What to do in mijn verlof – Het is begonnen…een soort van…

Het is ZOMERVAKANTIIIIEEEEE….Voor regio zuid is vandaag de laatste schooldag en aangezien ik op vrijdag nooit werk is de zomervakantie voor mij al ingegaan. Daarnaast heb ik mijn zwangerschap zo goed gepland (per ongeluk uiteraard, want een zwangerschap valt niet te plannen) dat mijn zomervakantie precies over gaat in mijn verlof. Dat betekent dus eigenlijk dat ik vanaf nu niet meer hoef te werken tot na mijn verlof…eigenlijk is mijn verlof dan ook een soort van begonnen…

Fysiek gezien is het voor mij een perfecte planning. Ik ben bang dat ik nog 4 of 6 weken langer doorwerken niet getrokken had. Op deze manier kan ik het schooljaar toch afmaken, hoef ik mijn werk niet te laten vallen, maar kan ik toch extra vroeg stoppen met werken. Ideaal dus…

Aangezien ik extra lang verlof heb, zijn er ook best wel wat dingen die ik gepland heb te gaan doen op het moment dat de vakantie/ mijn verlof begint en ik deel graag met jullie wat mijn lijst dan is. Misschien is het ook een soort stok achter de deur om te zorgen dat ik het ook ga doen.

Fotoboeken maken
Alweer bijna een jaar geleden (pfff wat gaat de tijd hard) begon ons Amerika avontuur en aan dit kopje te zien kun je natuurlijk al raden….daar hebben we nog steeds geen fotoboek van gemaakt. Ik wil dat altijd graag van iedere vakantie, of in ieder geval iedere verre reis. Herinneringen bewaren….maar dan moet ik nu toch onderhand wel eens aan de bak. Ik ga dus eerst alle foto’s uitzoeken en dan in een online fotoalbum gooien en afdrukken. Mocht ik echt goed op dreef zijn, dan wil ik het tweede jaar van onze spruit ook nog uitwerken.

Foto’s bestellen
In onze hal heb ik op een oud kozijn allerlei foto’s hangen. Dit zijn prachtige foto’s, maar ondertussen wel alweer twee jaar oude foto’s. Zo hangen er de new born foto’s van onze spruit. We hebben natuurlijk al veel meer foto’s van daarna, dus daar moet maar even goed naar gekeken worden.

Geboortekaartje uitzoeken
Natuurlijk heb ik al wel wat rond gekeken, maar we zijn er echt nog niet uit. Dit is dus een project wat wel moet gaan gebeuren de komende weken. We hebben wel al een idee wat voor iets we willen, maar nu de precieze uitvoering nog.

Adressen en enveloppen
Naast die geboortekaartjes moet ik mijn adres boekje ook weer up to date maken en de adressen vast op de enveloppen gaan schrijven.

DIY
Voor onze spruit heb ik allerlei diy projecten gemaakt, bekijk deze vooral eens. Tot nu toe ben ik voor kleine broer nog niks gemaakt. Ik heb wel al allerlei ideeën, maar minder tijd (toen had ik nog geen blog en geen kind), waardoor het er tot nu toe nog niet van gekomen is. Ik wil dit wel echt gaan doen, maar moet dus nog gebeuren. Plannen zijn er voor een muziekmobiel boven de box, een boxkleed, een hanger voor in de maxi-cosi, maar hier binnenkort meer over.

Zwangerschapsmassage
Wat lijkt dit me heerlijk. Mijn lichaam werkt niet fantastisch mee deze zwangerschap. Het is niet anders, hoort erbij, maar het betekent wel dat ik regelmatig flink verkrampt ben en pijn heb. Zo’n massage lijkt me dan echt heerlijk. Even helemaal los gemasseerd worden en in zo’n lekkere speciale tafel of stoel liggen, waar mijn buik ook in past. Top….iemand nog goede tips voor een goede masseuse???

Plekje inrichten voor de baby
Voor de baby moeten we ook nog een plekje inrichten. Zowel de box moet over een aantal weken naar beneden, maar ook de wieg, de kleertjes van de baby, de commode. Alles moet nog op de goede plek komen te staan voor kleine broer. Ik wil daar natuurlijk ook een leuk plekje van maken, dus hiervoor moeten we nog wel even aan de slag.

Wassen, wassen,wassen
Als we een plekje voor de kleine hebben gemaakt, dat kunnen alle oude kleertjes van onze spruit en de nieuwe voor kleine broer gewassen worden en meteen de kast in. Heerlijk die mini babywasjes.

Pedicure/ kapper
Bukken is momenteel niet m’n meest favoriete bezigheid. Schoenen aan doen is een drama en daarom draag ik met mooi weer het liefste slippers. Je snapt dat het lakken van mijn teennagels momenteel een onmogelijke klus is. Voor onze vakantie naar Ibiza heb ik mijn teennagels mooi laten lakken, maar dit mag nu wel weer een keertje gebeuren, zodat ik weer een aantal weken vooruit kan.
Ook mijn haar wil ik ook graag kort voor de bevalling nog een keer goed laten knippen en kleuren. Niet persé zodat ik mooi in mijn kraambed lig, maar wel zodat ik er de eerste maanden van mijn kleine new born niet naar om hoef te kijken.

Spullen aanschaffen
Naast dat we al veel spullen hebben, zijn er toch nog wel een aantal dingen die we willen/ moeten kopen voor kleine broer. Heel lang heb ik het gevoel gehad nog heel lang zwanger te zijn en nog alle tijd te hebben. Aangezien ik bijna 30 weken zwanger ben, is het nu toch wel tijd dat we hier eens mee gaan beginnen.

Naast deze punten is er momenteel nog iets heel spannends in ons leven waar we druk mee bezig zijn. Hierover later meer, maar dit zal de komende tijd nog flink wat tijd in beslag nemen. Mijn vakantie en verlof planning komt wat dat betreft perfect uit.

Volg:
Share:

9 Reacties

 1. 14 juli 2017 / 08:08

  Wat een heerlijk lang verlof!! Geniet ervan 😀

  • Liefthuis
   Auteur
   14 juli 2017 / 19:18

   Ja heerlijk, dank je 🙂

 2. 14 juli 2017 / 10:23

  Oh al 30 weken, bizar snel gaat dat. Dat van die fotoboeken is herkenbaar haha. Hier staan er ook nog 2 op de to do list voor de vakantie. Als massage tip zou ik zeggen kom lekker naar Oss naar het spahuys. En laat je daar heerlijk verwennen.

  • Liefthuis
   Auteur
   14 juli 2017 / 19:18

   Ja is dat een aanrader. Ga meteen even kijken hoe ver het rijen is vanaf hier.

 3. 16 juli 2017 / 07:12

  Herkenbaar! Ik moet ook nog flink met foto’s aan de slag. De babykamer is gelukkig al een heel eind klaar. In oktober verwachten wij onze dochter (zoon is van februari 2015)

  • Liefthuis
   Auteur
   16 juli 2017 / 17:52

   Goed bezig met de kamer, dan heb je hopelijk de tijd om met de fotos aan de slag te gaan.

 4. 16 juli 2017 / 20:45

  Wat handig zo een to do list! Ben benieuwd of je alles geregeld krijgt 🙂

  • Liefthuis
   Auteur
   16 juli 2017 / 21:16

   Hahaha ik ook, ik hoop alles

 5. Natascha Ippel
  17 juli 2017 / 13:28

  Jaaa, een zwangerschapsmassage wil ik ook gaan doen in mijn verlof. Ik moet nog wel 5 weken werken, maar ten opzichte van alle weken die al achter ons liggen is het nu echt aftellen geblazen! 🙂

  Oh, en wassen, pedicure, kapper, enveloppen klaarmaken staan ook op mijn to-do-lijst voor tijdens mijn verlof!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *