Wat kun je schrappen van je uitzetlijst…

Schrappen maar van je lijstje

Schrappen maar van je lijstje

Als new mom of dad haal je ladingen babyspullen in huis. Je ‘moet’ en wil alles van de uitzetlijst hebben en dan nog wat extra natuurlijk. De babypark is niet veilig als je langsloopt, menig dekentje, lakentje en hydrofeildoek is al in je winkelwagen verdwenen en dan heb ik de leuke originele webshops die er tegenwoordig bestaan nog niet eens mee geteld.
Je koopt veel, sommige mensen zeggen té veel, maar wat is er leuker dan mooie spullen verzamelen voor je kleine spruit to be.

Zoals jullie eerder konden lezen in de mommy musthaves en de baby musthaves, zijn er veel dingen die soms (onverwacht) heel handig zijn en die ik echt aan zou raden. Daarnaast zijn er ook dingen die in de kast zijn blijven liggen. Dus schrappen maar, weg laten, geen geld aan verspillen (geef het liever ergens anders aan uit)
Niet veel, want ik zocht soms ook een reden om iets te gebruiken, omdat ik het zonde vond als het in de kast bleef liggen, maar zelfs bij ons zijn er dingen die we beter niet hadden kunnen kopen.

Lees hier, wat je volgens ons spiegel voor in de autoecht niet nodig hebt;

 • Een Spiegel voor in de auto. Ik had al van mensen gehoord dat dit niet handig was, maar ik was eigenwijs en dacht Mijn spruit zit achterstevoren in de auto, en ik kan hem niet zien, GEEF mij een spiegel. Wij kochten een simpele ronde spiegel voor op de hoofdsteun. Hij hing al in de auto toen ik nog zwanger was en ik keek er dan wel eens dromerig in. Spruit eenmaal uitgepoept, bleek de spiegel niet handig op de hoofdsteun af te stellen was. Waardoor ik over de maxi cosi heen keek. Als we met veel moeite de spiegel af hadden gesteld, bleek het spiegelbeeld zo klein te zijn dat je nog niet meer dan een huidskleurig bolletje zag. Al snel hing de spiegel, verkeerd afgesteld, half over de hoofdsteun, dus werd hij niet gebruikt. Huilde onze spruit, dan kon ik toch niks doen en desnoods stopten we ergens even, was hij stil dan was het goed. Geen spiegel nodig dus, echt niet
 • Truien of vesten met capuchon. Zo stoer, maar je kleine ligt continu op zijn rug en dan zit die capuchon als een frot in zijn of haar nek. Als je de capuchon over z’n hoofd doet en hij kijkt opzij, dan kijkt hij aan de binnenkant van z’n capuchon. Waarom wordt deze kleding nog gemaakt voor new born baby’s?
  Super handig, maar LEEN hem

  Super handig, maar LEEN hem

 • Over onze magnetron sterilisator twijfel ik, want eigenlijk was ik er de eerste weken heel blij mee. Ideaal voor die flesjes en speentjes en tepelhoedjes (sombrero’s) Achteraf gezien hebben we die sterilisator eigenlijk maar heel kort gebruikt. Wij gooien de flessen nu gewoon in de vaatwasser, waardoor de sterilisator alweer maanden ongebruikt op de magnetron staat. Je zou hem eigenlijk moeten lenen van iemand, dan is het super handig en kun je hem daarna terug geven.
 • Drie dekentjes, yep ik had er drie en dat was totaal overdreven. Ik vind ze nog steeds prachtig en ondertussen hebben we ze alle drie heel goed gebruikt, want ik vond het anders zonde dat ik ze had, maar het is eigenlijk echt niet nodig. Onze spruit heeft in zijn wieg altijd onder een dekentje gelegen. In de wandelwagen lag een ander dekentje. Sinds hij in zijn ledikant ligt gebruiken we ook maar 1 deken tegelijk (omdat ik er drie heb wissel ik nu af) Er zijn ook veel baby’s die al snel in een slaapzakje liggen zonder deken en dan liggen de dekentjes helemaal ongebruikt in de kast. Dus haal er één of twee, dat is meer dan voldoende. (alhoewel ik het wel snap als je die andere mooie ook nog wil)
  Zo mooi, maar allemaal nodig?

  Zo mooi, maar allemaal nodig?

 • Navelbandjes, geen idee wat het zijn, maar het staat blijkbaar nog op veel uitzetlijsten en het is nog gewoon te koop in de winkel. WHY? Want onze kraamverzorgster zei dat ze al 10 jaar niet meer gebruikt worden. Laten liggen dus.
 • Om terug te komen op die dekentjes. Vaak worden daar hele mooie lakentjes bij gekocht. Vooral doen, super leuk, maar geef liever geld uit aan mooie hoeslakentjes voor om het matras, dan aan lakentjes. Die hoeslakentjes blijf je echt gebruiken, de lakentjes vaak als snel niet meer.
 • Kruiken en kruikenzakken, lees goed verder, want deze MOET je hebben. Maar….leen ze van iemand. Ik kreeg een juni baby en wij hebben geen gebruik gemaakt van de kruiken en de kruikenzakken. Nu heb ik gehoord dat het bij winterbaby’s ook niet altijd wordt gebruikt. Je moet ze wel echt in huis hebben, zeker voor het geval dat, maar die dingen zijn niet goedkoop en blijven goed, dus leen ze van een vriendin, een buurvrouw je zus, wie dan ook. Controleer even of ze nog goed zijn, (niet lek) en het scheelt je een hoop geld.
 • De laatste is echt persoonlijk, maar wij hebben nauwelijks gebruik gemaakt van spuugdoekjes. Wij gebruikten altijd onze hydrofiel luiers als spuugdoek, meer oppervlak en die hadden we altijd bij ons. De spuugdoekjes liggen merendeel nog ongebruikt in de la.

Dit zijn de dingen waar ik achteraf van denk, was dat nou nodig? Het valt nog mee toch? Wat waren de dingen die jij echt zonde vond dat je die had gekocht?

Tot snel,

Liefs Jodi

Volg:
Share:

10 Reacties

 1. 29 januari 2016 / 10:17

  Ik heb extra hydrofiele doeken gekocht, maar ook spuugdoekjes. Ze knoeide zo met drinken dat ik het niet bij kon houden met wassen. Ik ben blij dat ik heen sterilisator gekocht heb, ik geef nog steeds borstvoeding dus dat zou zonde geweest zijn. Kruiken helaas wel met een juli baby. Maar die heb ik al weer verkocht via marktplaats

  • Liefthuis
   Auteur
   29 januari 2016 / 11:11

   Hydrofieldoeken kun je nooit genoeg hebben, maar spuugdoekjes liggen ongebruikt in de kast. Slim om je kruiken te verkopen, ik ben ze uiteindelijk geleend gelukkig (en niet gebruikt)

 2. 29 januari 2016 / 12:21

  Wij hadden de kruiken gekregen van mijn nicht. Twee nieuwe doppen er op en we konden ze gebruiken. Wij hadden ze echt nodig, ook al was het 20 mei. Naomi kon haar temperatuur niet goed houden, dus dat heeft zeker meer dan een week geduurd. Als je ze nieuw moet kopen dan is dat zelfs voor een week ook duur, dus lenen is wel een goede tip. Hydrofieldoeken hebben wij ook veel, maar spuugdoekjes kan ik ook echt niet missen! Sterilisator heb ik ook niet. Een grote pan en een quooker werken bij ons perfect, wij hebben overigens een waterontharder dus de flesjes blijven mooi en zitten niet onder de kalk 😉

  Ben ik even blij dat ik niet zo’n spiegel heb gekocht! Ben heel hard aan het bedenken wat wij hebben gekocht dat we niet gebruikt hebben, maar dat hebben wij geloof ik niet.

  • Liefthuis
   Auteur
   29 januari 2016 / 12:33

   Ja die spiegel was echt een nutteloos ding haha.

 3. 29 januari 2016 / 13:16

  Ik heb bij de eerste ook veel te veel gekocht…

  Handig of must have is nog net iets anders in mijn ogen…

  Zijn navelbandjes van die doekjes die ze rond de navel binden voor hij volledig af valt?
  Want die heb ik bij de derde echt wel nodig gehad, die wilde het stompje maar niet verliezen…

  • Liefthuis
   Auteur
   29 januari 2016 / 16:03

   Geen idee wat het zijn haha, het werd vroeger gebruikt, maar nu niet meer. Maar misschien wel als het dus nodig is omdat zoals bij jou het stompje niet wil los laten. Geen idee.

 4. 29 januari 2016 / 17:32

  Ik heb een andere autospiegel en vind dat juist wel héél fijn!

  • Liefthuis
   Auteur
   29 januari 2016 / 22:00

   Super, ik denk dat wij gewoon het verkeerde model hebben.

 5. 29 januari 2016 / 21:44

  Oh die spiegel gebruikten wij juist veel! Ik heb wel een grotere, rechthoekig. Nu hangt hij tegenover onze dochter zodat ze zichzelf kan zien. Vindt ze ook erg leuk! De rest ben ik wel met je eens trouwens 🙂

  • Liefthuis
   Auteur
   29 januari 2016 / 21:59

   Misschien hebben wij gewoon de verkeerde gekocht en koop ik bij een volgende ook een rechthoekige haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *