Wil je een rondleiding?….Schuif aan, neem plaats…

Blik in de woonkamer

Blik in de woonkamer

Welcome back. Jullie liepen mijn huis binnen en vandaag lopen we verder. Naar de plek waar we denk ik het meeste tijd doorbrengen. De plek waar ik op mijn ingezakte bank zit (nog even) de plek waar we samen met vrienden eten, de plek waar Raf zijn box staat en waar Stef spelletjes kan spelen. De woonkamer en eetkamer…

Ik ben een echte huismus. Ik hou van mijn huis en stiekem van kneuterigheid. Zoals koffie uit mijn oude oma kopjes. Een tijdschrift lezen, door de woonkamer dansen met Raf, maar ook gewoon samen op de bank met een filmpje. Heerlijk! Vroeger al vond ik de vrijdagavonden op de bank met chips en Baantjer heerlijk, gezellig samen bedenken wie het gedaan zou hebben.
Begrijp me niet verkeerd, ik hou van dingen ondernemen en op pad zijn, maar daarna thuis komen is net zo fijn.

Huismus to the max
Dé plek om lekker huismusserig te zijn is natuurlijk de bank. Met een lekkere chill-outfit en je benen opgetrokken onder een dekentje op de bank LOVE IT! Onze bank staat in een kleine woonkamer. Klein, maar precies goed.
Toen we het huis kochten, was de woonkamer een lange smalle ruimte. Jaren 30 huizen zijn over het algemeen niet mega breed opgezet en dat was bij ons niet anders. Wij wilden graag wat meer ruimte en vandaar dat jullie nu rechtstreeks vanuit de keuken door konden lopen naar de eetkamer. Dat klinkt natuurlijk heel fancy, een speciale eetkamer, maar zo groot is het niet hoor. Ik blijf het alleen stug de eetkamer noemen omdat het natuurlijk veel leuker is om een eet en een woonkamer te hebben, dan alleen een woonkamer.

Voor en zwemmen in de schelpen

Voor en zwemmen in de schelpen

Jaren ’70 it is…
Zoals ik al zei was het een lange smalle ruimte, met een afschuwelijke, lompe schouw, met grote grijze stenen voor een gashaard. Niks origineels meer aan, want bijna alle originele elementen waren in de jaren 70 uit ons huis gesloopt en vervangen voor mooie jaren 70 elementen. TOP, Ahum. BAM, sloophamer er tegenaan dus.
Het plafond was dan weer wel origineel, dus van stro, maar ook 20 cm doorgezakt in het midden. Dus; muur, plafond en schouw er uit, stuukwerk er af, leidingen wegwerken en de vloer isoleren. We stonden op een gegeven moment in de schelpen, dat is er 15 jaar geleden in gestort om de ruimte droog te houden en konden zo naar de zolder kijken. Zou het ooit bewoonbaar worden?

Ik hou van mijn deuren
Wij wilden graag de ‘en-suite’ deuren terug plaatsen. Dit hadden we ook in ons huur appartement en vonden we super mooi, maar ook heel handig. Zit mijn lief bijvoorbeeld aan tafel een spel te doen met zijn maten, dan doe ik de deuren dicht en trek me terug op de bank. Ook als het koud is, is het heerlijk om de deuren te sluiten, want binnen no-time is het warm.
Via marktplaats kocht ik echte oude jaren ’30 en-suite deuren. Een vriend van mijn lief heeft, aan de hand van onze wensen, er een kast omheen gebouwd.
Ve
el mensen raadden de en-suite deuren af, ons huis zou er heel donker van worden. Eigenwijs als we waren, hebben we het toch gedaan en ik denk dat het een van de beste keuzes van ons huis is geweest. Ik hou van onze en-suite deuren.

Mijn spullen verzameling
Onze buffetkast, onze mooie kroonluchter, onze grote tafel speciaal voor een spelletje, of om mensen aan uit te nodigen. Normaal heb ik een hekel aan koken, doe mij maar een tosti.
Als er echter vrienden komen, vind ik het wel super leuk om lekker eten op tafel te toveren, of te laten toveren door mijn lief. Ook het overdadig dekken, met veel servies en de eetkamer gezellig maken vind ik dan super.
Inrichten, accesoires kopen, spullen schuiven en veranderen. Ik wil altijd dat het gezellig is, ik kan dan ook als een kind zo blij zijn met een rommelmarkt serviesje of een nieuwe schat die leuk in de woonkamer past.

Kerstboom en Skyradio
Ieder jaar vanaf 6 december, staat skyradio aan, staat de kerstboom en wordt ons huis kerstproof gemaakt. Heerlijk, ik ga helemaal los. Nu zul je denken waar zet je die boom dan neer? Dit heb ik mezelf ook afgevraagd toen de box van onze spruit in de woonkamer kwam te staan. Want dat is de plek van de kerstboom. Hier heb ik gelukkig al een oplossing voor verzonnen. FIEUW! De groene stoel gaat tijdelijk de woonkamer uit, de box gaat naar de erker en de kerstboom kan er in. Want die hoort erbij. Heb er nu al zin in!

Volgende keer neem ik jullie mee naar boven, klinkt spannend he :p…Dus;

 

Volg:
Share:

3 Reacties

 1. 27 november 2015 / 13:19

  Jullie huisje ziet er echt super gezellig uit, ik ben jaloers op je kroonluchter en prachtige buffetkast!

  • Liefthuis
   Auteur
   27 november 2015 / 16:48

   Dank je wel 🙂 heel leuk om te horen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.