Dat kon ik niet weerstaan, al was het wel even passen en meten om hem op de terugweg mee te nemen. Nu nog een leuk plekje zoeken in huis en aankleden.

Deze haken zijn echte oude industriele haken. We vonden het ‘oude’ samen met de kleur zo tof, dat we die ook niet wilden laten liggen. 

In Sarlat kochten we deze mega gave poster van een visser. Echt heel erg mooi, dus die komt op de kamer van een van de mannen.

En als laatste kochten we op de brocante markt ook nog een grote schaal. Wij gebruiken dit soort schalen veel bij feestjes, maar ook bij BBQ’s of voor salades. Ideaal en leuk. Ik hou er van.

Dit was de buit van deze vakantie. Best beschaafd toch? Er zat niet echt een winkelcentrum in de buurt waardoor we niet echt zijn gaan shoppen voor kleding of iets dergelijks. Niet erg, we hebben heerlijk gezwommen en de dingen die we hebben zijn we heel blij mee. Wij gaan met muizenhapjes genieten van onze kaas. Bonsoir….

Volg:
Share:

4 Reacties

 1. Anja
  8 augustus 2018 / 07:57

  Oeps, die kaas…gelukkig is die wel heel lekker. Hele leuke koopjes verder, vind vooral de etagère, de notenkraker en het gebakservies heel erg leuk, zou ik zo zelf gekocht kunnen hebben.

  • Liefthuis
   Auteur
   8 augustus 2018 / 13:18

   aah tof, dank je

 2. 12 augustus 2018 / 19:51

  Hele toffe spulletjes zeg! Oh en die kaas, dat zou ons ook kunnen gebeuren

  • Liefthuis
   Auteur
   12 augustus 2018 / 19:56

   Hahahah hij ws gelukkig heel lekker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *