Waarom ik een Coaching volgde en wat vond ik ervan…

Even terug naar februari 2018…Na mijn verlof nam ik een paar weken ouderschapsverlof op en toen ook dat bijna voorbij was, was ik zelf de draad even kwijt. Ik schreef er toen ook over, het was allemaal erg veel geweest in de maanden er voor en ik wilde weer mezelf zijn. Ik voelde dat ik iets anders wilde, iets nieuws, nieuwe stappen zetten….maar stappen waar naartoe??? En toen…

Kwam er op Instagram een oproep voorbij voor een coachings traject. Een coachingstraject bij Marije van Mompoint, voor jonge moeders die op welk gebied in hun leven dan ook even wat goede raad en advies kunnen gebruiken. Die richting zoeken in hun leven of die vastlopen op bepaalde gebieden en graag vooruit geholpen willen worden. Ik las de aankondiging….en wist…DIT WIL IK.

Vooral in een periode waarin ik niet lekker in mijn vel zat en een hormoonbom was, waarin ik weer bijna moest gaan werken, maar een lichaam had die niet meewerkte, kwam meer en meer de vraag naar boven… Wat nu??? Niet dat ik weg wilde bij mijn werk, maar ik wilde wel IETS, ik voelde een kriebel, ik voelde iets trekken, maar werd ook zenuwachtig van dit gevoel, want wat moest ik nou???

We zouden eerst een vrijblijvend intake gesprek doen, wat er ook voor zorgde dat ik het aan durfde. Eerst even kennis maken en even voelen of het iets voor me is en daarna pas echt beslissen of ik het ging doen.

Intake
Tijdens het intakegesprek liep mijn marathon aan woorden al snel vast. Ik kon maar moeilijk de vraag beantwoorden ‘Wat wil je graag?’ Ik voelde namelijk dat ik wat nieuws wilde, dat ik nieuwe input nodig had, dat ik verder wilde en wilde leren, maar dat ik ook niet goed wist wat. Ik wilde van A naar B, maar wat die B precies was, was onduidelijk. Daarnaast kwamen er bij mij allerlei stemmetjes opspelen in mijn hoofd, zag ik 5000 beren op de weg en werd in deze intake ook meteen heel duidelijk wie Jodi was…..

Ik kan me normaal verbaal best goed uitdrukken, maar tijdens dit gesprek liep ik vast. Ik had het gevoel niet goed uit te kunnen leggen wat ik vond of wat ik voelde. Het gevolg was een soort woordenstroom, waarin ik af en toe mezelf hoorde praten en dacht… WAT RAAR dat ik zo denk???

En toen..
Die eerste intake gaf mij al zoveel energie en stof tot nadenken dat ik heel benieuwd was naar de rest van het traject. Ik wilde me weer fijner voelen, mijn gedachten op een rijtje krijgen, ik wilde voor meer leven dan wat ik op dat moment deed. Ik wilde de sparkel, de energie en de motivatie terug…Ik ben best ambitieus en wilde dingen leren en ontwikkelen…en ook mezelf.

Mijn ervaring:
Waar ik eerst nog dacht… tja tja coaching, moet iemand anders mij dan gaan vertellen wat ik wil of moet? Is het een soort psycholoog? Heb ik dat nodig? Heb ik hulp nodig? Denk ik nu dus… IK GUN DIT IEDEREEN. Het is zo verhelderend en fijn wanneer vanaf een afstandje naar je ‘problemen’ geluisterd en gekeken wordt. Het is soms zo fijn voor een piekeraar zoals ik, die gesprekken herkauwt en na een gesprek nog 1000 nieuwe en betere antwoorden bedenkt op bepaalde vragen, dat er iemand is die je gedachtes even helpt verhelderen. Marije heeft mij echt kunnen aanzetten tot nadenken, maar vooral ook tot logisch nadenken… Sommige gedachtes en dingen in mijn hoofd lopen af en toe spaak. Ik krijg af en toe kortsluiting, omdat ik teveel te goed voor iedereen wil doen en dat werkt nu eenmaal niet als je voor jezelf ook nog wel eens iets wil doen.

De afgelopen maanden
Mijn traject van een intake en 6 gesprekken hebben we over een paar maanden verdeeld. Niet meteen iedere week een gesprek, maar meestal om de week. Dit werkte voor mij ideaal. Ik had de tijd om de gesprekken te herkauwen, ik had de tijd om rustig na te denken, maar ook om actie te ondernemen. JA te zeggen tegen dingen, dingen uit te spreken, maar ook minder de struisvogel uit te hangen, stappen voor mezelf, stappen die ik eng vond, maar ook stappen waar ik heel veel energie van kreeg.

Nooit kunnen en durven dromen
Ik had nooit maar dan ook nooit gedacht, maar ook niet durven hopen of dromen dat de coaching van 6 gesprekken, me zoveel zou brengen. Ik had noooooit gedacht dat na 6 gesprekken met iemand die je nooit live hebt gesproken, maar alleen via skype dat er zoveel ‘veranderd’ kon zijn. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het in het begin heel gek vond dat de gesprekken alleen maar over mij gingen, maar Marije luisterde, gaf tips, herhaalde soms wat ik zei om me te laten horen hoe iets klonk. Ik kreeg energie van de gesprekken. Motivatie om dingen te ondernemen en te doen, om stappen te zetten die ik eerst niet durfde of waar ik 5000 beren voor op de weg zag.

Because of you…
Ondanks dat ik weet dat ik die stappen zelf gezet hebt, voelt het wel alsof ik ze dankzij haar heb gezet. In 6 maanden tijd ben ik van een vaag plan B, naar twee eigen bedrijven gegaan. Ten eerste de stap om Lief thuis tot mijn onderneming te maken, daarna de plannen van een webshop uitwerken, want die plannen waren er al even, maar altijd vaag. We hadden beiden nooit kunnen weten dat tijdens het maken van de concrete plannen ineens Feestje van Hout op mijn pad kwam. Zo heeft het moeten zijn….daar geloof ik in. Ik was er nu klaar voor…

Ik kan het iedereen aanraden (als ik dat al niet gedaan heb), niet alleen bij een vaag plan B, maar ook bij chronische chaos in je hoofd, eindeloze to do lijstjes of het gevoel nooit ‘klaar’ te zijn.
Ik zie het me over een tijdje ook gewoon weer doen. Dan zijn er vast weer nieuwe bergen te overwinnen en hersen struggles glad te strijken.

 

Ga Marije echt volgen…Ze heeft ook nog eens een gratis E-book en deelt op Instagram enFacebook al veel tips voor een beestachtig goede balans in je leven als mama.

Volg:
Share:

2 Reacties

 1. 18 juli 2018 / 20:52

  Wat leuk om te lezen wat je ervaring is van de coaching van Marije. Ik volg haar ook al een tijdje op insta. En denk dat coaching ook wel wat voor mij zou kunnen zijn. Maar ik heb nog steeds allemaal maars en bezwaren.

  • Liefthuis
   Auteur
   29 juli 2018 / 19:34

   NEIT DOEN, ik kan het echt aanraden, ik vond het zo zo zo fijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *