Waarom ik soms mijn new born baby mis…

newborn10 maanden, 11,5 kilo en 78 cm. Onze grote kleine spruit is geen newborn meer te noemen. Hij kruipt, hij zit, hij speelt, hij klapt in zijn handen, hij lacht, krijgt langzaamaan een eigen willetje, versiert alle mensen om hem heen en wat genieten wij van alles wat hij leert en doet ( nou ja van bijna alles). Die newborn tijd vond ik fantastisch en toen vond ik het altijd zo gemeen als mensen zeiden dat het alleen maar leuker werd, want het het voelde voor mij (hou er rekening mee dat ik nog vol met hormonen zat) alsof iemand zei dat die newborn tijd niet leuk was.

Mijn mannetje is echt nog een baby (ECHT WAAR) maar zeker geen newborn meer en naast dat ik het misschien ook steeds leuker vind worden, zijn er ook dingen die ik mis van de tijd dat onze spruit nog een newborn was, namelijk;

 • New born kleding gaat vaak maar tot maat 68, soms 74 en wat vind ik dat JAMMER. Z8 newborn vond ik fantastisch, maar ook Sweet petit heeft zo’n leuke pakjes. Vooral die lieve boxpakjes, voor zo’n klein lichaampje, heerlijk!
 • Het uren knuffelen met een klein slapend mannetje op je borst. Wat heb ik daar waanzinnig van genoten.
 • De eerste weken en maanden leef je in een soort roes, of bubbel. Ik was zo verwonderd over alles wat er plaats vond en hoe het is om mama en papa te zijn, ik vond het heel bijzonder.
 • New born baby’s werken als een soort magneet en wat waren we trots als we wandelden en mensen ons aanspraken of even wilden kijken naar onze knappe vent.
 • Alle mini ontwikkelingen van je kleine spruit zijn HUGE. Hoofd omhoog houden, mobiel volgen, eerste geluidjes, lachen, alles is speciaal. Dit is nog steeds wel zo, alleen worden de mijlpalen wel groter en anders.
 • Wat was alles heerlijk mini. Mini kleertjes, mini luiers, mini mutsjes. Zooooo klein.
 • Wat was het handig dat je newborn overal kon slapen (die van ons tenminste) zolang we de wandelwagen bij ons hadden. We hoefden minder na te denken wanneer hij moest slapen en waar hij dat dan ging doen, want we konden zijn bedje overal mee naartoe nemen. Natuurlijk kan dat met een camping bedje nog steeds, maar het is toch anders en minder makkelijk.
 • Wanneer mijn kleine spruit in de box lag, kon ik even naar boven of naar de wc. Natuurlijk niet uren, maar even kon ik hem wel laten liggen. Vanaf nu zal ik altijd een half oor en oog in de woonkamer laten, als ik bijvoorbeeld naar de wc ga.
 • Wat vond ik het heerlijk om mijn kleine spruit borstvoeding te geven en te laten groeien op mijn eigen voeding. Dat kleine warme lichaampje tegen mijn blote huid en dat hij dan zo tevreden dronk en dat handje dat hij dan op m’n borst legde, smelt.
 • Het tillen van zo’n 4,5,6,7 of 8 kilo was toch een stuk makkelijk dan de 11,5 kilo van nu.
 • De beschuit met muisjes die je mocht en kon blijven eten. Bij alle visite at ik lekker mee.
 • Geur kun je niet vastleggen of bewaren en wat vond ik dat verschrikkelijk. De geur van mijn newborn spruit de eerste 10 dagen is misschien wel hetgene wat ik het meeste mis. Wat vond ik het erg dat dat minder werd.

Deze lijst wil natuurlijk totaal niet zeggen dat ik het nu niet leuk vind, laat dat duidelijk zijn, maar dit zijn toch wel dingetjes waar ik naar uit kan kijken om ooit weer met een spruit 2.0 (of 3.0) mee te maken.

Zijn er dingen die jullie missen van de newborn tijd van jullie kleine spruit?

Tot snel,

Liefs Jodi

Volg:
Share:

5 Reacties

 1. 17 april 2016 / 06:42

  Ik ga extra genieten van mijn newborn als ik dit lees ;). Alhoewel ik vind dat ze ook al niet meer newborn is, ze is nu 2 maanden en dat echte mini is er al vanaf. Ze groeit zo hard!! Maar alle andere punten kloppen nog steeds. En ik zit ook nog steeds in m’n bubbel/roes, heerlijk!

  • Liefthuis
   Auteur
   17 april 2016 / 09:05

   Groot gelijk, lekker van genieten. Alles is mooi en alles is leuk, maar deze tijd met deze spruit komt niet meer terug.

 2. 17 april 2016 / 18:00

  Ik dacht dat ik de enige was. Het knuffelen is nu zo anders. Die bubbel was heerlijk, dat je hele wereld je slaapkamer is en je er eigenlijk niet uit wil, toch bizar.

 3. 18 april 2016 / 08:04

  Een kleine mini is echt wel heel erg schattig en soms mis ik het geknuffel wel! Nu wil Jay dat absoluut niet meer. Toch vind ik de dreumestijd ook heel erg leuk. Je krijgt vele meer interactie en je kunt zoveel meer dan met een kleine baby.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *