Wil je een rondleiding?….Slaap lekker

Wil je mijn slaapkamer zien? Het is net een slechte versiertruc uit een foute (maar o zo heerlijke) vrouwenfilm. Maar serieus, wil je mijn slaapkamer zien? En de badkamer? En de douche? Volg je me?

De deuren boven staan bijna altijd open, omdat ik het zo ongezellig vind als alles dicht zit. We proberen het boven dan ook toonbaar te houden. Het is echt niet altijd spik en span, maar het bed is opgemaakt en de gordijnen zijn open. Laten we het dan maar niet hebben over, die handdoek in de badkamer en de niet opgeruimde make up. Loop je mee naar boven…

Voor de verbouwing

Voor de verbouwing

Als je boven komt lijkt er niet veel gebeurd, de oude deuren zitten er nog in, de lijsten op het plafond zitten er nog op en de vloer lijkt oud. Alles lijkt origineel, maar is 3 maar jaar oud. Alles wat je ziet is nieuw, of opgeknapt.
Ons huis is scheef, ik zei altijd authentiek en dat dat er bij hoort, maar een verloop van 10 cm in de vloer, was me teveel van het goede. Ik zag me al met m’n hoofd naar beneden in bed liggen. Dus heel de vloer is recht gemaakt, de muren vervangen tussen de twee kamers, de leidingen verlegd naar de nieuwe badkamer, stukwerk van de muren, verwarming aanleggen, beton storten in de vloer van de badkamers. BadkamerS? Yep, je leest het goed, je zal het zo zien.
Alles wat je ziet is gedaan. Alles!!

Ten eerste de Masterbedroom, where the magic happens, waar Raf gehappend is of gewoon onze slaapkamer.

masterbedroom

Klik op de foto voor beter beeld

I love onze slaapkamer. Na ons oude mini slaapkamertje, wilde ik echt wat anders. Het oude bed van mijn lief ging de deur uit, want een soort spiraal poten en een zwart leren hoofdbord, paste niet echt bij de rest van het huis, sorry lief.
Al snel had ik een ander bed op het oog, zo’n Amerikaans hoog bed, zo een die ze ook in ‘extreme home mak-over’ hebben. Ik heb vaak de vraag gehad, moet je dat wel doen zo hoog, maar wat ben ik er blij mee. Ons slaapeiland, echt heerlijk zo hoog. Overigens ook heel handig dat je bed niet op klossen hoeft, als er een kleine onderweg is.
Ons bed moest wel van steigerhout en laat ik nou net een handige neef hebben die steigerhouten meubels maakt. Mijn idee zijn werk. Ideaal! Zie ons prachtige bed. LOVE IT!

Naast ons slaapeiland, was er niet veel ruimte over. Er zat origineel 1 inbouwkast in onze slaapkamer en 1 in de slaapkamer er naast. Deze laatste wilden we dicht maken en de deur verzetten naar onze kamer, zodat wij twee inbouwkasten hebben. Terwijl ik bezig was met het voorzichtig loshalen van het kozijn, stortte zowat de hele muur in. En dat lag echt niet aan mij. Dus hup muur eruit en volledig opnieuw opgebouwd. Met daarin, twee inbouwkasten in onze kamer, een voor mij en een voor mijn lief (en een beetje van mij)

Ik wilde verder niet teveel spullen. Een paar mooie lampen, een meidenkast voor ons beddengoed en de tv. Verder wat rommelmarkt schatten, die ook nog eens praktisch zijn en onze slaapkamer is ready to sleap. Slaap lekker!

 

Overdreven of luxe?

Onze badkamer

Onze badkamer, klik op de foto voor beter beeld

Dan het verhaal van onze badkamerS. De originele badkamer was 1,80 bij 1,80 en daarin stonden het bad en de wc op de houten vloer. Dat moest duidelijk anders.

Nu wij alles zelf voor het zeggen hadden wilden we graag een douche en een bad, een wc, het liefste twee wastafels en opbergruimte zou ook fijn zijn. We waren het er al snel over eens dat dat in de badkamer van 3,25 m2 niet ging passen, dus de kleine slaapkamer moest opgeofferd worden.

Passen meten, schuiven, inspiratie opdoen op pinterest en nog meer passen en meten. Ik geef niet zomaar op.
Toen we er maar niet uitkwamen, omdat onze wensen ook niet in de kleine slaapkamer pasten vroeg iemand, waarom hou je de wc niet in de oude badkamer en maak je daar verder het washok van, een slaapkamer kon dat hokje toch niet worden.
Een goed idee en het begon te borrelen, maar het washok wilden wij graag op zolder.
Dan eerst maar weer wikken en wegen en schuiven in de kleine slaapkamer om alles, – de wc, er in te laten passen. Wij wilden graag een vrijstaand bad, maar dat paste onmogelijk met een douche erbij in die kamer, doordat er ook een deur naar het balkon aanwezig was. Toen werd ons huidige idee geboren.
De douche en de wc houden we in de originele badkamer en het bad, de wastafels, de wasmand en handdoeken komen in de kleine slaapkamer. Dus voortaan twee badkamers.

Badkamer shoppen

De douche< met boven de wc, kleine Stef en Jodi

De douche< met boven de wc, kleine Stef en Jodi (klik op de foto voor beter beeld)

De badkamer winkels, hadden niet wat we zochten, we wilden graag iets wat bij het huis paste en de standaard meubels uit de winkels waren niet onze smaak. Ik geef niet zomaar op, dus mijn zoektocht ging verder.
Na lang zoeken op marktplaats, in bouwmarkten en tegelwinkels, vonden we overal en nergens wat onderdelen voor onze badkamer. De witte tegels en de vloertegels, bij de vloeren man. De blauwe tegels, gewoon bij de praxis, de douche, het bad en de radiatoren via marktplaats bij een winkel die vintage en landelijke badkamermeubels verkocht en het wastafel meubel hebben we zelf samen gesteld.
Het kastje gekocht via marktplaats, blad bij de keukenman besteld, wastafels en kranen (wel nieuw) via marktplaats en klaar was ons meubel. Onze plankjes onder de spiegels zijn trouwens de lades die eigenlijk nog op het kastje zaten, die moesten er echter af anders werd het meubel veel te hoog. Wat ben ik blij met ons pronkstuk.

Op de eerste verdieping nog 1 kamer te gaan. De oude logeerkamer, spruit’s kamer, de babykamer, Raf’s domein.
Dat zie je de volgende keer, dus…

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *