We hebben een oppasmeisje… Zo pakten wij het aan.

Een van de eerste dingen die ik graag wilde doen dit jaar, was het zoeken van een oppasmeisje. Alsof het zo moest zijn, werd er ineens een in onze schoot geworpen. Eigenlijk zelfs twee, want we hebben twee meisjes, zusjes die op onze mannen willen passen.

Via via
Ik wilde heel graag dat het via via zou verlopen. Mij leek het een fijn gevoel dat je via via toch een soort van bekend persoon in huis zou halen. Het zijn uiteindelijk de dochters van de collega van mijn schoonzusje, maar toevallig wonen die in het dorp naast ons. Mijn schoonzusje bedacht ineens dat die meiden aan hadden gegeven op haar kindje op te willen passen dus vast ook bij ons. Je hebt overigens ook allerlei sites voor oppasmeisjes, maar ik kon daar tot nu toe nog niet een geschikt persoon vinden. Wellicht heeft dat er ook mee te maken dat we niet meer in de stad wonen, daar zal meer aanbod zijn.

Afgesproken
We besloten de meiden uit te nodigen. Ik wilde ze uiteraard zelf leren kennen, maar ik wilde ook graag dat ze de mannen zouden zien. Ik wilde namelijk graag zien hoe ze met hun om zouden gaan. De spruit vond het meteen fantastisch en wilde samen met de grote meisjes spelen en de Pipster moest even de kat uit de boom kijken maar nam toen brood aan van een van de meisjes, top. Ze zijn even thee komen drinken, hebben een puzzel gemaakt met de spruit en we hebben wat gekletst.

Wat wilde ik weten
Van te voren had ik met mijn lief afgesproken wat we graag van ze wilde weten.
– Wat voor ervaring ze hadden met oppassen en hoe oud die oppaskindjes waren.
– Ik wilde graag weten welke dagen ze beschikbaar waren.
– Uiteraard moest ik ook weten tot hoe laat ze konden oppassen. Zowel in het weekend als doordeweeks.
– Ik wilde weten of ze het goed vonden om met de mannen te eten eventueel.
– Hoe ze hier konden komen en hoe we dat moesten doen als ze naar huis gingen. We willen uiteraard dat ze veilig thuis komen, ook als ze pas later op de avond weer naar huis gaan.
– Ik ben vergeten te vragen of ze het vervelend vonden om een luier te verschonen. Het kan bij onze mannen niet anders, maar ik was wel benieuwd naar hun reactie daarop.

Perfect
Onze oppasmeisjes zijn perfect. Ze zijn veel beschikbaar. Gemotiveerd. Wilde met de mannen eten. Kunnen in het weekend en doordeweeks. Kunnen op de fiets komen en zelf weer naar huis (al zullen we ze uiteraard veilig thuis brengen als het nodig is) daarnaast waren ze meteen zo leuk met de mannen.

Kosten
Uiteraard werden de kosten ook besproken en ik vond dit toch een lastig puntje. Want ik hoorde zoveel verschillen bij mensen om mij heen. Ik heb online gezocht en vond dat de meeste mensen hun oppasmeisje 3,50 tot 5 euro betalen. Afhankelijk van leeftijd en ervaring (dit is ook het bedrag van het minimumjeugdloon). In overleg met mijn lief besloten wij een vast bedrag af te spreken. Zowel voor de avonden als overdag, of ze ze in bed moesten leggen of niet. We hebben 4 euro voorgesteld en de meiden vonden het goed. Dus dat is een mooie start en als het bevalt en ze worden ouder, dan kunnen we altijd nog kijken.

Oefenrondje
Om zowel voor de meiden als voor ons het handig te laten starten. Willen we binnenkort een makkelijk uitje doen. Mijn lief en ik gaan de deur uit, naar de bioscoop of samen ergens iets eten. Geen verplichting… Zodat de meiden kunnen proberen hoe het gaat. Mocht er iets zijn, dan zijn we goed bereikbaar. Zowel voor hun als voor ons een fijn gevoel, in plaats van dat we meteen een verplichting hebben en niet zomaar weg kunnen.

Dat wordt date night plannen dus…
Hoe zijn jullie aan je oppasmeisje gekomen? mijn tip… Laat overal eens vallen dat je een oppas zoekt.. wellicht is er dichterbij een dan gedacht…

Volg:
Share:

2 Reacties

 1. Floortje
  5 februari 2019 / 23:06

  Ons oppasmeisje is iemand uit mijn voetbalteam! Ons team is vrij gevarieerd tussen 18 & 38. En als mijn zoontje op de club is wil ze altijd even met hem spelen/gek doen. Wij zijn ook een keer om te proberen een avond naar de bioscoop gegaan. Is super goed bevallen van beide kanten! Wij hebben ook een vast bedrag afgesproken.

  • Liefthuis
   Auteur
   6 februari 2019 / 21:47

   Mega fijn dat het zo’n bekende is. Ideaal en dat bioscoop bezoekje hebben wij ondertussen gehad en het beviel super.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *