Waarom buiten eten goud is…

Ik ben net een klein kind als we buiten kunnen eten. Ik vind het echt heerlijk, word er heel blij van en blijf dat ook herhalen tegen mijn lief. De spruit vindt het ondertussen ook al heerlijk… Wat vind ik er zo fijn aan?

Als kindje vond ik het fantastisch om buiten te eten. We deden dit (in mijn herinnering) niet heel vaak en als we dit wel deden vond ik dat feest. Pas in ons oude huis merkte ik hoe heerlijk ik het vond, maar gebeurde het vooral met feestjes…. Tot nu toe…

In dit huis hebben we natuurlijk een fantastische terrasoverkapping. Een heerlijke plek die echt voelt als een verlenging van onze eetkeuken. Bij mooi weer leven we echt buiten… Ik droomde vroeger al van een veranda net zoals ze in Amerika hebben. Wat een feest dat we die nu hebben… Ik besef me iedere keer als we er eten hoe fijn het is… waarom???

Gezellig
Ik vind het gewoon heel erg gezellig om samen te eten, laat staan als we buiten kunnen eten.

Vakantiegevoel
Het voelt echt als vakantie als we buiten eten. Het is natuurlijk ook vaak tijdens de mooie dagen en de eerste keer buiten eten voelt dan echt als een mini vakantie. Net als op de camping, maar dan wat meer luxe. Of we nu van de BBQ eten of binnen koken en buiten opeten, het maakt mij niet uit, ik word er blij van.

Picknicken
Buiten eten hoeft niet altijd aan tafel te zijn. Gooi een kleed op de grond en ga samen picknicken in de tuin. Werkt super en de kleintjes vinden het fantastisch. Ook gaan wij met warm weer, rond etenstijd wel eens naar een strandje in de buurt. Eten mee en aan het water eten.. Super gezellig en makkelijk… Dit zijn de mooie herinneringen…

Buiten kletsen
Ik merk dat het buiten eten hele andere gesprekken met de spruit oplevert. Een vlinder die voorbij vliegt of de bomen die achterin de tuin staan…

Smaak
Ligt het aan mij of smaakt eten buiten ook lekkerder? De mannen eten buiten ook heel erg goed.

Kruimels
Praktisch, maar zo fijn. Kinderen kruimelen nu eenmaal als ze eten. Buiten is al dat gekruimel toch een stuk minder erg.
Wat kruimels op tafel? Die vegen we buiten gewoon lekker op de grond. Daar kan het gewoon. Ideaal. Grotere stukken ruimen we op, maar kruimels kunnen lekker op de grond voor de vogeltjes…

BBQ
Barbecuen betekent een schone keuken. Dat is toch een mooi bijkomend voordeel. Daarnaast blijft barbecuen natuurlijk altijd heel erg leuk.

Buiten eten betekent zomer…
Zou dit de reden zijn? Buiten kunnen eten betekent dat het mooie weer er is. Dat de zon schijnt. In de lente verhuizen we de pannen naar buiten, soms nog met een jasje, maar als het kan eten we buiten.
BBQ, of simpel prakkie uit de keuken. Kinderstoelen naar buiten en genieten.

Op naar nog heel veel etentjes in de tuin… Heerlijk in het gras, maar waarschijnlijk vooral op onze eigen veranda.

#liefthuisad

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. 9 augustus 2021 / 14:00

    Ik ben ook dol op buiten en doe dat het liefst zo vaak mogelijk. Zowel in onze tuin als op het terras van een restaurant. Ik heb inderdaad ook het gevoel dat eten buiten lekkerder smaakt als binnen, het is vaak een stuk intenser!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.