Wat zit er in mijn luiertas? The real deal…

Je totale leven past er in, je redding in benarde situaties, soms kost het je rug, of wanneer je bukt zwiept hij bijna je kind om zijn oren, maar op cruciale momenten kun je niet zonder. Soms gaat er snel een luier en een koek in een andere tas. Soms vergeten we hem (waarna we onze vingers kruisen en maar hopen dat de kust veilig blijft in de luiers), maar die luiertas is een must voor iedere moeder.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik hem bij de spruit meer en consequenter gebruikte dan momenteel. Zoals ik al zei vergeten we hem soms en met een duowagen is een luiertas niet altijd handig aan de kinderwagen te hangen. Toch is het een item wat standaard klaarstaat in de gang en bij 7 van de 10 uitjes toch om mijn liefs nek wordt geslingerd.

Mijn luiertas is van MOZZ en is het geen plaatje??? Ik ben mega fan van de tas doordat hij zo mooi is en dat er ook nog eens mega veel in past. De perfecte tas.

Twee jaar geleden ongeveer heb ik een zelfde soort artikel gemaakt. Toen heb ik goed nagedacht over wat mijn tips zijn om in een luiertas te stoppen en wat handig is om mee te nemen. Dat waren en zijn ook echt producten waar ik achter sta, ik merk echter dat het lang niet altijd zo gaat momenteel. Dus dit is de luiertas zoals hij in de gang klaar stond. Zoals hij dus echt in gebruik is… The real deal…

Het aller belangrijkste uit de luiertas zijn natuurlijk de luiers. Mijn moeder heeft een handig luiertasje gemaakt, met twee vakjes, voor twee maten luiers (spruit en pipster). Er gaan dus ook twee maten luiers mee en luierdoekjes. In dit geval is het zwitsal, maar het is net zo goed kruidvat huismerk. Het verschoningsmatje komt van Zara, maar is al bijna 3 jaar oud. Het matje gaat ook wel eens uit de tas, omdat die veel ruimte inneemt.

Ik weet nog dat ik voor de spruit de kleding heel netjes had opgerold op een bepaalde manier, met sokjes er bij en dat het ook nog in een zakje zat. De kleding voor de Pipster zit gewoon los in de tas gegooid. Overigens zie je ook goed hoe vaak we een extra pakje nodig hebben, want hij past maat 62/68 eigenlijk niet meer. Een hydrofieldoek is altijd cruciaal in de tas en die klemmen gebruiken we om een grote hydrofieldoek over de wagen te spannen (met luchtgaten uiteraard) Voor de spruit hebben we nooit (afkloppen) extra kleding nodig, vandaar dat we dat ook nooit bij ons hebben.

Onderin de tas vond ik bovenstaande spulletjes. Twee spenen die al heeeeel lang niet gebruikt worden, want de Pipster heeft geen speen en de spruit ook al even niet meer. De diertjes kan de spruit mee spelen als we ergens zijn. De kleurtjes kregen we in de Efteling en zijn er in gebleven (vast ooit handig) en een grote speelgoed tip voor in de luiertas is; ballonnen. Ze nemen weinig ruimte in, maar als je ergens bent waar geen speelgoed is, is dit altijd een succes.

In een zijvakje binnenin vond ik het volgende. Een mini bepanthen, sudocreme en een zetpil zijn altijd fijn om bij je te hebben. Ook desinfecterende handgel zit er in, nog meer ballonnen en baby sokjes voor de pipster.

De zonnebrand zit nu af en aan ook in de luiertas. Toen ik hem uitmestte kwam hij er ook uit. Dit is een zonnebrand die ik wel kan aanraden. Hoge factor en de kleurpareltjes maken het insmeren net wat leuker. Daarnaast smeert hij ook nog fijn. Verder vonden we vanalles in het buitenvakje. Lege strip ibuprofen, pleisters, lippenbalsem en een paar tampons.

Eten is naast luiers een cruciaal onderdeel om bij je te hebben. Voor de Pipster uiteraard zijn melk, maar voor de spruit zit er altijd dit gele SKIP-HOP tasje in de luiertas. Hier zitten standaard soepstengels in, rozijntjesen vaak ook nog een koek. In dit geval de nijntjes koek.

Wat mis ik?
Als we vertrekken, gooien we vaak de laatste dingen in de tas. In dit geval is dat dus de fles van de Pipster. Soms een beker met drinken voor de spruit. Een grote hydrofieldoek vervangt vaak het verschoningsmatje, want die is functioneler en kleiner. Afhankelijk van waar we naartoe gaan gaat er dan nog kleding voor de spruit mee.

Wanneer ik overigens alleen met de mannen weg ga, of kort, dan wil ik nog wel eens selectiever pakken. Luiers, eten en de fles zijn dan alles wat mee ‘moet’.

Volg:
Share:

3 Reacties

 1. 11 juni 2018 / 20:30

  Leuk om te zien! Bij de eerste had ik altijd een overvolle luiertas, want tja, je weet maar nooit… Bij de tweede was ik al een stuk makkelijker. Bij de derde heb de luiertas bijna niet gebruikt. Hij heeft (vanaf de geboorte) een eigen rugzakje waar standaard luiers en billendoekjes inzitten en verder ehh niks. Als we weggaan doe ik er nog wel wat drinken in en soms een koekje ofzo. Het scheeld in elk geval een hoop gesjouw. maar toch, bij de eeerste had ik die overvolle luiertas toch echt nodig, toch?!

 2. 12 juni 2018 / 22:02

  Bij de eerste had ik altijd alles bij me. Nu neem ik 1 of terr luiers mee en vind het wel best. Je zeult de hele dag al met de kinderen. Zo’n tas hoeft er dan niet meer bij. Nu heb ik ook niet zo’n leuke tas, waar ik niet mee hoef te pronken. Zo’n tas als jij zou ik misschien met iets meer liefde meetillen

  • Liefthuis
   Auteur
   14 juni 2018 / 09:45

   Heel herkenbaar hoor, zo goed als hij bij de eerste was ingepakt zo mooi is deze nooit geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *