Hebben we alles wel goed geregeld?

Een nieuw huis, kinderen, een grote mensen leven…jeetje wat een spanning. Gaat dat allemaal wel goed? Heb ik alles wel onder controle? Vergeten we niks? Ik voel me soms regelmatig nog 21 alleen hadden we toen heel wat minder zaken die we moesten regelen. We zijn nu ‘later groot’, maar wanneer leer je nu wat je allemaal moet weten en wat je allemaal moet regelen? Hebben wij het allemaal wel goed geregeld?

Van de hoed en de rand….dat zeggen ze toch wel eens? (Of is dat een heel raar gezegde wat ik nu maak?) Ik bedoel te zeggen dat ik altijd overal precies van wil weten hoe het werkt. Ik ben nieuwsgierig, maar wil ook graag snappen, waarom dingen moeten en waar ik voor betaal. In het grote mensen leven zijn echter zoveel dingen waar je iets van moet snappen, of wat je geregeld moet hebben, dat ik die hoed en die rand soms even kwijt ben.

Allemaal officiële dingen waar je aan moet denken….Waarmee je echt niet in de problemen wil komen. Is het een must of is het alleen een verzekering voor jezelf?….of betaal je vooral veel geld aan vanalles…. Soms denk ik wel eens…maar hoe weet ik nou alles?
Dit zijn een aantal van die regeldingen uit het grote mensen leven.

Huizen stress
We kochten onlangs een nieuw huis. Wat komt daar allemaal bij kijken? Wat moet je regelen? Een hypotheek, een taxatie, een notaris, verzekeringen, want dat huis is groter en nu bedenk ik me ineens dat een tweede kind met je verzekering ook wel wat zal doen, of niet? (hoed rand, waar ben je)…Vaak pas op het moment dat er iets mis gaat zie je dat je het niet goed geregeld hebt…onder verzekerd….iets vergeten op tijd door te geven enz.

Zo kochten we 5 jaar geleden ons eerste huis en achteraf blijkt dat we toen iets niet goed geregeld hadden. Geen drama, want mijn lief en ik zijn beiden gelukkig nog in leven, maar was er wel iets gebeurd dan hadden we een probleem gehad.
Soms zit ik op de bank en bedenk ik me…Hebben we alles wel goed geregeld? Hebben we alle verzekeringen goed op orde? Wat nu als er iets gebeurd? Ik ga vaak uit van het positieve, steek soms ook een beetje naïef mijn kop in het zand, maar wat nou als…je weet het nooit…

Geregistreerd partnerschap
If you like it then you should have put a ring on it…..Tja ik kan wapperen met die hand wat ik wil…maar er is nog geen ring te bekennen. Om voor de koop van dit huis, maar ook om voor onze kinderen alles goed te regelen zijn wij op een dinsdag ochtend naar het gemeentehuis gegaan en hebben we ‘Ja’ gezegd tegen het officieel partnerschap. Dit konden jullie al lezen… maar hebben we dan nu alles geregeld?
Oow en even voor de duidelijkheid…ik hoop nog steeds op die ring….

Kinderen 
Wat moet je allemaal regelen voor je kinderen? Wij waren even vergeten kleine broer in te schrijven bij de zorgverzekering, maar was dat alles? Uiteraard is het qua ouderlijk gezag en wettelijke macht goed geregeld tussen mijn lief en mij, maar wat nu als ons beide iets overkomt? Daar wil je niet aan denken, maar het zou zomaar kunnen. Wat willen we dan dat er met onze kinderen gebeurt? Ik vind het een lastig punt, ik vind het ook een moeilijk iets om over na te denken en dus steek ik weer mijn kop in het zand…maar again, dit is naïef…we hebben juist nu de plicht om ook in het ergste geval goed voor onze kinderen te zorgen, toch? Al schrijf ik het voorlopig op een blaadje en stop het bij de administratie, gewoon voor de zekerheid.
Hoe hebben jullie dit geregeld?

Verzekeringen
In de wereld van verzekeringen kan ik echt verdwalen. Ik hou er van als iemand mij kan vertellen wat ‘moet’ en wat verstandig is en wat je kan laten, maaaaaar….ik wil wel precies weten waarom. Als iemand maar overtuigend genoeg is, dan klinkt het echter weer of je je voor alles moet verzekeren, want overal zit een risico aan. Van uitvaartverzekering voor het gezin tot je fietsverzekering.

Het volgende stukje (*) is tot stand gekomen door middel van een betaalde samenwerking.

*Een uitvaartverzekering voor het hele gezin. Denk jij het nodig te hebben? Ooit hebben we het allemaal nodig natuurlijk, maar of je je er voor laat verzekeren is een keuze. Naast de heftige tijd die je doormaakt als een dierbare komt te overlijden kost een uitvaart ook flink wat geld. Verzekeren…Ja of nee??? Ik ga in ieder geval eens kijken wat het inhoudt.*

Sparen
Sparen voor onszelf doen we al jaren, uit voorzorg, maar ook omdat ik het gewoon een fijn gevoel vind. Sparen voor je kinderen…Zijn daar regels voor? Hoeveel moet je sparen en geef je dat als ze 18 zijn? Of betaal je dan mee aan een rijbewijs of aan een studie? Wij zijn begonnen met sparen voor onze spruit en inmiddels ook voor kleine broer. Gewoon omdat we denken dat het slim is, maar verder dan dat hebben we niet nagedacht. Het voelt ook nog zo ver weg. Tot die tijd denken we rustig verder.

Uiteindelijk heeft heel veel met geld te maken. Zolang het goed gaat is er niks aan de hand, maar vaak pas als er iets mis gaat dan loop je tegen de lamp. Ik ga er vanuit dat wij dingen goed geregeld hebben, maar hebben we ‘alles’ goed geregeld?

Bestaat er een app, die het grote mensen regel leven uitlegt?? Misschien moet ik die eens gaan ontwikkelen.

Volg:
Share:

7 Reacties

 1. 10 december 2017 / 09:27

  En uitvaart verzekering is de enige verzekering waarvan je weet dat je hem gaat gebruiken. Mijn ouders sloten er een af voor mij toen ik heel jong was en heel erg ziek was geweest. Ik moet Emily overigens nog steeds inschrijven. Ook wil ik een voogd laten vast leggen voor als er iets met ons zou gebeuren

  • Liefthuis
   Auteur
   11 december 2017 / 18:52

   Wooow in 1 zin zo duidelijk waarom je het zou doen. Nooit zo over na gedacht maar helemaal mee eens. Ik ga het eens uitzoeken.

 2. 10 december 2017 / 15:40

  Pffffff, alleen al door dit te lezen begint het mij al te duizelen. En hoe vaak krijg je niet te horen: dat is toch logisch! Euh wel, ik ben voorstander van die app!
  (Ik voel me al heel volwassen als ik zelf een telefoontje pleeg ;))

  • Liefthuis
   Auteur
   11 december 2017 / 18:51

   Nou precies dat dus, zou zeker heel erg handig zijn.

 3. Danielle
  11 december 2017 / 14:20

  Je kan tegenwoordig via internet het voogdij vastleggen en hoeft hiervoor niet meer naar een dure notaris.. niet leuk om over na te denken maar toen we voor het eerst met zn tweeën op vakantie gingen wilde ik het toch geregeld hebben.
  En je wilt toch niet dat, als er iets gebeurd, je kinderen niet alleen het gemis van hun ouders hebben, maar ook nog terecht komen in een strijd om het voogdijschap?! Daarom hebben wij alles op papier gezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *