We hebben ons droom-droom huis gekocht…

Het is ongelofelijk en ook heel spannend. Ik heb het bewust nog niet eerder gedeeld, maar nu het verkoopbord op ons huis hangt mag iedereen het weten. We hebben een huis gekocht… Nu snap ik dat veel van jullie denken, huh? Maar je was toch aan het verbouwen en dit is toch jullie droomhuis? Yep allemaal waar, ik vertel er vandaag meer over.

Zoals jullie een tijd geleden konden lezen (of niet dan doe het alsnog hier) hadden wij een huis gezien wat het net niet is geworden toen der tijd. Helemaal niet erg. Ik was stiekem opgelucht, wat voor mij ook een teken was dat ik het dus blijkbaar niet MEGA graag wilde en dat het goed was zo. We besloten de zolder te gaan verbouwen van ons heerlijke huis, om het zo klaar te maken voor de komst van kleine broer.

Dat is ook precies wat er gebeurde. We bedachten de ideale indeling. Kochten dakramen, verlengde de vliering, zette muren, lakte de trap, stelden de plannen weer wat bij en zo werd onze zolder langzaamaan heel erg mooi.

Totdat….
Ik op facebook door mijn nichtje ineens werd getagd in een bericht over een huis. Ze zei; ik weet dat jullie middenin een verbouwing zitten, maar ik denk dat dit toch echt een huis voor jullie is…. Wat mega toevallig is, dat zij hier niet uit de buurt komt en dus ook geen idee had dat dit huis op een klein kwartier van Eindhoven ligt. Ik besloot samen met een vriendin langs het dorpje te rijden. We wonen nu vlakbij het centrum van Eindhoven, dus we wilden natuurlijk wel even zien wat voor dorp het precies was.

Mini dorpje
Het bleek een mini dorpje te zijn. Het huis van buiten was mooi, maar om 10 uur ’s avonds was er weinig te beleven in het dorpje. Er zit niet eens een supermarkt, zei ik….Hier kan ik toch niet wonen, dus eigenlijk had ik het een beetje afgeschreven. Nog wel nieuwsgierig ging ik wat informatie inwinnen over de omgeving. Een vriendin van mij woonde in het dorp er naast en gaf aan dat we het meer als een wijk van dat dorp moesten zien en dat was dan weer een dorp wat we wel heel leuk vonden.

Hopelijk viel het tegen
De twijfel sloeg toe (goh) zouden we dan toch even naar het open huis gaan kijken of niet? We besloten even te gaan kijken en onderweg er naartoe zei ik tegen mijn lief ‘Hopelijk valt het tegen, want dat zou een hoop gedoe schelen.’, maar je raadt het al…..Het was fantastisch. Neeeee wat nu? Het mini dorpje leek ook veel levendiger rond 6 uur dan rond 10 uur ’s avonds, het lag inderdaad heel dichtbij dat andere dorp en op een kwartiertje van ons huis nu. Daarnaast had het huis alles wat we wilden. ALLES… Groter beneden, volledig in onze stijl, maar dan ook echt volledig, een speelkamer en vooral een mega grote sfeervolle tuin, met een mega gave boom. Het enige wat nog mist is de boomhut….

Helaas….slecht nieuws
We hebben meteen onze hypotheek adviseur ingeschakeld. Was het überhaupt mogelijk? Al snel bleek het mogelijk te zijn….bod gedaan en we kregen slecht nieuws. Iemand anders had hoger geboden. Wat heb ik me die dag ellendig gevoeld. In mijn bumpdate van die week schreef ik ook dat ik zo baalde en verdrietig was, omdat we het huis niet hadden. Het liet mij wel zien dat ik het huis echt heel graag wilde en dat ik er zelfs voor naar een klein dorpje wilde verhuizen. Ik zag onszelf daar al wonen en het was echt ons familiehuis. Voor mij, mijn lief, onze spruit en kleine broer…

Bizarre wending
Het is een lang verhaal en dat laat ik nu ook achterwegen, maar een aantal dagen laten kregen wij toch het goede nieuws, dat we het huis toch hadden. HOE BIZAR…Precies op de dag dat ik die bumpdate met het slechte nieuws met jullie deelde, werd het toch van ons. Ik kan niet omschrijven hoe verbijsterd, verbaasd en dolgelukkig ik was. Het werd toch van ons en juist door het verdriet wat ik er om had gehad, wist ik; zo heeft het moeten zijn, dit is echt ons huis. Ook in een dorpje…

Spanning en sensatie
Van de eerste schrik en blijdschap bekomen ging ik in standje actie. Onze hypotheekadviseur werd echt aan het werk gezet, documenten verzameld en een verkoop makelaar gezocht, want ons huis moest zo snel mogelijk in de verkoop. De zolder wilden we nog zo ver mogelijk afmaken, om het zo volledig mogelijk te koop te zetten. Daarnaast moest het huis volledig schoon en opgeruimd zijn. Wat een werk…..

Afgelopen dinsdag zijn de foto’s gemaakt en het staat nu echt te koop. Het is dus nog even heel spannend, maar de verwachting en hoop is dat ons huis snel weg zal zijn. We zullen zien….Spannende tijden dus nog even..maar wat zijn we dolblij..

We gaan van ons droomhuis naar ons droom-droom huis. We hebben in dit huis alles gedaan, alles verbouwd, gemoderniseerd, opgeknapt en verbouwd. Helemaal in de stijl van het huis en wat wij mooi vonden. Ik vind het stiekem dus ook best even slikken dat we weg gaan, maar als ik kijk naar wat we nu krijgen, dan weet ik helemaal zeker dat ik dit wil. Dat juist die verbouwing en het harde werk mede de reden is dat we dit nu kunnen kopen. We hebben hier 5 jaar mega fijn gewoond, maar nu gaan we nieuwe herinneringen maken, ergens anders. Hoe spannend het ook zal zijn…

 

In verband met privacy laat ik foto’s en het adres van ons nieuwe huis achterwege. Jullie zullen over een tijd nog genoeg zien van ons nieuwe droom droom huis, want ik vind het maar al te leuk dit te delen. Ik hoop dat jullie dit begrijpen.

Volg:
Share:

10 Reacties

 1. 22 juli 2017 / 07:34

  Wauw wat gaaf! Gefeliciteerd! Hopen dat de verkoop voorspoedig verloopt!

  • Liefthuis
   Auteur
   22 juli 2017 / 14:20

   Dank je 🙂

 2. 22 juli 2017 / 08:00

  Wauw wat gaaf en zo zie je maar when its meant to ben its meant to be! Heel veel succes nog met het opknappen van je oude huis en natuurlijk nu ook met het verhuizen! Ik hoop dat jullie heel gelukkig mogen worden het nieuwe huis

  • Liefthuis
   Auteur
   22 juli 2017 / 14:21

   Dank je, ik geloof daar ook echt wel in, maar wat baalde ik die dag. Blijkbaar moest het toch zo zijn.

 3. 22 juli 2017 / 08:59

  Superleuk! Heel veel succes en plezier in dit proces!

 4. Lindsy
  22 juli 2017 / 09:23

  Wat leuk! Succes met de verkoop en veel geluk in de nieuwe woning.

  • Liefthuis
   Auteur
   22 juli 2017 / 14:21

   Het duurt nog even voordat we er in gaan, maar dank je wel 🙂

 5. 25 juli 2017 / 11:08

  Gefeliciteerd met jullie nieuwe huis zeg! Geweldig dat het zo onverwachts toch gelukt is.

 6. 27 juli 2017 / 13:11

  Moh! Mega leuk, zeg! Simpel weg het lot 😉 Geniet er keihard van en gefeliciteerd!

  • Liefthuis
   Auteur
   27 juli 2017 / 22:44

   Lief 🙂 dank je

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *