Verbouwen vs verhuizen…Onze plannen…

Hang je jas op, je bent thuis.

Als jullie me al langer volgen dan weet je dat ik verliefd ben op ons huis. Dat we ons huis volledig eigen hebben gemaakt. Van de basis af helemaal verbouwd, alles wat je ziet hebben wij gedaan. Wat zijn we blij met ons plekje….EN toch….droom ik nog steeds van een boomhut in de tuin en een grote speelkamer/ ruimte voor onze spruit/spruiten. Toen ik zwanger bleek te zijn moesten we gaan nadenken, wat gaan we doen…verbouwen of verhuizen…

Zoals iedereen die met een huis bezig is, wel zal begrijpen, is de hypotheekrente mega laag en is het dus gunstig om een huis te kopen. Tel hierbij de meerwaarde van ons huis op en zo kwamen wij er achter dat we veel meer huis voor ons geld konden kopen dan we nu hebben. Kwam onze toekomstdroom dan toch dichterbij?

Toekomstdroom…
Onze toekomstdroom, is dat we ooit een ander huisje kopen. Vrijstaand of in ieder geval half vrijstaand. Charmant, mooi, en met een grote tuin. Een tuin waar een boomhut in kan, waar onze spruiten in kunnen rennen, kunnen trampolinespringen en schommelen aan de tak van een boom. Ik zie het helemaal voor me….en we dachten dat dit toekomstmuziek was voor over 10/15 jaar.

Verbouwen of verhuizen…
Door alle gunstige omstandigheden ging ik funda eens wat serieuzer bekijken. Want als we nog willen verhuizen, dan graag voor de uk er is, want anders moesten we alsnog eerst geld in een verbouwing stoppen van de zolder, terwijl we dat dan liever in een nieuw huis stoppen. Er stonden een aantal mooie opties op funda en we besloten zelfs te gaan bezichtigen.

Huis 1
Huis 1 was mooi, net te weinig slaapkamers, maar mega tuin. Locatie was wel aan een drukkere weg, wilden we dat? We bleven twijfelen, dit was niet ons huis. We hebben geen haast, dus als we niks vinden blijven we lekker waar we zitten en verbouwen we de zolder.

Huis 2
Opeens kwam daar ons droomhuis voorbij. In een dorp, wel net aan de verkeerde kant van Eindhoven, maar het huis was zo mooi dat we het wilden overwegen. Al vond ik het idee van een nieuwe plek wel spannend, zouden we vrienden nog zien?

Het was ECHT ons droomhuis. Vrijstaand, charmant, prachtige tuin, van binnen helemaal opgeknapt, helemaal onze stijl, 5 slaapkamers. Mega mooie keuken, grote luxe badkamer, kortom DIT WAS HET…. We twijfelden even (verrassend), maar besloten een bod uit te brengen. Ik zag ons al helemaal daar wonen. Er stond gewoon een ECHTE dikke grote mooie boom in de tuin en een oude put, hoe vet.

Helaas…
Zoals iedere woningzoeker op het moment weet gaan de huizen bizar hard en niet alleen dat, er wordt ook hoog geboden. Vraagprijs of daarboven. Zo ook bij dit huis. Op het moment dat we een bod wilden uitbrengen was er al een bod gedaan en waren ze al in onderhandeling. Helaas…

Er was geen mooier en beter huis op dat moment. Ons eigen huis is mega fijn en helemaal onze stijl. Er was geen huis zo mooi als het huis waar we een bod op hadden gedaan en op 2 stond dan zeker ons huis. Wilden we voordat de baby zou komen nog een hele verbouwing aangaan? Dat zag ik eigenlijk niet zo zitten dus een besluit werd genomen…

zolder nu…

Ons plan…
De zolder gaan we verbouwen. Zoals jullie in onze droomzolder planning konden zien, ziet onze zolder er niet echt heel goed uit op het moment.  Er moet nog veel gebeuren. Indeling bedenken, dakramen plaatsen, muren plaatsen, stucen, plafond afwerken, wastafel plaatsen, washok maken en zo komen er vast nog 20 klussen bij.

zolder nu…

Papa to the rescue…
Gelukkig heb ik een handige papa. De eerste plannen zijn gemaakt. 2de paasdag wordt er begonnen met het plaatsen van de dakramen. Daarna gaan we twee slaapkamers maken en een washok met mooi wastafelmeubel. We houden dan een redelijk grote hal over, daar zouden we ooit nog een derde kleine kamer van kunnen maken. Hier gaan we nu nog niet mee aan de slag, want tja, misschien verander ik ooit van gedachte en voorlopig hebben we die kamer nog lang niet nodig.

Wanneer moet het af?
Ehm goede vraag…We hebben het best een tijdje voor ons uit geschoven, maar nu ik bijna 16 weken zwanger ben, moet er toch actie  ondernomen gaan worden. Onze spruit krijgt een kamer op zolder, zodat de uk in de babykamer kan op de eerste verdieping. We hebben geen andere kamer over dus het ‘moet’ wel. Het doel is dus wel dat onze spruit naar zolder gaat, voordat onze uk zich in september aandient.

Grote jongens kamer
Afhankelijk van of onze uk een jongen of een meisje wordt, wil ik de babykamer gaan veranderen. Ook als het een jongen wordt wil ik natuurlijk iets nieuws, maar dan zal ik niet alles veranderen. Voor onze spruit wil ik heel graag een gave en stoere grote jongens kamer maken op zolder. Met steigerhouten inbouw bed, ofzoiets, oud schoolbankje en oude schoolplaten met dieren. Pinterest maakt overuren, want ik zie het echt als een gaaf project….

Volg:
Share:

6 Reacties

 1. 7 april 2017 / 11:29

  Balen dat jullie droomhuis aan jullie neus voorbij ging. Hoewel het wel op een verkeerde plek stond als ik het goed lees.

  Slim om iets met je eigen huis te doen!

  • Liefthuis
   Auteur
   7 april 2017 / 13:53

   Verkeerd is een groot woord, maar het was eerst zeker niet de bedoeling die kant op te gaan.

 2. 7 april 2017 / 16:21

  Fijn dat jullie een besluit hebben genomen, dat geeft een fijn gevoel denk ik. Jullie huis is megagaaf en dat wordt de zolder dus ook! Veel plezier met alles uitzoeken en het verbouwen 🙂

 3. 7 april 2017 / 20:18

  Succes met de verbouwing.
  Wij zijn ook nog steeds bezig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *