Wat wil ik hetzelfde bij een volgende bevalling…

Al een hele tijd geleden schreef ik over wat ik anders zou willen bij een eventuele volgende bevalling. Op mijn blog to do list schreef ik toen meteen dat er ook een artikel moest komen met wat ik hetzelfde wilde tijdens een volgende bevalling. Wat had ik als zo prettig of fijn ervaren dat ik het bij bevalling van spruit 2.0 weer zou willen. Het artikel bleef een hele tijd liggen, maar nu dan toch weer naar boven gehaald. Wat zou ik tijdens een volgende bevalling hetzelfde willen….

Als ik kon kiezen, dan koos ik voor dezelfde bevalling. Het zelfde begin, dezelfde tijd, dezelfde pijn, hetzelfde alles…..oke die 5 dingen die ik anders wil neem ik dan maar voor lief, als ik weer een zelfde bevalling kan krijgen. Stiekem vind ik een tweede bevalling alleen maar enger nu, het kan alleen maar tegenvallen denk ik wel eens.

Foto’s Foto’s Foto’s
Toen de verloskundige afgelopen keer vroeg of we wilden dat foto’s zou maken, zei ik; doe maar ik kan ze altijd wissen. Aangezien er ook een stagiaire aanwezig was bij mijn bevalling, had ik een persoon extra in de kraamkamer en dus ook een paar handen extra om foto’s te maken. De eerste foto’s na de geboorte zijn super gaaf, maar ook de foto van tijdens het persen ben ik blij mee. Dit zijn er uiteraard geen voor in een plakboek of aan mensen te laten zien, maar de bevalling gaat in zo’n roes voorbij dat ik zo blij ben dat ik deze nog een keer terug kon kijken. Het was ook heel onwerkelijk ofzo… Klinkt raar, maar volgende keer wil ik dit weer, misschien zelfs wel met een echte geboorte fotograaf. Who knows…

Strak hemd
Ik ben graag goed voorbereid en zo heb ik van te voren grondig onderzoek gedaan naar wat je nu aan doet tijdens een bevalling. Ik had een outfit aan waar ik mee het ziekenhuis in ging en na onderzoeken had ik nog mijn strakke H&M shirt hemd aan. Zo een die je vaak onder kleding aan trekt. Heel fijn vond ik dit, nog wel een beetje bedekt, maar niet te warm en ik hou ervan als shirt aan zitten ipv los hangen. Ik had eigenlijk verwacht (door alle verhalen) dat ik naakt zou eindigen tijdens de bevalling, maar ik vond dit wel prettig.

BH
Ook zoiets….Ik hield mijn BH lekker aan. Deze ging na de bevalling snel uit ivm huid op huid contact en borstvoeding, maar tijdens het bevallen is regelmatig gevraagd of ik hem uit wilde. Ik had er geen last van, dus wilde me vooral niet verroeren. Misschien scheelt het ook dat ik het, ‘ik hou mijn bh altijd aan ook als ik op de bank chill’– type ben.

In de nacht bevallen
Geen idee wat het voordeel was ten opzichte van overdag, maar ik vond het wel lekker. Eind van de ochtend gingen wij weer naar huis en kon de kraamhulp komen. In de nacht was het ook heerlijk rustig op straat en in het ziekenhuis.

In bad
Ik hou normaal niet zo van in bad gaan. Doe mij maar een lekkere douche. Dat bad duurt lang voordat het vol is en ik verveel me altijd snel als ik er in lig. Tijdens de eerste weeën was ik echter heel blij met dat bad. Ik kon er heerlijk ontspannen en de weeen leken even minder te zijn. Wat achteraf volgens de verloskundige dan weer niet goed was, maar ik was er op dat moment heel blij mee.

Baby bij mij
Dit schijnt tegenwoordig heel normaal te zijn, maar ik wil zeker weer eerst de kleine bij mij op de borst. Het liefst zo lang mogelijk voor hij/ zij aangekleed zal worden. Heerlijk vond ik dat. De foto’s die ik van dat moment heb vind ik ook magisch. Zo’n klein pruppeke

Hechten onder narcose? GRAAG
Waarom? Want dit klinkt vast raar, maar hier zal ik binnenkort nog een aparte blog over schrijven.

Wiebelen Wiebelen Wiebelen
Van mijn moeder leerde ik altijd dat als ik pijn zou krijgen, bijvoorbeeld doordat ik een prik kreeg ofzo, dat ik dan met mijn tenen moest wiebelen. Dit werkte echt en zelfs deze 29 jarige volwassen (ofzoiets) Jodi doet dit nog steeds. Tijdens de bevalling niet met mijn tenen, maar met mijn hele onderbenen. Ik kon niet stil blijven liggen tijdens de weeën en het wiebelen hielp mij zo erg.

Ziekenhuis
Ondanks dat mijn bevalling mega voorspoedig is verlopen, wil ik komende keer toch ook graag in het ziekenhuis bevallen. Ik vond het mega fijn en een prettig idee dat alles in de buurt is. Ook bij het idee dat je na een succesvolle bevalling, je alsnog naar het ziekenhuis moet om gehecht te worden, lijkt me verschrikkelijk.

Volg:
Share:

5 Reacties

 1. 31 januari 2017 / 09:14

  Wat heerlijk dat je met zo’n goed gevoel terug kijkt op je bevalling, toch? Ik had zelfs een sport bh aan tijdens de bevalling, ideaal! Alleen een strakke yoga broek, die doe ik niet aan een volgende keer. Terug naar huis met hechtingen en kraamverband en een strakke broek is niet handig

  • Liefthuis
   Auteur
   31 januari 2017 / 20:11

   Oooow neee geen strakke broek. Ik had een losse broek voor na de bevalling.

 2. 1 februari 2017 / 06:12

  Klinkt als een fijne bevalling! Het enige wat ik weer wil is de geboortefotograaf de rest mag allemaal anders

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.