Lief thuis verbouwt: Ik wil meer kleur… Ik wil Early Dew…

early dewHet was al weer een tijdje rustig in ons huis. Ik wilde weer iets anders. Onze inrichting…ik blijf er mee bezig. Ik vind het heerlijk om eindeloos spullen te schuiven. Leuke hoekjes te maken. Regelmatig bedenk ik weer iets nieuws en gelukkig is mijn lief het vaak met me eens. Zo kochten we pas nog een nieuwe stoel en verhuisden we wat spullen in huis om een speelhoek voor onze spruit te maken. Maar nu….Ik wil kleur of toch niet? Ik wil een muur verven, of toch niet? Ik hou van wit. Ik hou van fris. Ik hou van licht, maar ik hou ook van kleur. 

Saai wit…
Momenteel zijn alle muren wit (behalve in spruits kamer). Dit vond ik vroeger altijd oersaai, maar nu vind ik het heerlijk. Met meubels, een houten vloer en accessoires hebben we het, naar eigen zeggen, heerlijk aangekleed. Het past gewoon bij ons huis en bij onze stijl. Jaren 30 huizen zijn niet de lichtste huizen en door alles wit te houden blijft het lekker fris en licht. Ik hou er van!!

Iets anders…
Zoals ik al zei blijft het kriebelen. Altijd ben ik bezig met het maken van nieuwe ideeën. Naast onze zolderverbouwing waar we zo langzaam aan ook aan moeten beginnen kreeg ik het in mijn kop. IK WIL KLEUR. en dan specifiek de kleur Early Dew. Op Pinterest en Instagram heb ik de kleur ontdekt. De mooiste plaatjes komen voorbij en het is een kleur die perfect in ons huis en onze inrichting past.

Maar waar?keuken beton
Mijn lief vindt het ook een mooie kleur en we willen er best mee aan de gang, maar waar? De woonkamer, slaapkamer of de keuken zijn de opties. Misschien achter de bank, of achter ons bed? Of een gedeelte in de keuken, dat kan echt een super gave eyecatcher zijn.

De afvaller
Na even goed rondkijken in ons huis viel de keuken al redelijk snel af. We hebben geen tegels bij het aanrecht, maar de muur geverfd met speciale en afpoetsbare verf. Die verf is ideaal, want zo hoeven we geen tegels in de keuken (wat we niet mooi vonden). Het werkt super goed. Dus je snapt, daar wilden we niet overheen verven. Daarnaast leek de kleur me ook niet mooi bij onze Awesome koelkast. De keuken valt af, die blijft wit.

woonkamer early dewDe woonkamer?
Al vanaf het moment dat we hier wonen willen we eigenlijk nog iets boven de bank. Een schilderij, een oude wereldkaart…we weten het nog steeds niet. Onze woonkamer is niet de breedste en daardoor wil ik niet iets wat helemaal op je af komt.Een muur verven zou dus een goede optie zijn, al twijfel ik nog steeds…

slaapkamer early dewDe slaapkamer?
De slaapkamer is nu zo’n fijne, rustige en lichte ruimte, heerlijk. Ook hier willen we eigenlijk nog iets aan of op de muur. Een grote lijst? Foto of hier die wereldkaart (die we overigens nog moeten zoeken hoor) Of zal ik hier los gaan met ? En dan daarna nog een mooie simpele aankleding op die muur? We gaan waarschijnlijk niet heel de muur verven, maar de bovenste … cm wit laten. Een soort lambrisering zoals hij vaak is bij oude huizen.

De verfkwasten en de rollers liggen klaar. Ik ga nog even rondsnuffelen op Pinterest en dan toch maar beslissen. Wat denken jullie? Help mij uit mijn hersenspinsels. Wel of niet doen? En wat en waar?

Tot snel,

Liefs Jodi

 

Dit artikel is een gesponsord artikel, dit maakt mijn hersenspinsels en de kleur die ik op de muur wil niet minder waar.

Volg:
Share:

22 Reacties

 1. Maartje
  7 oktober 2016 / 04:37

  Hele mooie kleur.. Weer niet of ik het in jullie slaapkamer zou gebruiken, die is zo lekker rustig nu. Maar in jullie woonkamer.. Zou ik zeggen: doen! Past ook leuk bij je kleed op de vloer!

  • Liefthuis
   Auteur
   7 oktober 2016 / 10:19

   Dank je, dat is inderdaad waar.

 2. 7 oktober 2016 / 06:20

  Als lambrisering lijkt me super gaaf, je kunt dat natuurlijk ook voor de helft doen. Wij hebben da op de babykamer ook gedaan.

  • Liefthuis
   Auteur
   7 oktober 2016 / 10:20

   Ja super tof idee is dat.

 3. Henrieke
  7 oktober 2016 / 07:02

  De woonkamer dat lijkt me het beste idee. 🙂

  Ik vind het ook een mooi kleurtje en hou hem in gedachten. Wij hebben ook allemaal witte muren en een kleurtje erop dat zie ik wel zitten!

  • Liefthuis
   Auteur
   7 oktober 2016 / 10:18

   iedereen zegt de woonkamer, terwijl wij gisteren avond hadden bedacht dat het waarschijnlijk de slaapkamer zou worden. hahaha nu twijfel ik weer

   • martine
    7 oktober 2016 / 17:23

    waarom niet woon en slaapkamer? Hoef je niet te kiezen maar allen te geniten van de nieuwe kleur.

    • Liefthuis
     Auteur
     13 oktober 2016 / 19:23

     Dit is het ook geworden. Binnenkort op mijn blog, maar dus woon en slaapkamer aangepakt

 4. 7 oktober 2016 / 08:36

  Wat slim dat er vochtwerende verf bestaat voor in de keuken. Dat wist ik niet! Toen wij onze keuken kochten wilde ik eigenlijk ook geen tegels, maar uiteindelijk vonden we gelukkig leuke bij de Gamma.

  • Liefthuis
   Auteur
   7 oktober 2016 / 10:18

   Ja het is zo handig. Werkt super fijn. Nu al 4 jaar in gebruik en nog steeds netjes. Mocht het ooit toch niet bevallen kunnen we altijd nog tegels, of we verven het opnieuw over om weer fris te maken.

 5. 7 oktober 2016 / 13:27

  Het is een mooie kleur, misschien om het speels te houden, maak vierkanten blokken op de muur (slaapkamer of woonkamer). Zo hou je het wel licht maar heb je iets meer kleur door die blokken. En dat is dan ook nog te zien als je er nog iets op wilt hangen.

 6. martine
  7 oktober 2016 / 15:40

  Hele mooie kleur, ik denk dat je goed moet kijken of het matcht met je andere meubels, en bijboorbeeld bij een kleed. Wij hebben ook kleur op 1 wand. Eerst wilde ik ook graag groen zals bij jou afgebeeld, maar bi ons pakte het gek genoeg blauw uit. Nu hebben we donker grijs. Ook mooi. En het past goed bij onze huisstijl en meubels. Lichte kleuren zijn natuurlijk ook fris, als je van fris houdt. En ook weer makkelijk overschilderbaar. Het is wel handig als je met kinderen kijkt naar krasvaste en afwasbare verf. Kun je zo de stiften/vieze handjes etc weer wegpoetsen. Weet je trouwens dat de stiften van de hema echt heel goed op de tafel kunnen en je ze zo weer wegpoetst?

 7. 7 oktober 2016 / 17:09

  Wij hebben ook Early dew echt een hele mooie warme kleur! In de keuken en een stukje in de woonkamer ❤️

  • Liefthuis
   Auteur
   7 oktober 2016 / 22:55

   Jaa ik wil ook. Morgen aan de slag 🙂

 8. 12 oktober 2016 / 15:07

  De woonkamer lijkt me super tof! Misschien kan je dan wel accessoires in dezelfde kleur verven waardoor je het in de keuken bijvoorbeeld terug laat komen 🙂

  • Liefthuis
   Auteur
   12 oktober 2016 / 17:44

   super leuk idee

 9. 2 juli 2018 / 19:14

  goedenavond,
  kan iemand ook delen met welke kleur wit je de early dew het beste kunt combineren in een kamer met veel lichtinval? Dank alvast he!
  Groeten Bianca

  • Liefthuis
   Auteur
   2 juli 2018 / 20:07

   Hoi Bianca,
   In ons oude huis hadden we de combi, Fresh Linen/ Early dew. Fresh Linen is nog witter dan 9010. In dit huis hebben we 9010 en Early dew gecombineerd en ik vind het heel erg goed matchen.

   • bianca
    2 juli 2018 / 20:22

    Top, dank je. Kun je nog aangeven of er verschil was qua licht inval? Dank je wel voor de moeite

    • Liefthuis
     Auteur
     2 juli 2018 / 20:40

     In het andere huis was het donkerder, dit huis is lichter en ik vind de combi 9010 en early dew erg mooi en fris. Op mijn site kun je ook foto’s vinden van onze woonkamer nu en dan zie je de combi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *