Wat zit er in mijn (hand) bagage? mama en dreumes + TIPS

bagage lief thuisAls ik iets doe, dan doe ik het goed. Of in ieder geval, ik probeer het zo goed mogelijk te doen. Iedereen vroeg aan mij of ik het niet spannend vond om zo ver te reizen met onze kleine spruit. NATUURLIJK WEL!!! Ik had al allerlei rampscenario’s in mijn hoofd. 7,5 uur huilen op een vlucht, zieke spruit in Amerika, een spruit die niet wil slapen, een spruit die me aan de camper kluistert, een spruit die iedereen in de camper wakker houdt en zo kan ik nog wel even door gaan.

Goede voorbereiding
Een goede voorbereiding is het halve werk, zeg ik altijd maar. Oké, ik zeg het niet heel vaak, maar het is wel waar. Ik probeer me altijd zo goed mogelijk voor te bereiden. Op het internet en op menig mama blog is er al over reizen met een dreumes geschreven en daar wilde ik zoveel mogelijk informatie vandaan halen. Om het voor onszelf zo makkelijk mogelijk te maken, wil ik graag zo goed mogelijk voorbereid zijn. Dat ik echt het gevoel heb dat we er klaar voor zijn. De volgende vragen zijn onder andere de revue gepasseerd.

 • Wat moesten we meenemen voor onze spruit op reis?
 • Wat mag ik echt niet vergeten? (wespenpompje, paracetamol enz)
 • Wat moest er in de handbagage?
 • Wat ging hij eten tijdens de vlucht?
 • Wat zijn handige snacks?
 • Waarmee gaat onze spruit zich vermaken tijdens de vlucht?
 • Bij welke spullen moeten we snel bij kunnen en wat kan verder weg gestopt?
 • Welke tijden vliegen we, ivm zijn eet en drink ritme?

Gaandeweg heb ik tips gevonden en lijstjes gemaakt en zo ben ik gekomen tot de volgende video. Wat zit er in onze (hand) bagage?

Toilettas spruit:
Hetgeen wat ik niet heb gefilmd, maar mensen misschien nog wel interessant vinden, is wat er in de toilettas van onze spruit zat. Aangezien onze spruit in de 4 weken voor de vakantie, non stop oorontsteking had wilde ik graag goed voorbereid zijn. Zetpillen hebben ze ook echt wel in Amerika, maar mocht hij ’s avonds ineens ziek worden en wij waren in de middle of nowhere dan wilde ik hem wel iets kunnen geven. Dus dit is wat wij meenamen in de toilettas van onze spruit.

 • Zetpillen paracetamol
 • Thermometer
 • Tandenborstel en tandpasta
 • Vitamine D druppels
 • VSM Dentinox (voor als hij tanden zou krijgen)
 • Bepanthen babyzalf

Was alles handig en nodig? Wat zijn mijn tips?
Na 3 weken reizen kan ik precies zeggen wat wel en wat niet handig is. Wat we teveel mee hadden genomen en wat ik miste. Ik heb verschillende tips dan ook zoveel mogelijk in de video verwerkt. Dus ook jullie kunnen goed voorbereid op reis.

Hopelijk vonden jullie het een leuke video. Doe zeker je duimpje omhoog en abonneer je op mijn kanaal. Binnenkort komt er een Amerika Shoplog aan.

Tot snel,

Liefs Jodi

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *