Verhuis Plog: Een terugblik op de verhuis weken…

Ondertussen wonen we 2 weken in ons nieuwe droom droom huis. Het was zeker even wennen en vooral heel hectisch in het begin met twee zieke kinderen, chaos in huis en heeeeeel veel sneeuw. Ondertussen kamperen we heerlijk relaxed in onze keuken en staat er zelfs een kerstboom. Het voelt steeds meer als thuis en de ideeen stromen door mijn hoofd wat betreft de inrichting…HEERLIJK!!!

Als je mijn verhuisvlogs al hebt gezien, dan weet je al erg veel. Ik weet echter dat niet iedereen de vlogs bekijkt en zo kan toch iedereen een beetje mee kijken.

30 november….We hebben de sleutel. Wat vond ik het spannend van te voren. Eindelijk konden we die dag het huis weer zien. Het was ondertussen flink wat maanden geleden dat alles geregeld was en nu was het eindelijk zover dat het van ons werd en dat we er rond mochten gaan lopen, de plannen uitvoeren die we in gedachte hadden en dan gaan wonen met mijn mannen.

Dit is de woonkamer. Echt een mega ruimte waar wij nog niet zoveel meubels voor hebben. Dus die zullen we langzaamaan moeten vullen. Ik ben vooral fan van de vloer, de mooie kozijnen en de hoogte van de kamer met de mooie balken.

En natuurlijk van de kachel. Het is een gaskachel en dat vind ik heerlijk. Ik wilde altijd een houtkachel omdat ik dat zo gezellig vind, maar het is natuurlijk ook veel werk om het vuur te maken, aan te houden, maar ook om hout te regelen. Ik vind dit dus ideaal.

De eerste foto in ons nieuwe huis. Twee blije koppies.

Een beetje een donkere foto maar dit is de keuken. In love ben ik met de openslaande deuren naar de tuin.

Degene die ons oude huis nog goed kunnen herinneren die weten dat onze oude keuken heel erg lijkt op deze. Zo toevallig dat het helemaal onze smaak is. Echt heel mooi.

Aangezien de oude bewonders al een week uit het huis waren en de verwarming hadden uitgezet was het flink koud. De Pipster had toch honger en om niet te verkleumen hebben we de kachel aangezet. Op dit moment voelde het meteen zoooo goed. Ik had alles echt wel spannend gevonden en soms getwijfeld, maar toen ik hier zat, voelde het goed.

De tweede dag begonnen we vol goede moed met behang afhalen. Dit was een van de weinig dingen die we wilden doen, want verder was alles heel erg goed en mooi. Achter het behang vonden we een vocht probleem. (Hier hebben we al contact over gehad met de oude bewoners, geen verborgen gebreken enz…komt goed) Even flink balen, maar we hebben snel wat mannen laten komen om te kijken wat we er aan konden doen.

Het onderste gedeelte van het stucwerk moest er af en onze spruit hielp opa even mee. Zo lief. De spruit heeft het ongelofelijk goed gedaan. Lekker geslapen in het nieuwe huis, maar ook geholpen of gespeeld met het speelgoed wat we mee hadden.

Rondom de zwem vijver komt een hek, wel zo veilig met onze kleine spruiten. Dit werd geleverd en mijn lief stuurde me deze foto. We zijn expres voor een simpel hek gegaan omdat je er goed doorheen kan kijken.

De eerste dozen zijn over…Iedere keer als we er heen reden dan namen we wat dozen en spullen mee.

Dit is de kamer van onze spruit. Hij heeft een hele gave bedstee. Op zijn muur hebben we een hele donkere groene slordige lambrisering geverfd. De kamer is nu helemaal aangekleed (foto’s volgen later) maar het ziet er zo tof uit.

Dit is de kleur op de muur bij de Pipster. Denim Drift. Echt heel erg mooi. Zijn kamer moeten we nog verder afmaken, maar hij slaapt toch nog bij ons, dus alles rustig aan.

Op de dag van de verhuizing sliep de Pipster heerlijk in zijn babynestje. Hij was met mij mee naar het nieuwe huis zodat ik alle werkmannen de weg kon wijzen met onze spullen. De box kwam als een van de eerste dingen en de Pipster sliep rustig tussen alle drukte door.


Toen alle spullen over waren en alle mensen die hadden geholpen weer naar huis moesten wij nog eten. We zijn de friettent hier in de buurt maar in gaan wijden en hebben eten gehaald. We ploften op de bank die tijdelijk in de keuken staat zolang we nog niet in de woonkamer kunnen. De spruit sliep bij opa en oma en de Pipster lag lekker bij papa. We wisten toen nog niet dat de Pipster die nacht ziek zou worden. Dus de eerste nacht zaten we meteen bij de huisartsen post. 39 graden koorts en oorontsteking voor de kleine man. Zo zielig.


En dan het afscheid van ons oude huis. Ons droomhuis. Het huis wat we samen kochten, maar vooral wat we samen ook helemaal eigen maakte. Iedere millimeter, iedere leiding, muur, stopcontact, ieder likje verf…Alles kende we en hadden wij bedacht. Het voelde zo raar om dat te verlaten. Het had niks met ons nieuwe huis te maken, maar het deed me stiekem wel een beetje pijn.

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Christine
    27 december 2017 / 13:02

    Erg leuk, deze plog!!
    Heel veel klusplezier verder, sneu dat de boys ziek werden met al die drukte.. succes en ben ontzettend benieuwd wat je met dit huis verder allemaal gaat doen ­čśë
    Die keuken is echt een plaatje en die tuin.. ik snap heel goed dat je hier zo verliefd op bent geworden!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *