What to do met de kindertekeningen/ kunstwerken van je kleine Picasso?

De handen van onze spruit werden al in de verf geduwd toen hij ongeveer 8 maanden was, om zelf een schilderij te maken voor oma. Om nog maar niet te spreken van zijn eerste hand en voet afdrukjes bij 10 dagen. Onze kleine is voorlopig nog geen echte Picasso, maar regelmatig komen er van het kinderdag verblijf al werkjes mee naar huis. Wat doe je er mee?

Wanneer onze spruit ons aan tafel ziet zitten een pen ontdekt, wil hij graag krassen. Al regelmatig heb ik hem vervolgens kleurtjes en een blaadje gegeven, maar vaak vindt hij het interessanter doppen van stiften te halen en potloden in en uit het bakje te halen. Zoals ik al zei, een echte kunstenaar is het nog niet en een van de eerste werkjes die we mee naar huis kregen van het kinderdag verblijf was een schoen met welgeteld 3 krassen er op. Mooi begin…

Het maakt mij ook niet uit, mama is trots. Ook op de eerste kris kras kroes tekening die hij hier thuis maakte. Ik schreef trots de datum er op en hing hem op de koelkast, maar wat doe je er daarna mee? Als hij een maand op die plek heeft gehangen? Bewaren? Of weggooien?

Ik ging op onderzoek uit en deel een aantal leuke voorbeelden van wat je kan doen met de werkjes van je kleine Picasso.

Map
Maak een mooie map, of een mooi plakboek (bijvoorbeeld van Hema) en plak daarin alle meesterwerkjes. Zo blijven ze netjes en allemaal bij elkaar in 1 map, ipv rondslingerend door je keuken of je herinneringen koffer. Dit is denk ik een goede optie voor hier thuis. Hema heeft altijd heel veel leuke mappen en fotoboeken waar je de kunstwerken kunt inplakken. Ik ga binnenkort eens kijken.

Waslijn met kunstwerken

In je hal of in je overloop boven kun je een leuke waslijn ophangen en daaraan de tekeningen ophangen. Deze kun je regelmatig wisselen en al die schreeuwerige werkjes hangen niet in het oog in je fijne woonkamer. Al zijn er vast ook werkjes die je maar wat graag tentoon wil stellen in je woonkamer.

Bron: The wilson world

Koelkast
Deze blijft toch altijd handig. Magneetjes, koelkast, tekening…klaar. Bij ons hangen daar nu dus ook de eerste kris kras kroes meesterwerkjes van onze spruit.

Wissellijst
Hang in de speelhoek of in je hal, of waar je plek hebt een wissellijst op. Eentje waar je makkelijk de tekeningen in kan wisselen. Iedere keer als er weer een werkje mee naar huis komt, wordt er echt aandacht aan besteed en zal een kind zich reuze trots voelen. Je hebt zelfs speciale lijsten die het wisselen heel makkelijk maken zoals onderstaande, maar een Ikea lijst werkt natuurlijk ook.

Bron: Decoraza

Maak een fotoboek om alle kunstwerken altijd te bewaren
Deze vond ik op Pinterest en vond ik heel slim. Maak een foto van alle kunstwerken en wanneer je een fotoboek gaan maken voor het afgelopen jaar van je kleine, maak je ook een pagina met daarin alle foto’s van de kunstwerkjes. Super leuk.

Bron: Paislee Press

Bron: Creativegreenliving

Tatoeage
Beetje extreem, maar ik vind het toch erg aandoenlijk. Nou is dit voor de kris kras kroes tekeningen van onze spruit nog niet zo’n goed idee vind ik persoonlijk . Wat is er stoerder dan een papa met een gave tekening op zijn arm gemaakt door zijn kleine. Of de eerste letters je kind leert schrijven…. Klik voor meer voorbeelden van kindertekeningen op je arm even op de bron onder de foto…heel gaaf.

Bron: Chance Falkner Photography

Knuffel
Wanneer je kleine iets ouder is en echt zijn fantasie gaat gebruiken om te tekenen, vind ik het wel heel gaaf als de tekeningen van je kind tot leven komen door er een knuffel van te maken. Er zijn bedrijven die dit precies namaken. Zo gaaf

Bron: Child’s Own

Mok/ kussen/ servies
De tekening op een mok, een eigen bord of kussen laten drukken bij mooie tekeningen vind ik toch ook wel een gave herinnering. Ik zou geen heel servies hoeven met de werkjes  van de hand van mijn kind, maar een exemplaar vind ik toch wel gaaf. Wees gerust, je hoeft hiervoor niet zelf aan de slag, klik even op de bron.

Bron: Handpainted by Mo

Sieraad
Toen ik op onderzoek ging, kwam ik ook deze awesome ketting tegen. Super gave Etsy shop dus neem zeker eens een kijkje wat ze allemaal al hebben gemaakt.

Bron: Tasarim Takarim

Hele uiteenlopende ideeën, maar allemaal zeker het vernoemen waard. Hoe bewaren jullie de tekeningen? Ik ben altijd op zoek naar nieuwe ideeën.

Volg:
Share:

4 Reacties

 1. 8 februari 2017 / 08:16

  Fotoboek is wel een heel goed idee. Zou ze denk ik ook in map per jaar bewaren.

  • Liefthuis
   Auteur
   9 februari 2017 / 19:58

   Ik twijfel nog, maar neig naar de map. Nu hangen ze nog op de koelkast haha

 2. 10 februari 2017 / 20:05

  Ik heb de werkjes in een map, de nieuwe dingen hang ik wel even op. Of in de keuken of in de huiskamer. Tot nu toe zijn dat eigenlijk alleen maar cadeaus voor onze verjaardag geweest en een kerstkaart. Dus dat is sowieso leuk om te bewaren

 3. 11 februari 2017 / 16:27

  Leuke ideeën! Ons meisje is nu nog klein en we krijgen af en toe een knutsel van het KDV. Die gaan nu allemaal in een map. Eens zien wat we er in de toekomst mee doen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *