Wil je een rondleiding?…..De Babykamer

Welkom in spruit's kamer

Welkom in spruit’s kamer

Vanaf het moment dat ik wist dat ik zwanger was, ben ik Pinterest gaan afstruinen om inspiratie op te doen voor de babykamer. Deze kamer was eerst nog de logeerkamer en aangezien we op zolder nog bezig waren met verbouwen, was de logeerkamer tot week 26 van mijn zwangerschap ook de opslag kamer. De rondleiding gaat verder, kijk mee naar momenteel mijn favoriete kamer van ons huis. De babykamer, Rafs’ crib, de kamer van onze spruit.

Marktplaats maakte overuren vanaf dat ik ongeveer 15 weken zwanger was. Ik had een nieuw doel om te zoeken, namelijk: bedje, commode, kledingkast, schommelstoel, kinderwagen, box en zo kan ik nog wel even door gaan. Ik wilde graag oude meubeltjes die niet perse allemaal bij elkaar hoorden, ik wilde ze opknappen en zo bij elkaar laten passen. In de maanden daarna verzamelden we langzaamaan alles bij elkaar en konden we kleuren kiezen, behang kiezen en ik kon schuren en verven (krijtverf, dus op waterbasis).
Toen de vloer van de zolder klaar was en de logeerkamer dus leeg, konden we de vloer lakken en kon rond week 30 het echte werk beginnen. De kamer kreeg steeds meer vorm, het aankleden heeft nog flink wat weken geduurd, maar rond week 38 was het kamertje ready to sleep. Kijk hier: onze fantastische kinderkamer, al zeg ik het zelf.

vintage commodeLuiers, doekjes, rompers en nog veel meer: de commode
De commode is een super handige (fijne grootte, lades groot en klein en een deurtje) oude kast, maar die was voor mijn lief van 1,90 veel te laag. Mijn handige vader, die eerst altijd zegt dat iets onmogelijk is, heeft een verhoging gemaakt. Aangezien het onderstel toch al anders was, hebben we het expres in een andere kleur geverfd, zo is het een extra grappig detail.
Het fantastische behang achter de commode maakt het echt een apart hoekje, daarnaast was het belachelijk duur en veel te druk voor een hele muur, dus het kwam extra goed uit zo. Het plankje heeft mijn lief, samen met mijn vader, gemaakt, zodat het precies op het behang past.

Lezen, lezen lezen
De boekenplankjes van Ikea (eigenlijk plankjes voor fotolijstjes) vind ik super tof en ideaal. Al spruit’s boeken uitgestalt en daarnaast ruimte voor wat mooie spulletjes, zoals de mooie poster van de maan en natuurlijk de robot, die ik bij de babyshower kreeg. Onze spruit heeft al bijna zoveel boeken dat we nog moeten gaan kiezen welke op de plankjes mogen. Ik kan niet wachten tot hij ooit zelf kan kiezen welke we voor moeten lezen.

letterbannerEven our superhero…
Iedereen die pinterest afstruint kent deze spreuk. Ook ik vond hem super tof, maar vooral mijn lief was er helemaal weg van. Ik wilde graag de sterren boven zijn bed en ik was eigenlijk bang dat het te druk zou zijn, maar het past gelukkig allemaal. De schommelstoel hebben we van een vriendin gekregen en heb ik geverfd en kussentjes in gemaakt. Ik dacht nog, zul je zien dat we daar nooit in zitten, maar ik ben er echt blij mee. Als onze spruit onrustig is even schommelen of een boekje lezen is heerlijk in die stoel. Ik kan het aanraden.

Slaap lekker
Zijn bedje zijn we nog steeds mega blij mee. Het model, maar ook de kleur. Meestal niet zo netjes opgemaakt, maar wel altijd met Meneer Giraffe en Aapie in bed. Echt een heerlijk plekje om te slapen. Onze spruit was het hier in het begin niet helemaal mee eens, want hij vond klem liggen in z’n wiegje fijner dan de ruimte die hij in zijn ledikantje ineens had. Het gaat nu een stuk beter en hij slaapt heerlijk onder zijn eigen sterrenhemel, wat overigens stickers zijn. Zo secuur kunnen we niet verven.

vintage kast babykamerDe Roze kast
Ja je ziet het goed, onze spruit heeft een roze kast. De kast was al deze kleur toen we hem over kochten en paste heel goed bij de matte kleuren van de andere meubels. Ik ging er van uit dat mijn lief hem graag in een andere kleur wilde en vond dat ook logisch. Wonder boven wonder zei hij, zullen we de kast deze kleur laten? Dit mocht ik overigens eigenlijk niet vertellen tegen anderen. Dus zo doende heeft onze spruit een roze kast en ik kan je vertellen, hij slaapt er niet slechter door. De kast hebben we van binnen nog wel wit geverfd en een hanggedeelte in gemaakt. Op de kast staat achteraan het geboortebord, te mooi om weg te doen, maar een handige plek hebben we nog niet kunnen vinden. In de koffers zit speelgoed waar onze spruit nog te klein voor is, of kleding die nog te groot is.

Zijn eerste race auto, het verdwaalde robotje (zie je hem) de spiegel, de wereldbol, de maanlamp, de poef die mijn moeder maakte en het kussen dat mijn zusje maakte, mijn eigen hijskraan ( Yep Raf een roze kast, ik een hijskraan. Omdat iemand die dat soort dingen aan kon voelen, beweerde dat ik een jongen zou worden, dus daar hoorde ook een jongens cadeau bij) die nu heel gaaf op zijn kamer staat. Met alles in zijn kamertje ben ik even blij…

Nu hebben jullie bijna alles gezien,

 

Volg:
Share:

8 Reacties

 1. 15 januari 2016 / 08:28

  Wauw heel mooi kamertje! En die kast vind ik gaaf, de commode ook en… eigenlijk alles 🙂 Ik vind het altijd zo leuk om babykamers van anderen te zien, hier staat ook een rondleiding gepland door die van Naomi.

 2. 15 januari 2016 / 20:37

  Wat een leuk kamertje. Het kamertje van Yarah is ook mintgroen, maar dan met roze gecombineerd. 😉

  • Liefthuis
   Auteur
   16 januari 2016 / 09:39

   Als onze spruit een meisje was geweest, hadden we ook mint groen gepakt, maar inderdaad met roze. Heb jij het kamertje van Yarah op je blog staan? Ben benieuwd

 3. 17 januari 2016 / 04:45

  Superleuk om te zien! Het robotbehang, de leesplankjes, het verdwaalde robottje. Naast alles wat je genoemd hebt vind ik de LEGO Opbergboxen ook geweldig trouwens. Maar als ik zo brutaal mag zijn…. wat heb jij erin? Ik moest en zou er nl 1 hebben op de babykamer van mijn zoontje maar na 3 maanden was hij nog steeds leeg. Hij staat nu in de woonkamer met de Duplo van m’n dochter.

  • Liefthuis
   Auteur
   17 januari 2016 / 14:03

   Dank je. Wel herkenbaar haha. Ze zijn zo leuk, maar zitten nog niet vol. Misschien verhuizen ze op den duur naar beneden voor speelgoed. Nu zit er wat speelgoed in waar hij echt nog te klein voor is. Puzzels enzo.

   • Mary-Lou
    17 januari 2016 / 16:04

    Dat is inderdaad ook een leuk idee!

 4. Lisanne
  4 juli 2016 / 06:59

  Super leuk kamertje! Ik vind de groei meet plank erg leuk. Zou ik mogen vragen waar je deze vandaan hebt?

  • Liefthuis
   Auteur
   4 juli 2016 / 09:03

   Dank je, we zijn er ook super blij mee. Die groei meetplank heeft een vriendin van mij gemaakt als cadeautje bij de babyshower. Dus kan helaas geen advies geven waar die te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *