Dit gaan we doen op vakantie…In de regen kamperen…

Hier stond hij in de zon… dat zal komende week wel anders zijn…

Volgende week gaan we een weekje op vakantie. Wat een heerlijkheid en wat heb ik er veel zin in. We gaan met onze heerlijk kneuterige vouwwagen en zelfs als het regent is dit geen probleem. Wij vermaken ons wel… Wat gaan we dan doen? Ik deel het vandaag…

Mijn laptop gaat mee, maar alleen voor wanneer ik er zin in heb… Schrijven is voor mij ook ontspanning dus wellicht pak ik hem er af en toe bij, maar het MOET niet… De webshop is open maar er wordt niet verzonden en mijn blog… tja dat heb ik hopelijk genoeg vooruit gewerkt en anders is het helaas pindakaas.

Zoals ik al zei gaan we kamperen. We houden van verre reizen, maar zijn beide ook opgegroeid met kamperen. Ook wanneer het regende vroeger gingen wij gewoon kamperen in Nederland. Het is soms wel eens jammer, maar het gekletter op het tentdoek en lekker warm aangekleed een boekje lezen of een spelletje spelen heeft ook wel iets.

Even voor de duidelijkheid…. de voorspellingen zijn niet goed, maar je moet je er bewust van zijn dat het NOOIT heel de dag regent. Dat gebeurt echt zelden.
Dus waarom is het niet erg om te kamperen als het regent…

 • Boeken lezen… Ik vind het heerlijk om te lezen, maar ik kom er gewoon niet aan toe. Er is altijd wel een order of een blog of een kind of een lief die mijn aandacht nodig heeft… En terecht… Als het regent, is er genoeg tijd om jezelf te verliezen in een boek, met regen op het tentdoek.
 • &C: Hetzelfde geldt voor een tijdschrift. Ik heb er gewoon de tijd niet voor, terwijl ik het wel heel leuk vind om te lezen. Dus ik heb de &C gekocht met de baby special, want die leek me zo leuk. Dus wanneer de mannen slapen of spelen, trek ik me terug in mijn bed, of in mijn camping stoel. Drankje er bij en lezen maar…
 • Dorpjes bezoeken… Ik vind dit echt bij vakantie horen en dit is leuker me zon, maar met wat minder weer trek je een lekkere jas aan en kun je prima stadjes en dorpjes ontdekken in de omgeving van je verblijf. Misschien shoppen we nog iets leuks, omdat ik het altijd extra leuk vind iets te dragen of te gebruiken van wat ik op vakantie heb gekocht. Mooie herinneringen.
 • Bioscoopje spelen in de vouwwagen. Dit is echt een voor op de camping… ik wil wat filmpjes voor de spruit (en ons zelf) downloaden. In het grote vouwwagen bed, met lekkers en dat filmpje kunnen we dan bioscoopje spelen. Dat lijkt me zo kneuterig en gezellig.
 • Zwemmen. Wij zijn geen fanatieke zwemmers, maar ik vind het met de kinderen wel altijd heel leuk. Het komt er thuis vaak niet van, maar vooral wanneer het minder mooi weer is, lijkt het me heel leuk om op vakantie naar een leuk zwembad te gan. Leuk uitje, binnen en daarna lekker terug naar de vouwwagen en rustig bijkomen.
 • Spelletjes doen… Het is vaste prik bij ons op vakantie om spelletjes te doen. Mijn lief en ik samen, in de avond bij de gaslamp, met een lekker drankje en lekkere hapjes… ik vind het heerlijk kneuterig. Dus daar kijk ik nu alweer naar uit. Ook voor de spruit zullen we nu spelletjes meenemen, ik ben benieuwd of hij het leuk vindt.
 • Op de camping zit je zo dicht in de natuur, dat ieder moment dat het droog is, we de kinderen naar buiten kunnen laten gaan (en als het regent is buiten spelen soms ook een feest) Goede regenjas, een skibroek tegen de kou en regen en laarzen aan en gaan…
 • Voor de mannen nemen we naast buiten speelgoed, ook binnen speelgoed mee (wat vies mag worden) we hebben genoeg plek in de vouwwagen dus daar kunnen ze zich prima vermaken.

Heb jij nog geniale regentips voor de vakantie? Let me know… Want die kunnen we volgende week wel gebruiken… Al hopen we uiteraard dat het mee zal vallen…

Volg:
Share:

2 Reacties

 1. 26 april 2019 / 13:07

  Regentips: nou gewoon, als de temperatuur het toelaat in je zwembroek en je laarzen door de plassen stampen en rollen, haha. Dat deden wij vroeger altijd op de camping. Ik ben ook een echte kampeerder, vind het heerlijk! En inderdaad, de regendruppels op het tentdoek, zo rustgevend. Lekker de wereld om je heen laten voor wat ‘ie is en genieten van je gezinnetje! Veel plezier!

  • Liefthuis
   Auteur
   26 april 2019 / 14:18

   oow wa een geniale tip. Het weer op Texel lijkt al bijgesteld, maar als het regent gaan we dat zeker doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *