Moet ik voortaan stiekem eten??…Spruit pikt alles in…

kopje koffieMoet ik voortaan stiekem eten? Stiekem snacken in de keuken?
Mijn spruit houdt van eten. Hij heeft het niet van een vreemde en ik vind het heerlijk dat hij zo van eten geniet. Of is dat vooral omdat ik ook zo van lekker eten houd? Smakkend laat onze kleine man weten ook wel zin in eten te hebben. Wanneer hij bijvoorbeeld eten ziet, of wanneer we hem vragen of hij bijvoorbeeld een boterham wil. Super grappig en schattig natuurlijk, althans….

4 uur Koffietijd
Rond 4 uur kruip ik vaak met een kopje koffie even op de bank. Een leuke mok, lekkere cappuccino uit mijn nespresso apparaat en een koekje erbij. Youtube filmpje aan, blog voor mn neus of een tijdschrift. Ik geniet even van mijn 4 uurtje, terwijl onze spruit lekker speelt met zijn boekjes, zijn auto’s of zijn blokken. Althans dat was het geval. Tegenwoordig heeft hij het feilloos door wanneer ik iets eet en staat hij als de weideweerga naast me te smakken en met zijn vinger te wijzen naar mijn koekje. DAAAG koekje, ik kan moeilijk niet delen met hem, dus ook hij krijgt een stukje.

2 keer eten??
Wanneer mijn lief op tijd thuis is proberen we rond half 6/ 6 uur te eten. Dit is dik een uur eerder dan we eerst deden, maar we vinden het super leuk dat onze spruit mee kan eten aan tafel. Dus dat doen we met alle liefde. Een paar keer in de week moet mijn lief echter tot laat werken dus dan geef ik onze spruit alleen te eten, anders houdt hij het niet vol. Dan eet ik daarna met mijn lief, rond 7. Wij kunnen dan ook echt pas eten wanneer onze spruit in bed ligt, anders eet hij net zo vrolijk nog een bord leeg. Geen drama, dus mocht het zo uitkomen dan mag hij wel wat mee eten, maar twee keer eten is natuurlijk niet echt nodig.

eten dreumes

Watermeloen delen…

BAA aka banaan, PAA aka appel
Onze spruit is dol op fruit. Volgens mij zijn heel veel kinderen dat en dat vind ik fijn. Wij geven hem fruit in de ochtend en dan werkt hij zo 2 tot 3 stuks weg. Ons fruit ligt altijd in de keuken en sinds onze spruit mobiel is betekent dat dat hij regelmatig roept om een BAAA of en PAAA. Hij ziet ze nu zelf liggen, dat was eerst niet het geval. Ziet onze spruit een banaan of een appel, dan is hij moeilijk op andere gedachten te brengen. Als het kan, mag hij natuurlijk fruit, maar zijn honger lijkt soms oneindig…

Boterham met …
Een boterham met stroop, kaas, worst, jam, noem maar op hij vindt het allemaal lekker. Maar mijn boterham ziet er natuurlijk nog lekkerder uit. Ik eet altijd graag open boterhammen, maar voor mijn spruit doe ik ze dubbel. Als ik echter een open boterham heb en hij ziet dit dan wil hij het liefste mijn boterham hebben (of mijn beleg).

Overdag Chips bij The Voice
Ultiem herfstvakantie gevoel had ik laatst toen ik overdag met een dekentje op de bank The Voice terug aan het kijken was, terwijl het buiten regende. En ineens had ik zin in chips. De spruit speelde lekker, maar ik wist dat als ik die zak chips zou pakken dat hij ook wilde. Na wat overleg met vriendinnen over deze situatie. Jongens is het heel slecht als ik overdag met een kind voor mijn neus chips ga eten, met de kans dat hij mee eet? We waren het er over eens dat dat best een keertje kon en dat hij ook best een paar chipjes mee mocht eten. Wat was ik blij met hun antwoord…

Stiekem in de keuken eten
Hoe weet hij toch dat alles lekker is wat ik eet. Of zou het gewoon zo zijn dat hij alles wil wat ik heb? Natuurlijk heb ik het liefste dat hij gezond eet en niet teveel snoept. Hij wordt super blij van een soepstengel en fruit. Dus dan doe ik mijn boterhammen voortaan wel dicht, of we wisselen onze boterham. Meestal eet ik geen chips overdag, dus dat is makkelijk en als ik zin heb in iets lekkers? Stiekem in de keuken eten? Of wanneer hij heel geconcentreerd bezig is een gokje wagen? Of hoe doen jullie dat? Alleen maar cheaten als de kleine slaapt??? of voortaan alles delen???

Volg:
Share:

15 Reacties

 1. martine
  10 november 2016 / 08:56

  Hai haai,

  Wel heel lekker. dat hij zo geniet van eten. Wat ik zou doen, zeker als ze nog zo klein zijn, is wel delen met wat je eet, maar niet precies hetzelfde geven. Natuurlijk kun je zeggen ach die paar chipjes kunnen geen kwaad, dat denk ik ook, maar hij went er natuurlijk wel aan. Het is maar net. wat je wil voor je kind. Wat ik altijd deed, en nog wel doe, is bijvoorbeeld met chips, de kinderen, ook Julia en Fleur chips van goodies geven. Dat zijn kaas of wortelknabbels, maar dan zonder zout, biologisch met alleen maar gezonde ingepredienten. En zo kun je. dat ook met koekjes doen. Die hebben ze echt van hheel leuke kindermerken. Mijn favo is goodies, bij de meeste supermarkten te koop. En bij de grotere jumbo hebben ze ook Het merk HIPP, biologisch Duits merk. Allerlei maisknabbels, van die grote dikke stengels, lekkere koekjes van diertjes etc. (babybiscuits vanaf 6 maanden met dierenfiguurtjes van de jumbo) ook leuk. Delen met je kind is super leuk, alleen kiezen kinderen gewoon wat ze lekker vinden zonder enig besef wat gezond is. of niet, en dan zou ik, denk ik hoor de keuze maken wat wel en niet. en vooral ook hhier doen wat bij je past. Voelt het goed, doen, voelt het niet goed, niet doen. Ook al zeggen er zoveel, ach dat kan toch wel?!
  Succes!! xxxxxx

 2. Lisanne
  10 november 2016 / 09:30

  Die van mij kan ook zo lekker smullen. Ze heeft een eigen koektrommel met koekjes en fruitreepjes die zij erg lekker vind. Als wij iets pakken mag zij daar iets van kiezen. Soms zeg ik ook: dit is van mama, niet van jou en dan speelt ze weer verder. Gewoon duidelijk zijn, dan hoeft er geen probleem te zijn.

  • Liefthuis
   Auteur
   10 november 2016 / 13:04

   Wat leuk die eigen koektrommel. Hier misschien ook maar eens maken

 3. 10 november 2016 / 09:53

  Haha yup dit hebben wij ook. Zelfs al eet ik precies hetzelfde als wat hij krijgt, dan wijst hij nog naar mijn eten en wil hij het hebben.

  • Liefthuis
   Auteur
   10 november 2016 / 11:55

   Ja hahaha idd, zelfs als je hetzelfde eet

 4. 10 november 2016 / 10:17

  Bij ons valt het wel nog mee, maar soms zie ik Lenne ook naar mij kijken van: Krijg ik ook een stukje? Af en toe deel ik, maar soms zeg ik ook wel dat het niet voor haar is. Dan geef ik haar iets wat ik beter vind voor haar…

 5. 10 november 2016 / 19:50

  Onder het fruit snijden, in de keuken zelf even een dikke koek naar binnen werken 😉 Hahah hier hetzelfde probleem hoor. Zien eten doet eten.

  • Liefthuis
   Auteur
   10 november 2016 / 20:07

   hahaha kijk hier heb ik iets aan

 6. machlien
  11 november 2016 / 08:16

  Hoi jodi, ik lees sinds een tijdje je blog, mijn kleine man is op precies dezelde dag geboren als die van jou, dus dat maakt volgen extra leuk ☺ maar hij heeft precies hetzelfde, eet als een bootwerker en wil altijd meer! Alle gezonde dingen waarvan ik wil dat hij ze eet eten we tegelijkertijd, hij zijn eigen bord en ik mijn eigen bord, werkt prima, als we na elkaar zouden eten, zou hij mijn eten erbij pikken haha En het cheaten? Ik heb van mijn 4uurtje een half2uurtje gemaakt, lekker rustig!

  • Liefthuis
   Auteur
   11 november 2016 / 10:55

   Super leuk dat je leest en nog leuker dat je kleine man van dezelfde mooie dag is. Mooiste dag van het jaar toch? :p

 7. 11 november 2016 / 10:59

  Ik herken dit. Kinderen horen echt alles. Vooral krakende snoeppapiertjes e.d. Maar als ze je roept om op te ruimen horen ze ineens niets.

  • Liefthuis
   Auteur
   11 november 2016 / 11:41

   hahahahaha oow dat zal hier over een tijd vast ook zo zijn

 8. 11 november 2016 / 21:14

  Haha zo herkenbaar. Ik snoep ook af en toe even iets lekkers in een andere kamer hihi. Moet kunnen toch 😉

 9. 26 november 2016 / 08:42

  Het is alsof ik een eigen verhaal aan het lezen ben. Ons zoontje (juni 2015) is ook zo’n Bourgondiër en ik kan ook niet niét delen 😉
  Ik probeer me meestal wel aan zijn dagindeling te houden: koffietijd wanneer zijn vieruurtje is (en enkel chips wanneer hij in bed ligt… Sssst!) Maar hij mag wel eten totdat hij genoeg heeft, zolang hij gezond blijft vind ik het goed! Want hij verbruikt ook zoveel energie! Logisch dat hij zoveel honger heeft 🙂

  • Liefthuis
   Auteur
   26 november 2016 / 11:55

   Ben het helemaal met je eens. Zolang het gezonde dingen zijn, mag hij lekker eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *