Onze spruit is jarig en wordt 2…Gefeliciteerd kleine boef…

Waar blijft de tijd. Alweer twee jaar bij ons, alweer twee jaar. Onze kleine man, onze spruit, onze boef, onze eerste zoon is jarig. Dat moet uiteraard gevierd worden. Lieve kleine boef,

Zoals beloofd ieder jaar een brief voor jou. Wat vliegt de tijd voorbij, wat ga jij hard en je hebt het zelf niet eens door. Jouw leven mag gevierd worden en dat doen we met alle liefde.

Twee jaar geleden
Twee jaar geleden werd jij in mijn armen gelegd en het enige wat ik kon roepen was hij is er, hij is er, hij is er. Twee jaar geleden zag ik je voor het eerst, rook ik je voor het eerst en gaf ik je voor het eerst een kus. Twee jaar geleden kon ik jou vol trots aan iedereen laten zien, iedereen laten genieten, maar je was van mij, van ons. Twee jaar geleden maakte jij mij een mama, het grootste cadeau wat iemand me kon geven. Twee jaar geleden kon ik alleen maar naar jou kijken en wel 100 keer op een dag zei ik; kijk dan….hij doet…..Twee jaar geleden, deed jij voor het eerst je ogen open, keek je met je verfrommelde, maar perfecte gezichtje de wereld in. Twee jaar geleden begon jouw kleine, maar fantastische leventje. Jouw avontuur…. Ons avontuur.

Eén jaar geleden
Eén jaar geleden bliezen we jouw eerste verjaardagskaarsje uit. Wat een bizarre dag was dat, je werd 1 en was geen baby meer, ik geen new mom meer en begon jouw dreumes bestaan. Eén jaar geleden kroop je vrolijk door het huis, aan de tafel een beetje staan, maar lopen zou je voorlopig nog niet doen. Eén jaar geleden, was je een heerlijke slaapkop, die zijn ogen uit kon kijken, maar ook heerlijk zelf kon spelen. Eén jaar geleden wist je al precies hoe jij mij kon omkopen, met je mooie lach, je krullenkoppie en je lekkere armpjes om mijn nek. Je kon nog geen woordje zeggen, maar je kon me al van alles vertellen. Eén jaar geleden besefte ik hoe bijzonder het is een verjaardag te vieren, een feestje voor één jaar mama en papa zijn en een feestje, omdat ik het zo bijzonder vond dat jij al een jaar bij ons was. Ineens snapte ik het principe ‘verjaardag’ nog beter. Een moment om te vieren Eén jaar geleden….

En nu…
En nu….Nu ben je twee, ben ik twee jaar moeder, ben je een peuter. Kun je lopen, leer je rennen, heb je praatjes voor tien. Nu hou je van knuffelen, diertjes, je opa en oma’s. Nu hou je van alles wat er gebeurt om je heen, van vliegtuigen, tot vogels, van met vriendjes spelen tot ballonnen. Nu wil je alles met me delen, je wil me alles vertellen, je kan me al zoveel duidelijk maken, gebruikt al zinnetjes, meestal snap ik je, maar volgens mij is dat de gave van een moeder. Nu krijg je een eigen wil, ben je duidelijk in wat je wel en niet wil, maar gelukkig (voor papa en mama) vind je het meeste wel goed. En nu zeg ik nog steeds dagelijks, kijk nou….moet je zien…. Jij ontdekt de wereld en nu…Nu vieren wij jouw tweede feestje….

Ik hou er van
Ik hou er van dat je zo graag boekjes leest, dat je hele fantasiespelen speelt met je poppetjes en je knuffels. Ik hou van je aandachtige koppie als je iets geconcentreerd aan het doen bent, als je een toren bouwt of een emmer vol zand schept. Ik hou van je blijdschap, maar ook van je lekkere bekkie, wanneer je ontspannen naar Toto kijkt (het zandkasteel je favo) Ik hou er van dat je me roept als je me hoort, dat je alles probeert te begrijpen, dat je je eigen grapjes gaat maken en dat je zo hard kan lachen. Ik hou er van dat je al zo groot bent en toch nog mijn baby, dat je zo lekker kan eten, dat je me in alles nadoet en dat je zo van het leven houdt. Dat je zingt en danst, maar vooral met me knuffelt.

Wat jouw leventje, jouw avonturen, ons nog gaat brengen, we gaan het nog zien. In twee jaar breng je ons het grootste rijkdom, door er gewoon te zijn….

Kusje op je neus,

Liefs Mama

Volg:
Share:

13 Reacties

 1. Joycke
  14 juni 2017 / 07:52

  Hoeraaaa!! Gefeliciteerd!!

 2. 14 juni 2017 / 08:08

  Hoera gefeliciteerd! Hele fijn dag gewenst en lekker genieten

 3. Martine
  14 juni 2017 / 08:48

  Gefeliciteerd met jullie knappe man! Een hele fijne dag!

  • Liefthuis
   Auteur
   15 juni 2017 / 22:55

   Dank je 🙂

  • Liefthuis
   Auteur
   15 juni 2017 / 22:54

   Dank je 🙂

  • Liefthuis
   Auteur
   15 juni 2017 / 22:54

   Dank je 🙂

  • Liefthuis
   Auteur
   15 juni 2017 / 22:53

   Dank je 🙂

 4. Iveta
  14 juni 2017 / 22:41

  Van harte gefeliciteerd. Wat gaat de tijd toch snel. En wat is hij een knapperd! En alles wat je schrijft – zo liefdevol en puur.

  • Liefthuis
   Auteur
   15 juni 2017 / 22:53

   Oow wat lief je berichtje, dank je 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *