Waarom wij fan zijn van ons Efteling abonnement…

Magie… Dat is de Efteling voor ons. Van kind af aan vond ik het al fantastisch, al moest de Efteling toen concurreren met het ook mega favoriete Land van Ooit. Wij hielden vooral van de magie, van de sfeer, het toneelspel, de andere wereld waar je voor even in rond mag lopen. Wij hebben een abonnement, maar waarom?

Een abonnement voelde vroeger altijd als een mega luxe (dat is het natuurlijk ook wel een beetje). Wat bijzonder als je zo vaak naar de Efteling kan, dan ben je vast rijk. Wij mogen niet klagen over ons inkomen, maar we zijn alles behalve rijk. We kiezen er voor om ons geld hier aan uit te geven om daar herinneringen te maken voor de mannen.

Waarom hebben we dan een abonnement?
Mijn lief en ik vinden beiden de Efteling heel erg leuk. Het is voor ons zelf ook echt een heel fijn uitje en als we door de ingang van de Efteling lopen roep ik altijd. We zijn er weer…. met een vrolijke sprong gevolgd. Ik word er gewoon als een kind zo blij van. Die magie, die attracties, die sfeer.
Ik vind de achtbanen leuk, maar het sprookjesbos, droomvlucht, fata morgana net zo en laat staan het gewoon rondwandelen en rondkijken. Heerlijk…
Ik heb lang getwijfeld toen de spruit kleiner was, maar vond het dan nog onnodig. Toen heeft mijn lief voor zijn verjaardag het abonnement gevraagd en toen hoefden we dat eerste jaar alleen die van mij te betalen. Dus dat was het perfecte cadeau.

Waarom vinden wij het nou zo ideaal? (naast dat het dus gewoon mega leuk is)

Met kleine kinderen
Onze spruiten zijn nu nog beiden gratis. We betalen een abonnement voor mijn lief en voor mij (want ondertussen zijn we het eerste jaar voorbij) en daardoor is het eigenlijk nog prima te betalen. Het wordt maandelijks afgeschreven en daarvoor kunnen wij dan iedere dag van de week heel het jaar door (op een paar dagen na waarop je geen gebruik mag maken van je abonnement) naar de Efteling.

Makkelijk uitje
De Efteling is hierdoor voor ons een heel makkelijk, maar altijd magisch uitje. Het hangt er natuurlijk vanaf hoe ver je van het park woont, maar voor ons is het met een half uur rijden goed te doen.

Hele dag of niet…
Wanneer je normaal een kaartje kocht voor de Efteling dan ging je daar de hele dag heen. Je besprak welke attracties je perse wilde doen en wat je graag wilde zien. Vervolgens hoopte je maar dat dit haalbaar was in verband met de wachtrijen. Je had het gevoel ALLES uit die dag te moeten halen. Wat ik nu heerlijk vind is dat we rekening houdend met het slapen van de kinderen toch vaak een aantal uur naar de Efteling kunnen. Het is niet erg als we maar 3 of 2 uur door de Efteling lopen. Vaak ook langer, maar soms echt maar zo kort. Dan gaan we naar het sprookjesbos, wandelen wat rond, drinken ergens iets en gaan weer naar huis. Heerlijke middag en de spruit heeft de tijd van zijn leven (en papa en mama stiekem ook)

ALLES doen
Met een abonnement kun je er voor kiezen om verspreid over langere tijd ook echt ALLES te doen. Zo zagen wij laatst onverwachts ineens het toneelstukje in het sprookjesbos. Super leuk was dat. Normaal zou je misschien twijfelen, omdat je het zonde vindt van de tijd. We nemen daardoor nu veel meer de tijd om alles rustig te bekijken, maar ook de speeltuin, 4x in de draaimolen of rustig lunchen is veel relaxter zo.

Fysiek
Toen wij het abonnement namen, was ik er fysiek niet zo goed aan toe. Het was net voor de zwangerschap van de Pipster en mijn bekken waren nog erg slecht. Toen, maar ook tijdens de zwangerschap van de Pipster en daarna kon ik niet lang staan, zitten of lopen, laat staan een hele dag door de Efteling lopen. Het was nu zo’n heerlijk toegankelijk uitje. We kozen 1 of twee dingen en dat gingen we doen, daarna waggelden we (soms van bankje naar bankje) weer naar de uitgang om naar huis te gaan. De spruit en mooie tijd (en zoals ik zei, wij ook)

Single Rider
Bij heel veel achtbanen en attracties heb je de Single Riders ingang. Dat is een andere, kortere en snellere rij, waarmee ze de lege plekken van de gewone rij vol maken. Mijn lief pakt regelmatig dus toch een achtbaan in zijn eentje. Ik blijf even bij de mannen of eet een chipsaardappel met ze (mijn lievelings van het park) en mijn lief maakt een ritje in de achtbaan. Ideaal…

Nooit getwijfeld?
Als een echte twijfelaar heb ik hier ook zeker over het abonnement getwijfeld. Is het niet zonde? Gaan we echt wel zo vaak? Wordt het niet te duur? maar vooral ook… Blijft het wel leuk? Ik kan nu na 2 jaar abonnement zeggen dat het het volledig waard is. Soms gaan we twee keer per maand en soms een maand niet, maar we halen het abonnement er altijd ruimschoots uit.

Tot wanneer…
Goede vraag. Wanneer de spruit 4 wordt is hij niet meer gratis. Dan moeten we maar eens goed gaan kijken wat we doen. De Pipster is dan nog wel ruim 2 jaar gratis, maar hoe vaak gaan we nog als hij doordeweeks naar school gaat? We gaan nu namelijk heel vaak op donderdagen. Misschien testen we het een tijdje en beslissen daarna. Wanneer we veel drukker zullen worden met clubjes, feestjes en afspraakjes van de mannen, dan zal het denk ik ophouden, want dan vind ik het wel zonde van het geld als je niet vaak genoeg gaat. Dan koop ik liever af en toe een kaartje voor een bijzondere dag.

Er zijn nog wat meer voordelen. Je krijgt korting op eten in het park, je krijgt korting (best veel) op bosrijk, je krijgt korting en soms zelfs gratis kaartjes voor heel veel andere parken. Ook heb je per abonnement twee kaartjes voor de helft van de prijs voor bijvoorbeeld vrienden. Dit is allemaal mooi meegenomen, maar wat wij het fijnste vinden is de wereld van magie die voor ons en de spruit zo heerlijk betoverend blijft.

Heb jij een abonnement?

Volg:
Share:

4 Reacties

 1. 6 december 2018 / 07:55

  Ik ben ook echt dol op de Efteling. Volgende week gaan we toevallig weer, dat word fan de 6e x in wen jaar tijd haha. Zelf hebben we geen abbonement maar worden regelmatig door vrienden meegevraagd die er wel een hebben. Soms twijfel ik om er een aan te schaffen maar ik vind het toch best zonde aangezien we er 5 kwartier voort moeten rijden en wij eigenlijk alleen op zondag kunnen. Helemaal als Liam over een half haar naar school moet

  • Liefthuis
   Auteur
   11 december 2018 / 20:11

   Ja ik zag al dat jullie er ook regelmatig zijn. Het is dan zeker even goed nadenken. Ik hoorde van iemand dat in het jaar dat je kleine 4 wordt en je abonnement nog loopt, dat je dan maar half hoeft te betalen voor hem. Dat scheelt wel.

 2. 6 december 2018 / 11:43

  Ik ben ook gek op de Efteling, en Emily nog meer. Wij twijfelen of we een abonnement nemen. Ben alleen even benieuwd wat er dan met de parkeerkaart koet gebeuren?

  • Liefthuis
   Auteur
   11 december 2018 / 20:08

   Wij hebben op mijn abonnement een parkeerkaart. Daar betalen we iets meer voor dus. MIjn lief gaat nooit alleen met de mannen, maar ik wel, vandaar dat op die van mij de parkeerkaart staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *