De mannen slapen samen, waarom en hoe het gaat…

samen op een kamer

Mijn plan was heel anders…Ik had dit niet zo bedacht… Maar tja… Met kinderen gaat het wel vaker niet zoals je had verwacht. Onze mannen slapen sinds deze week samen op 1 kamer… Waarom en hoe dat ging?

Mijn plan tot samen slapen

Zoals ik al zei had ik een ander plan. Ik had bedacht dat de Pipster tot we ooit een derde zouden krijgen (en we zijn nu nog niet bezig, dus dat zou nog wel even duren) in zijn campingbedje zou blijven slapen. Of in ieder geval zou hij voorlopig nog in zijn kleine bedje slapen. Lekker knus, hij lag daar altijd heerlijk, hij kon er niet zomaar uit en dat is soms ook wel handig…

Totdat

Totdat hij ineens naast zijn bedje stond te huilen omdat hij er dus toch zelf uit was geklommen en nu niet meer wist hoe hij er terug in moest. Hij wilde al even zonder slaapzak slapen, want of die nu achterstevoren zat of niet, hij wist zichzelf er uit te wurmen, dus hij sliep al even gewoon in een pyjamatje. Handig klein aapje is het… en ineens stond hij daar dus naast zijn bed.

Daarna gingen de mannen bij mijn ouders logeren en daar slapen ze samen op 1 kamer. De Pipster in een campingbed en de spruit in een 1 persoonsbedje. In de ochtend vond mijn moeder twee heerlijk spelende mannen, temidden van een grote chaos aan speelgoed. De Pipster was er dus weer uitgeklommen om met de spruit de spelen en ondanks de chaos hadden ze dit wel heel gezellig gedaan.

Kamers genoeg

We hebben kamers genoeg hier in huis, maar mij leek het gewoon heel gezellig als die mannen samen een kamer zouden delen. Samen spelen, samen keten, samen slapen… Ik wilde dat dus testen, maar eigenlijk pas over ruim een jaar…

Doordat de Pipster uit zijn bedje was geklommen ontstond het idee om dan maar sneller voor hem een peuterbedje te kopen. En als we dit peuterbedje dan toch hadden, dan wilde ik ze net zo lief meteen samen op 1 kamer leggen.

De risico’s

Ik hoorde wisselende berichten. Bij sommige mensen ging het heel goed, bij anderen was het alleen maar feest en nooit slapen. Dus ik was benieuwd. Voor mijn gevoel waren er bij ons 2 grote risico’s. 1. De Pipster maakt de spruit het leven zuur doordat hij continu uit zijn bed klimt en bij de spruit kruipt. 2. De spruit maakt in de ochtend de Pipster vroeger wakker, want de spruit gaat altijd spelen in zijn bed en normaal slaapt Pip dan nog.

Peuterbed

Via marktplaats vond ik een mega mooi peuterbedje. De Pipster kreeg die voor zijn verjaardag en we hebben samen met zijn broer het kamertje in orde gemaakt. Het bed van de spruit bleef hetzelfde, maar er werden wat dingen verplaatst en een plekje voor zijn broertje gemaakt. De mannen vonden het een groot feest en die middag sliep de Pipster meteen zonder morren in het bedje.

Bedtijd

In de avond bracht ik de mannen voor het eerst tegelijk naar bed. Boekje lezen, tanden poetsen, pyjama aan liedje zingen en een kus. Precies hetzelfde als anders, maar nu in 1 kamertje. De mannen lagen allebei heerlijk, maar de spruit gaat altijd even spelen (de dag verwerken) met zijn knuffels. De Pipster vond dit wel gezellig klinken, denk ik, want voor ik beneden was, was zijn bedje al leeg en was hij bij zijn broer gekropen met zijn eigen knuffels.

Missie geslaagd

Stiekem vond ik het wel aandoenlijk, maar ik ben toch even duidelijk geweest tegen beide mannen. Je mag nog even spelen, maar je moet in je eigen bedje blijven. De Pipster hoorde ik vervolgens over de babyfoon nog iedere keer zijn broer roepen, maar die reageerde niet, want die sliep binnen no time deze keer.
In de ochtend zijn de mannen iedere keer pas wakker als we ze wakker maken voor school of het kinderdagverblijf, ik ben benieuwd hoe het weekend zal verlopen. De eerste nachten zijn in ieder geval een succes.

Het is ook zo’n gezellig kamertje wat ze nu samen hebben. Tot zover zijn de eerste nachten dus een succes en wat is het heerlijk om dat kleine lichaampje in dat peuterbedje te zien liggen…

Ik ben benieuwd tot hoe oud het leuk voor ze is om samen te liggen op 1 kamer… Liggen jullie kinderen samen?

Volg:
Share:

2 Reacties

  1. Anke
    3 oktober 2019 / 08:05

    Wij hebben vroeger altijd samen geslapen in een 2persoonsbed. Geweldige herinneringen aan. Toen mijn zus naar de brugklas ging kregen we een eigen kamer. Toen hadden we walkie talkies om met elkaar te kunnen kletsen. Zus sliep boven en in een opkamertje dus bijna onder…. ook geweldige herinneringen..

  2. Theresia
    3 oktober 2019 / 13:39

    Wat gezellig klinkt dat zo! Onze 2 oudste jongens slapen ook samen op 1 kamer, maar hoe het gaat is heel wisselend vooral het in slaap komen duurt soms best een poosje, maar smorgens als hun wekker gaat spelen ze altijd nog een poosje samen tot ze aan moeten kleden en dan zijn ze meestal zo lief samen Vroeger sliep ik ook altijd samen met mijn zus en daar heb ik zulke mooie herinneringen aan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.