Wil je een rondleiding?…. Kom binnen

Hang je jas op, je bent thuis.

Hang je jas op, je bent thuis.

Welkom in ons thuis. Een rondleiding was beloofd en wie iets beloofd die heeft wat. O nee, dat was een andere uitspraak. Vanaf de plek waar je ons huis binnen komt tot de zolder wil ik jullie alles laten zien. Jullie zouden meteen de weg weten door ons huis als je de drempel over stapt, als je deze blogjes blijft volgen tenminste. Dus, kom binnen…

Welkom thuis

Welkom thuis

Hang je jas op, je bent thuis
De hal wordt vaak een beetje vergeten. Je loopt er alleen doorheen, je hangt er je jas op, je paraplu’s, schoenen en tassen staan er. Dus waarom zou je er iets moois van maken?
Ik wil echter over de drempel stappen en me meteen thuis voelen. Ik denk dan aan zo’n Unox reclame, waarbij het koud is buiten en dat je de hal binnen stapt, je bril beslaat, de stamppot klaar staat en meteen de gezelligheid voelt. Heerlijk! Vandaar dat ik onze mini hal geprobeerd heb Unox proof te maken.
Qua verbouwing is er aan de hal niet veel gebeurd, stucwerk vervangen, een paar tegeltjes gerepareerd en een nieuwe meterkast, handmade by mijn lief, maar verder is het redelijk hetzelfde gebleven. Wat wil je ook veranderen in een hal van 3,5 m2.
Op de kapstok staat Flip, gewoon omdat we het leuk vinden. Voor de handschoenen, mutsen, enzovoort, hebben we een kist, met daarop een deken, zodat je je schoenen daar meteen uit en aan kan doen. Heel handig…. Als we momenteel geen wagenpark van onze spruit in de hal zouden hebben.

collage wcHet kleinste kamertje
Geloof het of niet, maar ons kleinste kamertje is een van de ruimtes in ons huis waar we echt trots op zijn. Toen we het huis kochten waren bijna alle originele elementen verwijderd. Behalve twee oude stortbakken. Ze werkten niet meer helemaal zoals het hoorde, maar na het afbijten van de lak heeft een loodgieter, van twee halve stortbakken één werkende kunnen maken. Super blij zijn we er mee.

De blauwe tegelrand zat origineel in de keuken. De gele tegels komen van een soort kringloop, de wasbak en de wc rol houder van marktplaats en de knop van het trekkoord van een rommelmarkt. Een bij elkaar geraapt zootje, wat perfect past bij de stortbak en ons huis.
Het wastafeltje hing er origineel al, maar bij het slopen is deze helaas kapot gegaan, dat risico loop je als je een rugbyteam los laat in je huis. Via Marktplaats, mijn grote vriend zoals jullie hier hebben kunnen lezen, heb ik gelukkig dezelfde wasbak weer op de kop weten te tikken.
Hang en installeer alles aan een nieuwe wc pot en bril en je hebt een super leuke, originele wc. Heerlijk plekje om rustig even te zitten :p.

Dan lopen we door naar de keuken
Mijn insteek voor het hele huis was, wij willen het helemaal in onze stijl, maar wel op z’n Hollands en niet teveel geld uitgeven. Ik ben net zo lang internet af blijven speuren tot ik vond wat wij wilden, maar dan voor een leuke prijs. Zo ook onze keuken. In het huis zat nog de originele keuken van 80 jaar oud. Super leuk, maar niet praktisch. Na uren zoeken vond ik via Marktplaats, daar is ie weer, een winkel 2 uur hier vandaan, met fantastisch mooie keukens. Dat wilden wij ook wel.

Mooie plekjes

Mooie plekjes

De winkel was een eenmanszaak van een man met liefde voor keukens, je kan maar ergens liefde voor hebben, toch? Er stonden voorbeeld keukenblokken, fornuizen en een soort allegaartje aan mooie spullen die de verkoper verzameld had. We konden daar kijken wat we wilden en zo onze ideale keuken samenstellen. We wilden liever geen bovenkastjes, we wilden een extra diep blad en lades (80 cm) zwart betonnen blad, een vaatwasser, mooie wasbak, groot gasfornuis en een los extra keukenblad ook van zwart beton.

voor en na

voor en na

Door de ietwat chaotische eigenaar (dat is nog zacht uitgedrukt) waren er wat fouten gemaakt. Wat flink wat telefoontjes en energie heeft gekost om alles recht te zetten. Uiteindelijk werkte het in ons voordeel, want dit mega gave gasfornuis paste eigenlijk niet binnen ons budget. We zijn mega blij met onze keuken, ondanks, of misschien wel dankzij alle ellende, zou ik het zo weer doen.
We hingen een bordenrek op, zette ons koffiezetapparaat neer, onze gele pannen en mooie borden op hun plek en het was onze droom keuken.
Mijn lievelingsplekje? Dat hoekje met de gele pannen en ons bordenrek. Love it…

Volgende keer lopen we verder door ons thuis, dus…

 

Volg:
Share:

4 Reacties

 1. Neeltje
  12 november 2015 / 07:13

  Suuuper mooi!!! Ook helemaal mijn smaak.. Kan me voorstellen dat je trots bent op je (t) huis!

  • Liefthuis
   Auteur
   15 november 2015 / 15:28

   Super leuk, snel meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *