Wel of geen geslachtsbepalende echo en waarom…

Een jongen of een meisje…Je hebt altijd 50% kans dat je het goed hebt en wat zijn mensen dol op het gokken van het geslacht. Ik durf er zelf nu niks over te zeggen. Mijn gevoel gaat alle kanten op en ik kan er momenteel dus niet van op aan. Nog even afwachten dus….Willen we het überhaupt tijdens deze zwangerschap al weten?

Willen we het weten?
Willen we het geslacht überhaupt weten? Dat kan ik kort over zijn JA! Ik snap dat mensen het bijzonder vinden om die verrassing te bewaren tot de bevalling, maar ik zou het niet kunnen. Ik ben niet zo van de gebroken witte pakjes en kamertjes. Ik wil een kamertje echt inrichten voor een jongen of een meisje. daarnaast zijn wij van mening dat de geboorte al verrassing genoeg is. Het voor het eerst zien van je kleintje, het ruiken, aanraken, wel of geen haren, alles is zo bijzonder. Wij vinden het leuk om eerder in de zwangerschap ook al een verrassing te hebben en wel die van het geslacht.

Vorige keer
Bij de zwangerschap van onze spruit, hadden we dezelfde mening als nu. Toen hebben we gewacht tot de 20 weken echo om het geslacht te horen. Ik vond het toen niet nodig om het geslacht eerder te horen te krijgen en hier ook voor te betalen, terwijl je het ook te horen kan krijgen bij de 20 weken echo die wij toch al kregen.

Tegenvaller
Tot het moment van de 2o weken echo, was iedereen aan het raden naar het geslacht. Ik vond dat leuk, tot de dag van de echo zelf. Natuurlijk was ik super benieuwd, maar de dag van de echo kon het geslacht me gestolen worden. Ik schreef al eerder eens dat ik de 20 weken echo niet leuk vond,  ik vond het zo spannend of alles wel goed was, dat ik dacht; dat geslacht maakt me helemaal niet uit, ik vind het helemaal niet boeiend, als alles maar goed is.

Alles bleek goed te zijn en ik had een, voor zover ze dat konden zien, gezond kindje in mijn buik. Toen ze vroeg of we het geslacht wilden weten, zeiden we ja, maar het moment was niet echt bijzonder of heel leuk. Door de spanning die ik had ervaren, was het moment een beetje een domper. Alles was goed, dat was het belangrijkste, maar het beeld dat ik had over hoe we zouden reageren als we het geslacht te horen zouden krijgen, was toch totaal anders.

Nu…
Al vrij snel was ik er tijdens deze zwangerschap dan ook uit, dat ik deze keer graag een geslachtsbepalende echo zou willen. Niet omdat ik niet zou kunnen wachten tot de 20 weken, maar wel omdat ik er een speciaal momentje van wilde maken. Ik vond het toen zo tegenvallen dat ik dit anders wil deze keer. Een extra echo, om even naar je kindje te spieken, in wat huiselijkere sfeer dan het Diagnostisch centrum en dan ook nog eens het bijzondere nieuws krijgen van een klein jongetje of meisje, een broertje of zusje voor onze spruit.

Ik ben super benieuwd wat voor klein wondertje we deze keer gaan krijgen. Ik heb op en af het gevoel dat ik een jongen of een meisje krijg, dus mijn gevoel heb ik echt niks aan. Dus we zullen zien, nog even afwachten tot de echo.

Gender reveal…
En dan? Een gender reveal party? Of gewoon iedereen appen? Een jongens of meisjes cadeautje kopen? Een tijdje geleden had ik een gender reveal party van een vriendinnetje. Ik vond het mega bijzonder en heel erg gaaf. Zij wisten zelf ook niet wat het ging worden, dus het aansnijden van de taart was één grote verrassing en mega bijzonder.  Ik zou het echter niet aan kunnen. Dat we naar die echo gaan en dat je het dan nog niet weet, dat het geslacht op een briefje geschreven wordt wat je mee naar huis/ de bakker moet nemen.
We moeten er nog maar even goed over nadenken…

Volg:
Share:

16 Reacties

 1. 27 maart 2017 / 08:43

  Spannend hoor! Bij ons zoontje wisten we het met 15 weken en met onze dochter hebben we gewacht tot de 20 weken echo. En toen hebben we het gewoon verteld. Die gender reveal parties vind ik persoonlijk nogal overbodig.

 2. 27 maart 2017 / 08:53

  Oef die 20 weken echo is inderdaad veel te spannend! Ik denk dat ik het geslacht op een briefje mee naar huis zou krijgen, de verleiding om stiekem te kijken veel te groot zou zijn.
  Liefs

 3. 27 maart 2017 / 09:15

  Bij een ander lijkt me een gender reveal party super leuk, maar voor mezelf niet zo. Wij wisten het de vorige keer niet maar het is volgens mij net zo bijzonder als je het met de 20 weken weet. T blijft toch je perfecte kleine mini mensje

  • Liefthuis
   Auteur
   27 maart 2017 / 19:17

   Dat blijft het sowieso. Wel knap dat jullie het niet wisten, alleen al twee namen verzinnen vind ik lastig hahaha

 4. 27 maart 2017 / 10:18

  Spannend! Vorige keer heb ik het heel groots aangepakt met een Gender Reveal. Maar deze zwangerschap heb ik er allemaal geen zin in haha! Wel samen met Aron lekkere roze cupcakes gebakken 😀

  • Liefthuis
   Auteur
   27 maart 2017 / 19:17

   Ja super leuk die cupcakes, die ga ik onthouden om het tegen familie te zeggen misschien

 5. 27 maart 2017 / 11:52

  Bij beide jongens wosten we het rond 18 weken (ik liep bij de gyn). De eerste keer was mega bijzonder. Ik zou horen of het een zoon of dochter zou worden. Het maakt het wat echter. Geen gender-reveal party kunnen doen helaas. Ivm vakantieperiode konden we niet de familie op tijd bij elkaar krijgen. Had het we heel leuk gevonden om zi’n party te geven. Wie weet komt er nog een derde hihi

  • Liefthuis
   Auteur
   27 maart 2017 / 19:16

   Oeeee spannend. Het is inderdaad mega leuk, maar ik zou het niet aan kunnen….denk ik…

   • 27 maart 2017 / 20:18

    Ik zal ook zeker nog een paar jaar wachten. Het is voorlopig druk genoeg.

 6. 27 maart 2017 / 17:29

  Wij hebben ook op 20 weken gewacht; al die extra poespas daar zijn we te nuchter voor, haha. Toevallig nu aan blog aan het werken over dit moment. We houden het namelijk ook niet echt geheim.

  • Liefthuis
   Auteur
   27 maart 2017 / 19:15

   Ik snap je helemaal wat betreft de poespas en toch vonden we het leuk er een momentje van te maken… Toch spannend

 7. 27 maart 2017 / 19:45

  Ik ben heel benieuwd, ik denk een jongetje nog bij jullie. 2 knappe mannen en jij in een huis vol met mannen 🙂 Nu zeg ik heel hard dat ik niet wil weten wat het wordt als ik ooit zwanger mag worden… Maar het kan op dat moment zomaar anders zijn…

  • Liefthuis
   Auteur
   27 maart 2017 / 20:52

   Ik snap het helemaal als je het als een bijzonder geheim wil bewaren, maar wat MOEILIJK is dat. We shall see bij ons…ik vind het toch wel heel spannend…

 8. Natascha Ippel
  28 maart 2017 / 08:48

  Ik wil graag het geslacht van ons kindje weten, maar wil het vooral tussen mijn man en mij houden. Geen poespas, geen party’s en geen cupcakes. Ik denk dat we wachten tot 20 weken, maar jeetje wat zou ik ook graag nu weer vast een echo willen om ons kleine wondertje nog eens te zien 🙂

 9. 28 maart 2017 / 11:40

  Het lijkt mij niet zo fijn om het geslacht pas te weten te komen tijdens een feestje als iedereen er bij is.

  • Liefthuis
   Auteur
   28 maart 2017 / 19:17

   Neeee mij dus ook niet… ik zou me nu al druk maken hoe ik zou reageren. Ik wil dat moment gewoon samen met mijn lief…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.