Waarom ik zo van kamperen hou…herkenbaar???

Het is denk ik iets waar je mee op gegroeid bent of niet. Iets waardoor je een charme verbindt aan het meer primitief leven dan je thuis doet en daar nog voor betalen ook. Ik hou er van. Altijd al gedaan en dit was dus ook typisch zoiets waar ik naar uit keek om ooit met mijn eigen kinderen te doen…

Voor mensen die niet van kamperen houden zullen denken, al deze redenen zijn juist redenen om niet te gaan kamperen…misschien moet het gewoon in je zitten…

Pittoreske plekjes
Frankrijk, maar ook Italie en Spanje hebben natuurlijk de mooiste kleine pittoreske plekjes. Plekjes waar grote hotelresorts geen interesse in hebben (gelukkig) en waar de natuur nog rauw is. Waar rivieren en rotsen het straatbeeld bepalen en waar het ene dorpje nog romantischer is dan het andere. Ik hou er van en juist het feit dat grote gebouwen het mooie plaatje niet verpesten vind ik heerlijk.

De sterrenhemel
De sterrenhemel op de camping in Frankrijk is er altijd eentje die ik voor mijn gevoel nooit in Nederland zie. Het is dan zo donker en de sterren zijn zo helder en prachtig. Ik link dit echt aan kamperen. Vroeger gingen wij altijd al sterren kijken en nog steeds kijk ik iedere avond (ook tijdens mijn rondje wc gebouw) naar de hemel om de mooie sterren te bewonderen en de grote beer te zoeken.

Regen op de tent
Regen op je vakantie is natuurlijk niet iets wat je het liefste wil, maar regen op het tentdoek slaapt zooooo lekker. Ik kan daar dus echt van genieten, van dat gekletter op het doek.

Romantische kneuterigheid
Campingstoelen, campingbestek, eten van je gasstelletje, bbq-en, spelletje in de avond bij het licht van de gaslamp. Wijntje uit een plastic beker, worstje erbij, kaasje erbij en genieten. Samen lekker tegen elkaar aankruipen in je camping bed nadat we nog even gekeken hebben bij de kleine mannen ook op de camping heerlijk slapen.

Charme op de camping
Kamperen heeft echt een bepaalde charme en juist die charme zullen veel mensen niet leuk vinden aan kamperen. Camping kloffie in de ochtend, wanneer iedereen nog half slaperig naar het toiletgebouw loopt. Brood halen in de ochtend, iedereen die je tegen komt begroet je. Je maakt van je camping plekje echt je eigen nieuwe thuis…de buurman voelt bekend en maak je een praatje mee en je leent de bezem en de haringhamer van elkaar, het kan allemaal.

Buiten buiten buiten
Wat is er lekkerder dan dat je de hele dag buiten bent. Thuis ga je nogal snel toch iets doen, ga je voor de tv hangen, of poets je de keuken. Hier (rara waar ik dit type) kook, eet, en leef je buiten. Ook voor kinderen de perfecte plek.

Zon, warm weer, makkelijk verblijf
Zomervakantie en zon gaan natuurlijk goed samen. Met je eigen huisje (tent, vouwwagen of caravan) is het natuurlijk redelijk makkelijk om op vakantie te gaan naar de zon. Goedkoop, midden in de natuurlijk en je hebt een makkelijk eigen verblijfje.

Vakantie begint bij de reis
Ik weet dat er mensen zijn die de reis niet bij de vakantie vinden horen, maar voor mij begint de vakantie zodra we de auto starten om te vertrekken. Ik vind juist die reis ook leuk. Het steeds mooier wordende landschap, met de stop wordt het warmer, gezellig samen de benen strekken en oldscool cd’s luisteren en je kijkt natuurlijk uit naar het moment dat je er bent.. Zou het mooi zijn???

Alles is net wat makkelijker…
De stokbrood kruimels van je bord? Die gooi je gewoon in het gras… de naar binnen gelopen blaadjes en meegenomen takjes, die veeg je naar buiten. Het speelgoed, de was, de borden, het bestek…alles is net wat minder perfect en minder goed opgeruimd, opgeborgen of weggelegd. Althans bij ons….en juist die heerlijke overzichtelijke chaos (want tegen de echte chaos kan ik niet) vind ik heerlijk…

En dan nog even dit:
– Badmintonnen is toch gewoon te leuk af en toe… Ik vind dat dus echt een leuk camping ding.
– Het licht van de gaslamp geeft zo’n gezellig licht.
– Kaarsje aan, krekels op de achtergrond, spelletje, wijntje, worstje…Ik weet dat dit ook ergens anders kan, maaaaar op de camping is dit toch ook heerlijk.
– Je camping kloffie is nog fijner op de camping.

Kamperen is denk ik een gevoel wat je hebt of wat je niet hebt. Waar je de charme van in ziet. De buitenlucht, de zon, de gezelligheid van campingburen, het ijsje halen, het riviertje of meertje bij de camping, de krekels, de koffie die lekkerder ruikt. Ontbijten, lunchen en avondeten in de zon….Ik type dit terwijl ik met mijn gat op een campingstoel, met mijn benen omhoog op de picknicktafel zit…Je snapt…Ik ben een gelukkig mens.

 

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *