Wij hadden ons kind NIET aangegeven….OEPS!!!

aangeven kindZondag 14 juni 2015. De mooiste dag van mijn leven. Een zondagskindje was geboren en het was ons kindje. Wat een mooie bijzondere dag. Mijn aandeel voor het op deze aarde zetten van een kleine spruit was volbracht, nu mocht mijn lief aan het werk. Hij ging, zoals de meeste trotse vaders doen, zijn spruit aangeven bij de gemeente

Aangeven in het ziekenhuis

Onze spruit is dus op een zondag in het ziekenhuis geboren. In het ziekenhuis waar ik ben bevallen kun je je spruit ook meteen aangeven…..als je doordeweeks bent bevallen tenminste. Er is dan een loket en een vrouw van de gemeente en als je alle papieren bij je hebt, kun je meteen daar alles regelen zodat je niet naar het gemeentehuis hoeft. Voor ons was dit echter niet mogelijk, aangezien ik dus een zondagskindje baarde…

Ik regel het wel

Hoe ik een paar uur na een bevalling en vol met hormonen zo helder kon zijn, ik heb geen idee. Ik vroeg aan de zuster of het mogelijk was dat mijn lief de volgende dag terug kon komen naar het ziekenhuis om daar onze spruit aan te geven. Het ziekenhuis was dichterbij dan het gemeentehuis, dus fijner…. Dit gebeurde niet vaak, maar het kon wel gewoon…. Dus dat had ik mooi geregeld.

De dag van het aangeven

Onze spruit was 1 dag oud, de kraamhulp was al weer bij ons thuis begonnen en mijn lief raapte alle papieren bij elkaar om zijn kleine man aan te geven. Paspoort, erkenningspapieren enz…Dit was zijn taak…succes schat…

Een uur later kwam hij terug, ik was blij dat hij weer thuis was in onze baby cocon en onze spruit bestond nu echt, was een echte wereldburger. Dachten we…

7 dagen later

Een week later hadden wij nog steeds geen bezoek van het consultatiebureau gehad en ook nog geen papieren binnen met zijn BSN nummer. Vreemd….De kraamhulp geeft aan nog een dag te wachten en anders te gaan bellen.
Ik vraag mijn lief….heb je ook een handtekening moeten zetten??? Nee, zegt hij. Ik kijk vreemd en vervolgens zegt hij, of toch wel? Jawel natuurlijk wel.
Ik geef het de schuld aan het slaapgebrek en de intensheid en bizarheid van de eerste dagen dat hij het even vergeten was.

Nog geen bericht van aangeven

Een dag later…je raadt het al (anders was dit ook wel een saai verhaal) nog geen bericht. Dus wij gingen bellen om te vragen wat er mis was gegaan. Gemeente….geen spruit bekend. Ziekenhuis…..wel een spruit geboren, verder niks bekend. Terug naar gemeente….die gaan het uitzoeken, maar vraagt of we nog een keer het ziekenhuis willen bellen.

Hij bestaat niet

Conclusie….Onze spruit bestaat officieel nog niet. Nou ja officieel, ik weet toch heel zeker dat hij uit mij is gekomen, dit is namelijk niet geheel onopgemerkt gebeurd en daarnaast wist ik ook zeker dat er een klein mooi ventje naast mij in de wieg lag. Hij was echter nog niet ingeschreven bij de gemeente dus bestond nog niet….

scoutingOpgegeven voor de scouting?

Waar heb jij onze spruit in hemelsnaam voor ingeschreven? Was mijn eerste vraag. Krijgen we binnenkort een aanmelding van de scouting? Mijn lief had geen idee. Hij was netjes het ziekenhuis ingelopen. Had vol trots aan de balie gezegd….Ik kom mijn zoon aangeven…. en ze zeiden….dat kan hier. Achteraf weten we dus dat hij helemaal niet bij dat loket van de gemeente is geweest, maar wist hij veel. Die vrouw in het ziekenhuis zei dat het daar kon en dat alle papieren thuis gestuurd zouden worden. Nooit enig papier gehad overigens, dus nog steeds geen idee waar onze spruit nu voor ingeschreven is.

Hals overkop en een boete

Mijn lief moest ondertussen alweer werken, dus ik ging halsoverkop met mijn spruit eropuit om hem alsnog in te schrijven bij de gemeente. 12 dagen na zijn geboorte werd onze spruit dus officieel aangegeven, door mij. Vanaf toen was hij officieel wereldburger. We konden wel een boete krijgen omdat we hem te laat hadden aangegeven. 350 euro. Jeetje, dit meen je niet…..De mevrouw van de gemeente heeft gelukkig het hele verhaal op zijn formulier geschreven zodat de boete hopelijk niet uitgeschreven zou worden.

Tot een half jaar na zijn geboorte was ik bij alle brieven voor onze spruit bang dat het alsnog de boete was. Gelukkig is die nooit gekomen….en de rekening van de scouting gelukkig ook nog niet…

Volg:
Share:

25 Reacties

 1. 16 november 2016 / 08:08

  Haha, wat een leuk verhaal! Scouting is volgensmij pas vanaf 5 jaar he, dus wie weet tegen die tijd. 😉

  • Liefthuis
   Auteur
   16 november 2016 / 19:03

   hahaha dus het kan zijn dat die rekening nog komt 😛

 2. 16 november 2016 / 08:22

  hahahha het is ook heel wat voor onze mannen dat ze zo vlot na de bevalling zo’n belangrijke taak moeten volbrengen.

  • Liefthuis
   Auteur
   16 november 2016 / 19:04

   hahaha idd

 3. 16 november 2016 / 09:36

  Oh jeetje zeg wat een verhaal!! Ben wel heel benieuwd waar hij nu uiteindelijk voor is ingeschreven

  • Liefthuis
   Auteur
   16 november 2016 / 19:03

   Wahaha wij ook, misschien moet ik het ziekenhuis nog eens bellen

 4. Marian Zw.
  16 november 2016 / 10:12

  Nee zeg! Wat een verhaal, gelukkig is het allemaal goed gekomen. Wel heel erg gek van die vrouw in het ziekenhuis….

 5. 16 november 2016 / 10:49

  Wat grappig zeg! Wel vreemd dat je hier een boete voor kan krijgen, waarom zou dat zijn? Gelukkig maar dat je die niet gekregen hebt, dat is toch echt zonde van het geld! Zeker omdat het een misverstand was.

  • Liefthuis
   Auteur
   16 november 2016 / 19:02

   Die boete is er denk ik voor om te zorgen dat ouders hun kind snel aangeven.

 6. 16 november 2016 / 11:10

  Ik wist niet dat je zelfs een boete kon krijgen! Ergens lijkt het me best fijn om niet op de radar van de overheid te zijn…

 7. 16 november 2016 / 12:29

  Haha jeetje! Nu kan je er vast mee lachen maar dat was toen vast een ander verhaal. Gelukkig kunnen wij onze dochter aangeven via een tablet in het geboortecentrum (ja echt, lekker modern haha). Anders zou dit wel iets voor ons kunnen zijn.

  • Liefthuis
   Auteur
   16 november 2016 / 19:01

   Wat handig, nog nooit gehoord dat dat kan.

 8. 16 november 2016 / 14:03

  Wat een avontuur! Toen je er net achter kwam was het waarschijnljk niet zo grappig als nu.

 9. 16 november 2016 / 14:19

  Haha,, leuk geschreven! Wel inderdaad een vreemd verhaal, gelukkig is alles goed gekomen en heb je ook geen boete gekregen.

 10. 16 november 2016 / 14:46

  Wat was dat een avontuur, ik was het eerlijk gezegd alweer vergeten dat je dat toen zei hihi. Maar nu weet ik het weer helemaal 😉

 11. 16 november 2016 / 15:23

  Oh nee! Gelukkig is de boete niet gekomen, fioe! Is ook wel echt asociaal duur vind ik €350! Grappig afgesloten trouwens ‘en de rekening van de scouting ook niet’

  • Liefthuis
   Auteur
   16 november 2016 / 19:01

   Belachelijk duur

 12. 16 november 2016 / 16:13

  Jeetje, wat een verhaal! Ik vraag me wel af hoe die vrouw in het ziekenhuis nou kon zeggen dat dat daar gewoon kon..

  • Liefthuis
   Auteur
   16 november 2016 / 19:01

   Ik denk dat zij niet heeft begrepen wat hij kwam doen…

 13. 17 november 2016 / 20:28

  Hahaha, oeps! Ben heel benieuwd waar jullie spruit voor is ingeschreven, maar gelukkig is hij nu wel een echte wereldburger!

  • Liefthuis
   Auteur
   18 november 2016 / 11:53

   Hahaha ik ook nog steeds, moet eigenlijk eens het ziekenhuis bellen en vragen.

 14. 19 november 2016 / 20:41

  Haha wat een verhaal joh! Gelukkig is het goed gekomen 😉

 15. 31 december 2016 / 08:10

  Haha oeps! Ben nu ook wel benieuwd waarvoor jullie kleintje dan wel is ingeschreven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *