Vandaag start het ‘echte’ leven…voor de tweede keer…

Eerder schreef ik er al een blog over… Het echte leven gaat weer beginnen… Zo voelde het toen uiteraard ook echt. Na de bevalling van de Pipster ben ik nog bijna 4 maanden thuis geweest en toen ging ik weer werken. Het echte leven zoals ik het toen noemde… en toch voelt het nu ineens alsof het nu pas begint…Het echte leven zoals het de komende jaren voor ons gaat zijn…

In februari startte ik weer met werken, maar ik startte met twee uur per dag en langzaamaan ben ik dat uit gaan bouwen. Steeds meer uren per dag werken en zo aanvoelen hoe het met mijn lichaam gaat en wat er mogelijk is. Al heel snel besloot ik dat het doel was; na de zomervakantie weer volledig gaan werken. Dat zou betekenen, drie dagen voor de klas. Ik had zin om weer voor de klas te staan en wilde me weer op die plek nuttig maken. Ik zette me dus flink in voor mijn herstel, maar het gaat zoooo langzaam.

Toch…
Toch ga ik het doen. Toch ga ik nu starten. De osteopaat heeft me veel geholpen en ook mijn oefeningen van de fysio zijn top. Daarnaast durf en kan ik nu beter mijn grenzen aangeven. Aangeven wat ik wel en niet wil, juist om er voor te zorgen dat ik het nu wel ga trekken. Dat ik fysiek ga opbouwen in plaats van fysiek afbouwen, want dat wil ik niet meer.

Voor regio zuid is de zomervakantie voorbij en dus ga ik vandaag weer echt starten met werken. We hebben al 3 drukke terugkom dagen gehad, maar voor mijn gevoel start het schooljaar nu echt. De leerlingen komen op gesprek en deze week geven we weer de eerste lessen.

Meer dan een jaar…
Het is meer dan een jaar geleden dat ik niet volledig heb gewerkt. Voor mijn zwangerschapsverlof zat de vorige zomervakantie dus juli 2017 waren mijn laatste volledige werkweken en nu pak ik het weer op. Vol goede moed en enthousiasme. Mijn moeder komt weer iedere maandag hier oppassen en op dinsdag breng ik de mannen weer vroeg naar mijn schoonmoeder. Zoals het daarvoor ook altijd ging. Het echte/ normale leven dus.

Anders..
En toch is het anders. Heel anders. Naast mijn werk, hebben we nu ook een webshop. Die na een vliegende start voor ons, nu heel lekker loopt en die we willen uitbouwen. We willen dat graag tot een succes maken, omdat we het zelf zo ontzettend leuk vinden. Daarnaast ben ik afgelopen februari begonnen met vloggen en ben ik ook gemotiveerd te groeien voor Lief thuis…

Hoe we dit allemaal gaan rondbreien zal de tijd ons leren. Tot nu toe was ik dus nog vaak een middag of gedeelte van de dag thuis als de mannen naar de opvang waren en dat is nu niet meer het geval. Ik zal heel goed moeten plannen. Mijn lief helpt veel mee voor Feestje van Hout en voor Lief thuis moet ik prioriteiten stellen…

Ons leven hier in ons dorp
Ook kwam er tussen het stoppen met werken voor mijn verlof en nu een verhuizing tussendoor fietsen. Ondanks dat ik echt flink heb moeten wennen (ik geef ook de hormonen de schuld), maar wat is het een fijne plek.  Als we dit huis niet hadden, hadden we de webshop niet kunnen hebben. Het hangt dus allemaal samen en na een fantastische zomer, die we grotendeels in onze tuin door hebben gebracht kan ik oprecht zeggen. Dit is ons huis… hier worden de mannen groot, dit is ons plekje.

En dat is nu dus het echte leven… Het leven waarin ik weer volledig ga werken. Werken zoals ik van te voren had bedacht. Een band opbouwen met de leerlingen, maar ook weer meer contacten met collega’s en wat is dat weer fijn. Het echte leven waarin vanaf nu naast Lief thuis, ook Feestje van Hout thuis hoort en stiekem is dat allemaal ook f*cking spannend.

Volg:
Share:

4 Reacties

 1. Lindsy
  21 augustus 2018 / 06:30

  Jeey!!! Heel veel plezier met ‘het echte leven’ en alles er omheen.
  Toch altijd weer fijn he!

  • Liefthuis
   Auteur
   21 augustus 2018 / 18:49

   Aaah wat lief je reactie 🙂

 2. 24 augustus 2018 / 16:29

  Echt knap hoor hoe je het allemaal doet! Veel succes en plezier toegewenst, geniet van al t moois!

  • Liefthuis
   Auteur
   24 augustus 2018 / 17:19

   Wat lief, dank je

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *