What’s in my diaper bag….

Cowboysbag DiaperbagToen ik onze Joolz kinderwagen kocht (via Marktplaats) zat daar ook een standaard Joolz luiertas bij. Niks mis mee, super handig, maar hij verdiend niet de schoonheidsprijs, vond ik. Ik had mijn moeder er al twee leren sterren op laten maken, zodat hij toch wat mooier was en klaar voor gebruik was hij. Dacht ik…..

Tot ik bij Ocho binnen liep om mijn portemonnee te ruilen. Ik zag deze tas en hij schreeuwde mijn naam. Oorverdovend was het, iedereen keek om (grapje natuurlijk) Ik liep uiteindelijk met een nieuwe portemonnee naar buiten, maar ook met een nieuwe MUST. Als ik eenmaal iets mijn hoofd heb dan gaat het er niet zomaar meer uit, maar zoals gewoonlijk twijfelde ik ook. Ik zocht op internet, overlegde met mijn lief, met vriendinnen, mijn moeder, iedereen die er maar een mening over kon hebben. Na veel twijfelen besloot ik, na extra aanmoediging van mijn lief, met bijleggen van verschillende VVV bonnen, de veel te dure Cowboysbag Diaperbag Stonehaven Cognac toch te kopen. Niet omdat ik deze per se nodig had, maar omdat ik hem zo mooi vond.

Ik en mijn lief zijn allebei super blij met de tas. Overal waar we met onze spruit naartoe gaan gaat hij mee. Ook mijn lief kan er mee lopen, zonder voor lul te staan. Daarnaast is hij groot, maar niet te groot.
Ga ik alleen weg, dan neem ik hem natuurlijk niet mee. Dan ben ik blij eens een keer niet zoveel mee te hoeven zeulen, dus kies dan voor mijn kleine zwarte tas.

Toen ik zwanger was had ik al een studie gedaan naar wat er in de luier tas moest. Ik overlegde met vriendinnen en speurde het internet af. Maar wat zit er nu uiteindelijk echt in? Nu ik hem 8 maanden gebruik? Ik keerde mijn tas om en dit zat er in, op wat rondzwervende bonnetjes en een boekenlegger (geen idee hoe die er in komt) na staat alles op de foto.
What's in my diaperbagWat op bovenstaande foto staat, zit eigenlijk altijd in standaard in de tas:

 • Verschoningsmatje; ESSENTIEEL. Deze ligt links onder en komt van Zara Home.
 • Luier etui met Luiers en doekjes, natuurlijk ook essentieel.
 • Knoei doei doekjes van Kruidvat. Sinds onze spruit hapjes eet, gaan deze ook overal mee naartoe.
 • Een pen, geen idee waarom
 • Hydrofiel doek
 • Swaddler van Lodger, deze gaat de laatste tijd wat minder vaak mee. Vooral toen onze spruit nog kleiner was en bij mooi weer hebben wij de swaddler veel gebruikt.
 • Schone kleding
 • Portemonnee van Cowboysbag, van mijn lief gekregen voor mijn verjaardag.
 • Oplader voor mijn telefoon
 • Verfrissingsdoekjes (midden boven) deze kreeg ik ergens bij, dus heb ik in mijn tas gegooid. Vast handig dacht ik, maar ik heb ze nog nooit gebruikt.
 • Geparfumeerde luierzakjes van Kruidvat. Ook hiervan dacht ik dat het super handig was voor onderweg. Misschien ligt het er aan dat onze spruit niet heel veel poept, maar ik denk dat we deze zakjes pas 1 keer gebruikt hebben. Niet echt een must dus.
 • Difrax poedermelk container

What's in my diaperbag

 • Extra speen, voor de zekerheid
 • Tepelhoedjes / sombrero’s voor de borstvoeding. Ik geef nu geen borstvoeding meer, dus deze hoefden niet terug in de tas na de foto.
 • Zetpil, voor je weet maar nooit.
 • Sudocrem, een mini potje uit zo’n gratis pakket. Mocht onze spruit ineens last van luieruitslag of iets hebben, dan heb ik altijd iets bij me.
 • Bepanthen baby een mini tubetje, hetzelfde verhaal als de sudocrem, ideaal voor in de luiertas, die mini’s.

What's in my diaperbag

In 8 maanden tijd hebben we pas 2 keer gebruik gemaakt van de kleding uit de luiertas. Daar zitten dan ook niet de mooiste outfits in, gewoon simpele en fijne kleding, voor het geval dat. Ik had op Facebook gezien dat iemand zo’n rol maakte van de babykleding. Ideaal voor in de luiertas. Dat doe ik nu ook, alleen zit er bij mij nog een extra plastic zak omheen zodat de kleding niet vies wordt in de tas.

What's in my diaperbag

In het voorvakje zit meestal het volgende:

 • Klemmen om de swaddler of een andere doek aan de wandelwagen vast te maken, bijvoorbeeld tegen de zon. Ideaal. Deze komen van de Prenatal.
 • Labello
 • Telefoon
 • Sleutels
 • Tampons, altijd bij me voor de zekerheid
 • Pepermuntjes

What's in my diaperbag

Mochten we langer weg gaan, dan gooien we nog wat extra’s in de tas, namelijk;

 • Wat speeltjes ter vermaak. Aan de bijtring van Sophie zit een speenkoord zodat deze aan de wandelwagen gemaakt kan worden.
 • Difrax fles
 • Soepstengels en soms ook nog brood
 • Tuitbeker van Nuby
 • Thermosfles om heet water in mee te nemen. Deze nemen we maar zelden mee, want op de meeste plekken kun je wel water krijgen. Mochten we lang onderweg zijn of naar een plek gaan met weinig plekken om water te halen gaat deze voor de zekerheid mee.

Niet alles is even nuttig kom ik nu achter, zoals de geparfumeerde luierzakjes. De meeste dingen zijn echter wel handig, voor het geval dat. Qua kleding kwam ik er nu achter dat er kleding maat 68 in de tas zat, en hij heeft nu maat 74, dat gaan we dus ook maar eens vervangen. Toch handig zo’n blogpost. Tas weer netjes ingericht en nutteloze dingen er uit.

Wat zijn jullie essentiele of nutteloze dingen in de luiertas? Ik ben benieuwd

Tot snel,

Liefs Jodi

Volg:
Share:

8 Reacties

 1. Rosalie
  22 februari 2016 / 08:06

  Ik blijf het zeggen, wat heerlijk herkenbaar en een genot om te lezen….mijn oppaskids hebben ook zo’n cowboybag. Vind hem heerlijk!

 2. 22 februari 2016 / 09:32

  Zo kan er een hele hoop in zitten en ik vind de tas echt heel mooi! Je neemt hem overal mee naartoe, dus hij mag er best wezen 🙂 ik heb stiekem ook best veel troep in mijn luiertas zitten 😉

  • Liefthuis
   Auteur
   22 februari 2016 / 14:45

   Als ik de foto’s zie kan ik ook bijna niet geloven dat het allemaal in de tas past. Toch is het echt zo haha.

 3. 22 februari 2016 / 10:28

  Leuk om jouw inhoud te zien! Wij hebben echt teveel dezelfde ideeën haha. Deze blog staat hier ingepland voor woensdag, dus die ga ik maar even vervangen en dan plaats ik hem wel over een tijdje 😉

  • Liefthuis
   Auteur
   22 februari 2016 / 14:45

   Haha super toevallig, ben benieuwd naar de inhoud van jou mooie tas.

 4. 22 februari 2016 / 16:26

  Wow, wat moet je veel meenemen zeg! Handig artikel dit, wij gaan heel snel voor het eerst naar buiten 🙂

 5. Sietske
  28 april 2016 / 20:42

  Toevallig kom ik nu op je blog terecht over de diaperbag! Geweldig! Zo lekker herkenbaar, ook ik ben al een tijd op zoek naar een leuke tas voor bij onze Joolz. Valt inderdaad niet mee. Nu ben ik ook behoorlijk kieskeurig. Maar deze tas is volgens mij net de tas die goed bij de wandelwagen past. Nu zijn ze overal uitverkocht op internet!!

  Maar leuk om je blog te lezen!!

  • Liefthuis
   Auteur
   29 april 2016 / 17:31

   Super leuk dat je mijn blog gevonden hebt via je tas. Wat zuur dat hij overal uitverkocht is. Die van mij komt van Ocho, uit de winkel, maar ze hebben ook een online site.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.