Waar je niet over na wil denken, maar wel moet…

overlijdensrisicoverzekering

Wat als…. Een vraag waar ik soms kippenvel van krijg… Wat als er iets gebeurt? Ik ben gelukkig niet iemand die continu bezig is met het noodscenario… Ik zie vaak het positieve van dingen en mocht dat even niet mogelijk zijn, dan steek ik mijn kop in het zand om maar niet teveel in het negatieve te gaan hangen (tot het niet anders meer kan natuurlijk) Er zijn dingen vaan je niet over na wil denken… maar wat eigenlijk wel zou moeten…

Rijk

Wat zijn we rijk… Niet perse in geld, maar wel in leven. Een droomhuis, gezonde en gelukkige kinderen, fijne relatie, goede vrienden, betrokken familie en mooie avonturen in ons leven…. Rijkdom… We knijpen ons in onze handjes dat ons leven nu zo mooi is, want we zijn ons heel erg bewust van het feit dat dit echt niet vanzelfsprekend is.

New York

Bijna 3 jaar geleden gingen mijn lief en ik naar New York. Ik zat in januari in een winterdip, vond een goedkoop ticket en boekte. Ik wilde er uit… avonturen maken en terug naar een plek waar ik nog niet alles gezien had. Ik keek er maanden naar uit, vond het natuurlijk spannend om de mannen (toen bijna 3 en 8 maanden) zo lang niet te zien, maar de fijne plek die ze hebben bij mijn ouders maakte veel goed. Tot de dag van vertrek… Een rot gevoel bekroop me… Wat nu als er iets gebeurde… Ik heb geen vlieg angst, maar vind vliegen toch altijd wat spannend… wat nu als er iets gebeurt met ons… wat moet er dan met de mannen? Ik appte een vriendin; ok dit is waarschijnlijk volledig overtrokken, maar mocht er iets gebeuren wil ik dat iemand weet wat er met de mannen moet gebeuren. Ik wilde dit niet naar mijn moeder sturen, om het te zwaar te maken… maar wilde wel dat het zwart op wit stond.

Wat nu als…

Het kan mijn adem benemen…. Een knoop in mijn maag en een misselijk makend gevoel in mijn buik… Wat nu als er iets gebeurt… Hebben we dan alles wel goed geregeld? Want naast intens verdriet, wil je je dan natuurlijk niet druk maken over allerlei financiële zaken. Wat nu als er iets gebeurt… dan wil je dat alles goed geregeld is… dat er naast verdriet geen zorgen hoeven zijn.

Overlijdensrisicoverzekering

Toen wij ruim 8 jaar geleden een hypotheek afsloten (best jong met 25 jaar zie ik nu) waren we verplicht om een overlijdensrisicoverzekering (ORV) af te sluiten. Dit voelde toen wat overdreven… we waren zo jong, maar acht het moet, dus ik zag het als een formaliteit… Wijsheid komt met de jaren zeggen ze wel eens (of komt het door het moederschap) maar nu snap ik het. Wat nu als er iets gebeurt… Wat nu als ik een ongeluk krijg, of mijn lief overlijdt… Wat ben ik blij dat wij een ORV hebben afgesloten. Deze levensverzekering zorgt ervoor dat ik of mijn lief met de kinderen in ons fijne huis kan blijven wonen. Dat er geen extra verdriet van een verhuizing uit de veilige plek bovenop komt.

Ik moet er niet te lang aan denken, word al verdrietig van het idee, maar het is belangrijk, dus geeft me ook een gerust gevoel. We hebben dit stukje goed geregeld. Dit laat me op het moment dat ik dit type ook beseffen dat we misschien nog maar eens goed moeten kijken naar wat er naast de ORV nog meer geregeld moet worden. Is er een testament, willen we een uitvaartverzekering of niet?

Heb jij een overlijdensrisicoverzekering? Even nadenken…Goed regelen… en weer door met leven en genieten…

#liefthuisad

Volg:
Share:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.