Wij zijn wettig partner… Ons geregistreerde partnerschap…

Toen mijn lief en ik 5 jaar geleden een huis kochten, riep mijn vader ‘Ga dan gewoon gratis trouwen op dinsdag ochtend, dan heb je meteen alles geregeld‘. Dat zag ik echter helemaal niet zitten. Trouwen is iets wat ik altijd al heel graag wil en niet dan zomaar even op dinsdag ochtend een handtekening zetten en gaan.

Spruit
Toen ik zwanger was van onze spruit moesten we hem dan ook officieel gaan erkennen. tenminste mijn lief, moest de ongeboren vrucht erkennen. Na de geboorte zouden we dan via een formulier nog moeten regelen dat hij ook de ouderlijke macht heeft. Geen probleem, kleine moeite, maar het moest wel even gedaan worden.

Regelen
Door de jaren heen kwamen er steeds vaker dingen we die niet zo goed geregeld hadden. Zolang alles goed zou blijven gaan met ons was er niks aan de hand, maar helaas kan het leven je daar geen garantie op geven. Zo dachten wij een clausule in ons koopcontract te hebben staan, waarin goed stond omschreven wat er zou gebeuren als 1 van ons zou ovelrijden, bleek dit niet volledig dekkend. Ook het pensioen dat mijn lief opbouwt daar maak ik straks totaal geen recht op en andersom dus ook niet. Dit waren een paar dingen, waarbij we steeds tegen elkaar zeiden….dit moeten we gaan regelen.

Zwanger van kleine broer
Toen ik zwanger was van kleine broer kwamen we dus weer op hetzelfde punt als twee jaar geleden. We zouden hem moeten gaan erkennen, maar aangezien er de afgelopen tijd zoveel dingen bij waren gekomen die we nu toch echt moesten gaan ‘regelen’ stelde ik voor dan misschien maar voor geregistreerd partnerschap te gaan. Dan was meteen alles geregeld.

Zakelijk partnerschap
Het gratis geregistreerde partnerschap zat voorlopig vol en aangezien het vooral voor kleine broer nu toch echt wel geregeld moest gaan worden, zochten we verder. Het zakelijke partnerschap zou top voor ons zijn, precies hetzeflde als gewoon geregistreerd, maar het kostte minder dan het gewone geregistreerde partnerschap, geen ceremonie, gewoon een handtekening en weer door. Wel moest je twee getuigen meenemen, maar dat konden we wel regelen. Toen op de dag dat wij wilden ineens toch vol bleek te zijn, hadden we een gelukje, want er was een ‘gratis’ partnerschap uitgevallen en wij mochten in dat gaatje. Hoppa….geld verdient dacht ik zo, nog beter.

Niks feestelijks
We wilden er niks echt feestelijks van maken. Ik wilde zijn achternaam nu niet, die neem ik pas als we ooit echt trouwen. Ik wilde geen feest, niks bijzonders. We zouden dit gewoon even formeel gaan regelen. Aangezien we onze moeders voor ons echte huwelijk waarschijnlijk toch neit als getuigen zouden vragen, leek het ons wel mooi om dat nu te doen. Om hun hier dan weer voor te bedanken, namen we hun na het ‘regelen’ mee voor een lekkere lunch, op de plek waar wij onze eerste date hadden. Zo zouden we er toch een leuk moment van maken.

Toch bijna getrouwd..

Toch wel heel officieel
We moesten in het stadskantoor zijn en daar gingen we een kamertje in. We gingen zitten om even de gegevens te controleren en toen zei dat we mochten gaan staan en elkaar de rechter hand geven. O jeeee, dit was wel heel officieel zei ik. Ik had niet verwacht dat we echt moesten gaan staan, net als bij een huwelijk. Ook officieel ‘ja’ zeggen was belangrijk, ik weet niet wat ik had verwacht, maar dit niet. Niet erg, maar het voelde wel ‘echt’.

Bijna getrouwd
Wat nog wel leuk was, was dat ze ons per ongeluk toch bijna getrouwd had. Ze begon van het blaadje voor te lezen en zei. Neemt gij tot uw wettige echtgenoot Jodi…..en daarna begon ze te hakkelen. Ik dacht nog, oow heet dat ook een echtgenoot en vervolgens ook nog stiekem, maar goed dat ze dit niet bij ons echte huwelijk doet. Na nog wat zinnen hakkelen, maar nog voordat mijn lief ja moest zeggen, zegt ze ‘Het moet opnieuw, dit is niet goed, jullie zijn helemaal geen echtgenoten…’  Zo had ze ons dus bijna alsnog getrouwd in plaats van wettig partner gemaakt. Het was eigenlijk wel een leuk moment en daarna las ze het goede blaadje perfect voor en zeiden wij Ja.

Dus nu zijn we wettig partner…heel officieel. Het voelt niet anders, alleen is het fijn te weten dat nu alles geregeld is. Willen we nu gaan trouwen, dan kan dat nog steeds gewoon en dat is mooi, want dat wil ik heel graag….Ik wacht rustig af…

Volg:
Share:

8 Reacties

  • Liefthuis
   Auteur
   6 juli 2017 / 17:54

   Dank je 🙂

  • Liefthuis
   Auteur
   6 juli 2017 / 17:53

   Aah wat lief, dank je

  • Liefthuis
   Auteur
   6 juli 2017 / 17:53

   Dank je 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *