Van Reizen naar Corona.. De overgang is heel hard.

De overgang is wel heel hard, heel koud en heftig. We waren voorbereid op een flinke overgang. 3 maanden lang de mooiste plekken van de wereld zien, de mooiste avonturen, de liefde, de gezelligheid, wij…. samen en alleen wij…. Ik heb zo intens genoten en zo op de toppen van mijn zintuigen geleefd, dat ik wist dat de overgang naar het normale leven thuis even flink schakelen zou zijn…. maar dit hadden we nooit verwacht…

Wij hebben gelukkig een heel fijn thuis, dus daar thuis komen is geen straf. De lente komt er aan dus de timing is perfect en we gaan gewoon ultiem nagenieten… Waren mijn antwoorden als mensen vroegen of ik op zag tegen naar huis gaan. Daarnaast had de spruit zoveel zin om naar huis te gaan, naar zijn school, naar zijn speelkamer, zijn speelgoed, zijn vriendjes en zijn thuis, dat dat het ook prima maakte. We hebben avonturen gespaard en herinneringen gemaakt, stiekem wil ik niet naar huis, maar met een rugzak vol herinneringen is het geen straf.

Welkom thuis

Op woensdag ochtend landden we. We hadden twee vluchten gehad, voor ons gevoel was het al 7 uur later, maar we waren terug in het koude Nederland, waar op dat moment nog niet veel aan de hand leek. We hadden natuurlijk het nieuws gevolgd en in Brabant wisten we dat de maatregelen strenger waren, maar je merkte er niet meteen iets van. Dus op naar huis… het huis was versierd er stonden boodschappen klaar. Wat een liefde, wat een fijne thuiskomst.

Jetlag leven

We moesten even landen, we moesten even bijkomen. Jetlag life is tough life en dan mochten wij niet eens zo heel erg klagen. De mannen sliepen redelijk, maar overdag stortte ik gewoon in. Mijn biologische klokje zei blijkbaar gewoon…. Hop klaar met de dag, terwijl dat nog niet zo was. Met de dag werden de maatregelen strenger, met de dag werden de verhalen heftiger… Waren we maar daar gebleven.

Waren we maar daar

Ik weet dat het niet reeel is, maar mijn gevoel zei dat wel, want toen wij zo kort geleden nog daar waren leefden wij het vrije leven. Het droomleven en binnen een halve week waren we aan huis gekluisterd. Het landen maakte dus plaats voor onrust en onzekerheid, was ik nog zo naïef? Hadden we echt iets gemist? Wat mag wel, wat mag niet. RIVM volgen of andere adviezen?

Naast het verwerken van de reis, iets wat ik altijd lastig vind, want afscheid nemen is nu eenmaal niet mijn beste eigenschap, moesten we nu meteen door in de corona crisis. Mijn zintuigen stonden nog vol open en dat kwam wel even binnen… en je mag best weten ik vond het heftig…

Thuis is Lief thuis

Toch is het nu ook heel fijn om thuis te zijn. Juist in deze tijd op onze veilige fijne plek te zijn. Ik zie nu dat we de reis van ons leven hebben kunnen maken, dat we avonturen voor het leven hebben gespaard en herinneringen hebben gemaakt om nooit te vergeten. Dat wij, juist nu deze crisis start, wij dit jaar al zoveel moois hebben gedaan, dat we ons in onze handjes mogen knijpen. We zijn precies op tijd terug gekomen, niet te vroeg, maar ook zeker niet te laat waardoor we gedwongen terug moeten.

We zijn geland

We zijn terug… Ik ben geland… in een corona crisis welliswaar, maar we zijn geland. De zon schijnt en daardoor lijkt de werkelijkheid in Nederland soms zo onwerkelijk, maar we zijn er weer. We zijn thuis. We zijn waar we moeten zijn op dit moment. Het jetlag is over en ik ga weer aan de slag. Orders worden verwerkt en ook voor Lief thuis staat er van alles op de planning, wat vanuit huis kan. De laatste travelvlog komt er aan en ik ga mijn tips, onze reis en zoveel meer bloggen. Om te delen, jullie af te leiden, of mee te nemen en wellicht voor iemand nieuwe plannen te maken voor wanneer de crisis voorbij is. Want wauw wat een hoop positieve reacties heb ik van jullie gehad.

Dankbaar en blij dat we deze reis hebben mogen maken, dat we met deze timing terug hebben mogen komen. Dat we onze reis niet halverwege af hebben hoeven breken, maar echt zelf af hebben kunnen sluiten. De overgang is hard, maar we hebben alles er uit gehaald wat er in zit… en dat is iets wat niemand ons meer afneemt…

Dus WE ARE BACK… We zijn er weer, we zijn veilig… Stay safe iedereen, laten we extra lief zijn voor elkaar.

Volg:
Share:

4 Reacties

 1. 20 maart 2020 / 10:55

  Wat een herkenbaar verhaal. Ik zit nu op Gatwick te wachten op een vlucht naar huis. Reis helaas moeten afbreken. Nieuw Zeeland was een zeldzaam mooi avontuur maar Australië moeten we helaas missen. En wat gaan we thuis aantreffen?

  • Liefthuis
   Auteur
   26 maart 2020 / 13:53

   Hopelijk ben je veilig thuis. Wat een situatie he

 2. Lieke van Veen
  23 maart 2020 / 14:34

  Dit lijkt me inderdaad een flinke domper. Je wilt graag iedereen gaan bezoeken en vertellen over de bijzondere reis, maar helaas gaat dit niet.
  Ik kijk in ieder geval uit naar de blogs.

  • Liefthuis
   Auteur
   26 maart 2020 / 13:53

   Lief, er komt vanalles aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *