Wil je een rondleiding?… Van Bouwval naar droomhuis.

Bouwval gevonden

Bouwval gevonden

Nee, dit is geen titel voor een nieuw programma met John Williams (al weet ik wel een aantal mensen die dat heel leuk zouden vinden), maar de komende tijd wil ik jullie een rondleiding door ons stulpje geven. Het huis waar wij, zoals ik in Oost, west lief thuis best al zei, zoveel bloed, zweet, tranen en heel veel plezier in hebben gestoken.
Nu eerst, het begin…

Huizenjacht
In oktober 2011 stelden wij ons wensen lijstje op. Onze eisen voor een huis waren;
– het liefst een jaren 30 huis, wij houden van die sfeer
– goede locatie, het liefst dicht bij het centrum
– snel de sleutel, weg uit ons oude, rotte appartement
– GEEN opknapper, zelfs geen keuken of badkamer vervangen. Verven en er in, was ons idee. Want we hadden allebei twee linker handen en zagen vies worden niet zitten.
Dit waren toch wel de belangrijkste eisen. We hebben in totaal 24 grote, kleine, oude, nieuwere, mooie en lelijke huizen gezien. 1 Keer een bod gedaan op een huis (dat werd niks), 1 keer verliefd geworden op een huis dat net voor onze neus werd weg gekaapt, waar ik nog steeds boos over ben  (Grumbl %@#$^) en toen was daar….

Collage sloop

Waar blijft John Williams?

Onze bouwval.
– jaren 30 huis: check
– locatie: perfect
– snel sleutel: check
– GEEN opknapper ?????

Dat liep dus net iets anders.
Wij met onze vier linker handen, hebben het tegenovergestelde van eis 4 gekocht. We konden de buiten muren laten staan, maar binnen moest alles gebeuren. Het was een buitenkansje, een lot uit de loterij, een once in a lifetime (ik hou van overdrijven) om op deze locatie een huis te kunnen kopen, dus, waarom niet? We kunnen niet klussen, snappen niks van elektra, of centrale verwarming, gereedschap noemden we een ‘hakketak’ en ‘die blauwe met dat ronde eraan’, maar we gingen ervoor.

Verbouw, verbouwing, verbouwingst???
Toen we de sleutel kregen en de eerste stappen in onze bouwval zette, dacht ik; dit is best oke, het valt mee. Het plafond moest er uit, nieuwe keuken, nieuwe badkamer, nieuwe electra, dak isoleren en cv aanleggen. Veel werk, maar nog best een overzichtelijk lijstje, dacht ik zo. Hoe meer we gingen slopen, verwijderen, bekijken en pulken, hoe meer er gedaan moest worden, want ‘He we zijn nu toch bezig’. Alle vloeren er uit, vloeren recht maken, al het stuukwerk er af en opnieuwe er op, en-suite deuren er in, inbouw kast verzetten, alle plafonds isoleren, nieuwe stoppenkast, groepen erbij, afzuiginstallatie, muren met inbouwkasten er uit en opnieuw er in en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ow en dan heb ik het nog niet eens over het oerwoud achter ons huis gehad.

Hoe langer we bezig waren, hoe meer het een bouwval werd.

Hoe langer we bezig waren, hoe meer het een bouwval werd.

Help, mijn man is klusser heeft een hersenvliesontsteking
Je leest het goed, het lichaam van mijn lief besloot een week voor de sleuteloverdracht een hersenvliesontsteking te krijgen (gelukkig de virus variant, waar hij ‘alleen’ flink ziek van is geweest, met een lang herstel) waardoor ik de verbouwing even niet meer zo rooskleurig in zag. Want ondanks onze vier linker handen, was het wel de bedoeling dat wij zelf veel zouden doen.
Laat echter een rugbyteam los in je huis (voor al uw sloop en verwijderklussen :p) en je hebt gegarandeerd sloop succes, wat in ons geval ideaal was. Binnen een weekend was ons hele huis zo goed als leeg. Daarna kon het opbouwen beginnen, samen met veel hulp van ‘ons pap’, zoals wij dat hier zeggen, konden we werken aan ons paleis.

Het creëren van ons thuis. Ons lieve thuis. Rafs thuis.

Extra voordeel, mijn lief is nu een super klusser. Geen John Williams meer nodig en super handig, voor alle ideeën die ik heb voor in ons huis.
De volgende keer een gedeelte van ons huis, dus…

Tot snel,

Liefs Jodi

Volg:
Share:

3 Reacties

 1. ABou
  5 november 2015 / 19:44

  Gevonden! En superleuk om te lezen. Je hebt er een volger bij.

  • Liefthuis
   Auteur
   6 november 2015 / 09:04

   Jeuj 🙂

 2. Neeltje
  6 november 2015 / 07:25

  Ben benieuwd!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *