Wanneer gaan jullie voor een tweede?….. WAAAAAAT?

Wanneer en hoeveel?

Wanneer en hoeveel?

In de eerste week, zo niet, dan wel de tweede week, kreeg ik al de vraag, wanneer wil je een tweede? PARDON? Vind je deze niet goed gelukt dan?Mag ik eerst even proberen of ik 1 spruit onder de knie krijg? Bizarre vraag vond ik dat, ik kon amper recht op blijven staan en de kraamverbanden hielpen me nog herinneren aan de bizar pijnlijke en feestelijke dag kort daarvoor. Dus WAAROM vragen mensen dit?

Kling (eier) stokje klingelingeling

Nu moet ik heel eerlijk bekennen dat toen onze spruit steeds minder new born werd het bij mij weer ging kriebelen. Wij maakten vaak de grap dat we een luie baby hadden, die ons heel goed liet slapen en ik genoot zo intens van dat kleine prupke, ik wilde van die bijzondere tijd geen afscheid nemen. Ik dacht ik neem gewoon snel een nieuwe er bij, dan heb ik dat weer. Toen ik na een paar weken uit de eerste baby bubbel stapte waren de rammelende eierstokken weer wat tot rust gekomen. Om overigens weer flink te gaan rammelen als ik een new born baby zie, hoor of ruik, maar mijn verstand wint het voorlopig gelukkig van de hormonen. Daarnaast hou ik zoveel van spruit 1.0, dat ik nog niet goed weet waar ik de liefde voor spruit 2.0 vandaan zou moeten halen.

Mijn lief
Voor en kort na de bevalling zei mijn lief, dat als nummer 1 een jaar was, hij wel weer voor een tweede wilde gaan, want dan schelen ze lekker weinig. Hij durfde niet al te stellig te zijn na de bevalling, aangezien ik nog moeilijk liep, en het ook mijn lichaam is wat weer ter beschikking gesteld moest worden. Dit is iets wat ik overigens met alle liefde doe, maar het is wel een dingetje, vooral met de naspeel van deze keer, die me flink tegen viel. Nu we bijna 7 maanden verder zijn blijkt de tijd zo hard te gaan, dat ook hij zich bijna niet voor kan stellen over een paar maanden al voor een tweede te willen gaan. Wie weet, maar voorlopig gaat ook die gedachte de deur uit.

Spruit maakt mooie plannen

Spruit maakt mooie plannen

De rest van je planning
Bij alles wat de komende jaren in de planning staat, zeg ik ook vaak; maar dan wil ik niet zwanger zijn. Vakantie naar Amerika? Leuk, maar dan wil ik niet zwanger zijn. Ooit trouwen? JAA (mijn lief, mijn man, mooie jurk, lekker eten, leuke mensen), maar dan wil ik niet zwanger zijn. Bij alle grote, kleine, vage en serieuze plannen zijn we ook een klein beetje bezig met hoe het er ooit uit gaat zien. Ik vind het maar lastig. Natuurlijk laat een kind zich niet plannen, maar je kan wel proberen te plannen wanneer je graag nog even wil wachten, toch?

Nog zo’n vraag
‘Maar hoeveel kinderen wil je dan?’ ‘Twee’, zei mijn lief. ‘WAAAAT? Twee? Nee joh, 3 is veel leuker’ zei ik. Mijn lief kijkt bedenkelijk…..
Zo ging het gesprek een paar jaar geleden en nu nog steeds. Ik wil graag 3 kinderen, hij 2 (als het ons gegeven is natuurlijk). Ik heb al geprobeerd te veranderen van 3 naar 4. Dan is 3 de gulden middenweg, toch? Mijn lief trapte er niet in.
Mijn lief komt uit een gezin van 2 en ik uit een gezin van 3. Zou dat de reden van het verschil zijn?
Toen onze kleine spruit geboren werd kon ik soms (onder invloed van heel veel hormonen en moeder liefde) wel eens een beetje boos worden bij het idee dat hij maar 2 kinderen wil (buiten het feit of het uberhaupt lukt een tweede te mogen krijgen). Het idee dat ik nog maar 1 keer een zwangerschap en de newborn fase mee mag maken, nog maar 1 keer het voelen schoppen in mijn buik, het uitkijken naar de bevalling, het ruiken aan m’n newborn en het verwonderd zijn van ons wonder. DAT WIL IK NOG WEL 10 KEER, dacht ik continu, met mijn op hol geslagen hormonen (die me er in week twee overigens ook van overtuigd hadden een kind te willen adopteren)

Wanneer beslis je? En wie beslist? Natuurlijk beslis je niet helemaal zelf of je 2 of 3 of 4 kinderen mag krijgen en wat zijn we al mega blij met onze fantastische spruit, maar stiekem denk ik er toch wel over na. Zou hij bijdraaien? Of ik?

En als iedereen aan mij vraagt wanneer ik spruit 2.0 wil, moet ik daar dan al een antwoord op weten?

Hersenspinsels….

Tot snel,

Liefs Jodi

 

 

Volg:
Share:

12 Reacties

 1. 13 januari 2016 / 07:23

  Dat zijn behoorlijk wat hersenspinsels 😉 Hier nog geen last van rammelende eierstokken gehad. Naomi slaapt nu sinds 6 nachten door en ik kom helemaal bij. Als ik een zwangere zie lopen of een newborn baby zie, dan krijg ik wel kriebels natuurlijk. Ik hoop dat ik het nog een tweede keer mag mee maken. Mijn lief hoopt het zelfs drie keer mee te maken als het ons gegeven is, dus daar zijn wij het ook nog niet over eens hihi. Je kunt inderdaad plannen wanneer je het in ieder geval nog niet wilt.

  • Liefthuis
   Auteur
   13 januari 2016 / 16:47

   Yep, ik denk over van alles na.
   Haha dus bij jullie dezelfde discussie, mocht het gegeven zijn natuurlijk.

 2. 13 januari 2016 / 07:25

  Hier zou ik ook heel graag een 2e of meer willen, maar voorlopig komt het nog niet uit. Maar de gedachte om nog maar 1x dat gevoel te hebben is heel raar. Dat zou ik nog veel vaker willen. Ik ben nu 24 dus met het idee dat ik misschien over een jaar of 3/4 uitgevallen ben vind ik veel te vroeg

  • Liefthuis
   Auteur
   13 januari 2016 / 16:48

   Ow ja ik snap het helemaal, het voordeel als je zo jong bent is natuurlijk dat niks moet en je ook best nu een twee kindjes kan (mag) krijgen en dan over 10 jaar misschien weer. Het blijft toch afwachten, misschien vind ik de tweede zwangerschap of bevalling zo zwaar dat ik geen derde wil.

 3. 13 januari 2016 / 13:02

  Vreselijk dat mensen 2 weken na de geboorte al vragen wanneer de volgende komt… Misschien wil je maar een kindje en dan, nare vragen zijn dit voor new born mama’s.

  • Liefthuis
   Auteur
   13 januari 2016 / 16:49

   Ja heel bizar vond ik het, nooit nagedacht over het feit als je maar 1 kindje wil inderdaad, dan is het helemaal vervelend.

 4. 13 januari 2016 / 19:57

  Vrouwlief heeft hier altijd geroepen dat ze wel 4 kinderen wilden hebben. Mede door een zware zwangerschap (bekkeninstabiliteit, ziektewet, etc.) heeft ze dit aantal drastisch teruggedraaid. Wel vind ze het nog leuk om een broertje/zusje voor J te krijgen (mocht het ons gegund) zijn, maar veel meer dan dat zit er niet in. Ik ben er zelf nog niet helemaal over uit; een 2e zou heel erg leuk en welkom zijn, maar ook een 3e lijkt me fantastisch. We gaan de komende maanden/jaren zien waar we op uit gaan komen qua mening en wat ons gegeven is.

  • Liefthuis
   Auteur
   14 januari 2016 / 21:00

   Je weet inderdaad niet wat je gegund is, maar ik snap goed dat ze dat aantal bij heeft gesteld. Vervelend van de heftige zwangerschap, is de kans groot dat dat de volgende keer weer zal zijn? Die instabiele bekken?
   Eerst maar eens genieten van nummer 1.0 en als 2.0 zo mag zijn, dan kun je daarna altijd kijken.

 5. 13 januari 2016 / 21:26

  Doordat ons eerste kindje een cadeautje was heb ik nog nooit die vraag zo BAM op m’n bordje gekregen, omdat mensen het nog lang niet verwachten, maar toch herken ik de rammelende eierstokjes wel hoor, en het gevoel dat je nog wel TIEN keer aan een newborn baby wil ruiken, haha.

  • Liefthuis
   Auteur
   14 januari 2016 / 21:02

   Wat een bijzonder cadeautje, dan komt het inderdaad onverwacht.
   Die geur he, smelt.

 6. 21 januari 2016 / 22:11

  Moeilijke hersenspinsel, hier is het ook een bijna wekelijks onderwerp en ook er discussie 2 (hij) of 3 (ik) . Ik heb nog nooit zo’n last gehad van rammelende eierstokken sinds de geboorte van onze dochter. Nu eerst maar genieten van ons meisje en dan zullen we ns kijken wat het gaat worden en hoeveel moeite het gaat kosten

  • Liefthuis
   Auteur
   22 januari 2016 / 18:37

   Dat is het natuurlijk ook maar net. Je kan wel willen, maar het moet ook allemaal maar kunnen. De discussie blijft hier en ik denk dat we daar ook pas na de bevalling van een eventuele tweede achter zullen komen, wat nu? En zo niet, dan misschien over een paar jaar en zo niet? Dan blijven we misschien bij 1.0 en 2.o

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *