Waarom wij na 2 jaar alsnog een Stokke Tripp Trapp kochten…

2,5 jaar geleden begon voor ons voor het eerst de zoektocht naar babyspullen. Daarbij stond natuurlijk ook een kinderstoel op ons lijstje. In iedere babywinkel is een overvloed aan kinderstoelen, wat was handig? Wat hadden we nodig? en ook belangrijk…wat vonden we mooi??? We maakten een keuze en waren blij…maar nu???

Dit artikel is niet gesponsord. Wij zijn echt oprecht heel erg blij met onze nieuwe kinderstoelen en aangezien ik eerst sceptisch was en we dus een andere hadden kan ik denk ik goed vergelijken.

2,5 jaar geleden zagen we 80 verschillende kinderstoelen staan in iedere babykamer showroom. Van handig, tot mooi, van goedkoop, tot mega duur. Daar stond ook de welbekende, al jaaaaaaren veel verkochte en oerdegelijke Stokke Tripp Trapp. Toch besloten wij daar op dat moment niet voor te gaan.

Wat wel??
Wij wilden graag een kinderstoel die mooi bij ons interieur zou passen. Er zijn namelijk ook echt spuug lelijke kinderstoelen en aangezien die stoel een aantal jaar aan onze tafel zou staan, wilde ik graag een stoel die bij onze tafel en andere stoelen zouden passen. De Childwood Evolu voldeed aan al deze eisen en toen er een mooie aanbieding was besloten we de stoel te kopen. Met mega veel plezier hebben we de stoel gebruikt. Onze spruit zat er snel heel goed in en met tafelblad kon hij overal makkelijk eten.

Na ruim 2 jaar hebben we toch besloten deze stoel op marktplaats te zetten en alsnog voor een Stokke Tripp Trapp stoel te gaan. Waarom we deze in eerste instantie niet kochten? Was vooral omdat we die andere mooier vonden en die was ook wat goedkoper.

Waarom alsnog iets anders…
Onze spruit is niet de lichtste. Hij is totaal niet dik, maar wel groot en daardoor zwaarder. Zoals jullie misschien wel weten heb ik aan de vorige zwangerschap bekken klachten over gehouden. Tijdens deze zwangerschap speelde dat weer flink op en het tillen van onze spruit viel me steeds zwaarder. Hoe fijn onze spruit ook in de kinderstoel zat, ik moest hem er iedere keer in tillen, want hij kon er niet zelf in klimmen. Het zou voor mij echt schelen als hij er zelf in kon klimmen en dit is bij de Tripp Trapp wel mogelijk, ik begon me dus meer te oriënteren op deze mega populaire kinderstoel.

En verder…
Dus naast het zelf in de stoel kunnen klimmen, wat hij op het kdv al heel lang doet, gingen me steeds meer dingen opvallen die ik toch wel veel handiger vond aan de Tripp Trapp.
verstelbare voetensteun: De stoel is volledig aan te passen op het lichaam van je kleine. Hij zat nog goed in het stoeltje van die andere stoel, maar het voeten steuntje was al vrij hoog voor zijn lange benen, terwijl die niet versteld kon worden.
poten steken niet uit: iedereen die de welbekende IKEA kinderstoel heeft die kent het probleem wat wij ook met onze stoel hadden. De poten lopen schuin naar buiten, waardoor je regelmatig struikelde over de poten van de kinderstoel als je er om heen wilde lopen. Je wil niet weten hoe vaak dit gebeurde. De poten van de Tripp Trapp lopen recht en daar struikel je dus minder snel over.
aanschuiven: de Tripp Trapp stoelen kunnen verder aangeschoven worden aan tafel. Waardoor ze minder ruimte in nemen. Toch fijn wanneer je de stoelen niet in gebruik hebt.
kleuren: De Tripp Trapp is verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren. Waardoor je hem altijd kan matchen bij je interieur.

Nog een voordeel voor kleine broer…
Voor onze spruit kochten wij dus een Tripp Trapp stoel en hij klom er meteen in om te gaan tekenen. Ideaal, het werkt. Er vanaf moest hij even oefenen, maar kan hij nu ook. Nu zouden we voor kleine broer onze andere kinderstoel kunnen bewaren, maar ik wil niet twee verschillende stoelen aan tafel. Voor kleine broer moest er dus ook een Tripp Trapp komen in dezelfde kleur. Als we die dan toch al hebben, leek het me ook leuk de newborn set voor kleine broer te hebben. Zodat hij mee aan tafel kan als wij gaan eten, maar ook voor het geven van hapjes of wanneer hij onrustig is en rond wil kijken leek het het me handig.

Meerder mensen die hier in huis komen zeiden…Hey je hebt nu ook een Tripp Trapp…Yep wij zijn om en zijn enthousiast. Ik snap volledig waarom deze stoel al zo lang zo populair is.

Hebben jullie een Stokke stoel?

Volg:
Share:

3 Reacties

 1. charlotte
  6 november 2017 / 10:24

  Wij hadden er vroeger thuis ook zo een (20 jaar geleden). Kan me voorstellen dat het een populaire stoel is.

 2. Sascha
  6 november 2017 / 15:51

  Het is een hele fijne stoel.
  Nu ook voor onze kleine Teun, kan hij er ook gezellig bij zitten.
  Grote broer vind dat ook heel gezellig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *