Wat hoor je regelmatig als je grote kinderen hebt…

Degene die me al even volgen die hebben het vaker voorbij zien komen. Wij maken grote kinderen. Ontzettend lieve en knappe (al zeg ik het zelf) maar dus ook grote kinderen. De spruit woog al 8 kilo bij 3 maanden en de Pipster is met zijn 9 maanden, 10,6 kilo en 76 cm ook niet de kleinste.

Ik ben er aan gewend. Mijn armen zijn er aan gewend, mijn rug is er soms iets minder blij mee, maar zij zijn mijn referentie. Pas als ik andere kinderen van hun leeftijd zie, dan zie ik het verschil. Als moeder van grotere kinderen dan gemiddeld, krijg je regelmatig dezelfde opmerkingen…

–       Ik hou toch meer van klein, blijven zo lekker lang klein
Ik moet heel eerlijk toegeven dat ik dit stiekem ook dacht toen ik nog geen kinderen had, maar echt…iedereen met grote kinderen zal het kunnen beamen. Ze blijven net zo lang klein… Mijn baby van 9 maanden is niet ineens minder baby, minder knuffelig, minder afhankelijk of aanhankelijk omdat hij toevallig groter is. Het blijft mijn baby….daarnaast denk ik soms…waaaaarom zeg je dit tegen iemand met grotere kinderen??? Klinkt toch heel onaardig.

–       Was hij ook zo groot bij de geboorte?
Het geboortegewicht zegt echt niet altijd iets over hoe groot een kind daarna zal worden of hoe snel hij zal groeien. Onze mannen waren beide aan de grote kant (3960 en 3955 gr), maar ik ken echt best veel kindjes die groter waren bij de geboorte en waar onze spruiten naar verhouding toch weer voorbij zijn gegroeid.

–       Wat geef je hem te eten?
Ehm….Niks vreemds…. Gewoon fruit, groente, brood, boter, een flesje…. Ooit zei iemand ‘Je geeft hem toch geen chocolade…’ ehm nope…
Beide mannen heb ik borstvoeding gegeven tot 8 en 7 maanden. Misschien geef ik slagroom geen idee, maar ook daarna is de spruit nog lekker doorgegroeid. Dus het zal echt niet alleen aan de borstvoeding liggen.

–       Hij heeft het niet van een vreemde…Of wel???
Daar bedoelen mensen vaak mee dat ik en mijn lief ook niet klein zijn. Nee dat klopt en ze hebben ergens ook gelijk, want mijn lief en ik waren ook grote baby’s, maar als we het net over de overheerlijke spekken van mijn baby hebben gehad en vervolgens zegt iemand… Hij heeft het niet van een vreemde….TJA….What do you mean???

–       Goede training voor je armen…
Zeker. Al is dit natuurlijk geleidelijk gegaan. Ik had ooit het kindje van een vriendin op bezoek en die tilde ik uit bed en gooide ik bijna over mijn schouder zo licht als zij ineens was vergeleken met de spruit (het was net als wanneer je een leeg pak melk optilt, terwijl je denk dat daar nog iets in zit.)

–       Kan hij al..zitten…lopen…praten…lezen…of de stelling van Pythagoras (bij wijze van) overschatting alom…Eerder schreef ik hier al een blog over. De spruit wordt regelmatig nogal overschat. Of hij nog niet kon lopen…mensen die tegen hem gaan praten en mij verwonderd aankijken waarom hij niet terug praat. De vraag of hij nog niet naar school gaat, is ook al regelmatig voorbij gekomen.

–       Hoe oud is hij??? So hij is groot, de zus van een vriendin haar tante…
Yep I KNOW en ik vind het heerlijk. Ik weet dat veel kindjes kleiner zijn. Ik vind over kindjes praten overigens totaal niet erg en ook totaal geen probleem omdat die van ons dan toevallig groot zijn, maar je krijgt altijd een vergelijking. Iedereen kent een groter of kleiner kindje…Iedereen heeft een mening…

Op instagram vertelde laatst iemand (en ook ik ben dan verwonderd) dat haar 6 jaar oude zoon net zo zwaar was als de spruit (net 3) en haar 2 jaar oude zoontje net zo groot en zwaar als de Pipster. Ik denk dan vooral…wooow moet je voorstellen dat dit lichaampje alles kan wat een twee jarige kan. Ik vind dat dus bizar, maar goed dat is dus mijn referentie.

–    Hij heeft wel lekker wat bij te zetten…
Daarom hou ik ook zo van grote kindjes, niet dat ik de kleine minder leuk vind hoor haha, maar wanneer die mannen van mij niet fit of ziek zijn, kunnen ze wel tegen een stootje. Het is niet erg als ze even wat minder eten, hij kan het hebben.

– Hij moet gaan basketballen…
– Hij mag al lekker snel in de achtbaan (ik denk dat de spruit hier helaas niet blij mee is)
– Hij groeit wel heeeeel snel uit die mini kleertjes…

en zo kan ik nog wel even doorgaan… Ik hou van mijn grote mannen

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *