Woonkamer make over – Warm, natuurlijk en sfeervol…

Vandaag precies 4 jaar geleden sliepen we voor het eerst in ons droom droom huis. Ons grote mensen huis, waar ik nog steeds dagelijks zo blij mee ben. De sfeer in huis, de waanzinnige tuin en zowel binnen als buiten zijn alle seizoenen zo waanzinnig fijn. Wij zullen hier niet zomaar weggaan… maar na 4 jaar paste de woonkamer toch niet meer helemaal bij ons… Of moet ik zeggen bij mij. Gelukkig vertrouwd mijn lief me en ging hij vol goede moed mee aan de slag… Dus kijk mee naar onze woonkamer make over. Warm, sfeervol, natuurlijke materialen en vooral veel gezelligheid.

4 jaar geleden hadden we niks voor de woonkamer behalve een tv, een kleed en een bank. Ons oude huis had inbouwkasten en de eettafel en buffetkast gingen in dit huis naar de woonkeuken. We zaten dan ook in een hele grote en hele lege woonkamer. We verfden de muur in dezelfde kleur als het oude huis (early dew) omdat ik de kleur nog steeds mooi vond en die goed ging bij onze toen nog grijze bank. Verder zijn de in de jaren daarna langzaam gaan verzamelen. Ik kan niet in een keer alles vernieuwen, qua geld vind ik dat lastig, maar ook omdat ik altijd bijzondere items zoek en niet gewoon de ikea in loop om mijn woonkamer te vullen. Overigens niks mis met Ikea, ik hou van Ikea, maar ik kan mijn kasten en meubels gewoon niet in een keer kopen bij een meubelzaak.

Een schoolkast, een klimrek, een nieuwe bank, nieuw kleed, nieuw tv meubel, nieuwe tv… We bleven schuiven en veranderen en ik was echt heel blij met onze woonkamer maar ik bleef ook zoekende. Weer een ander kleed, moeten we toch andere kussens… iets voelde niet helemaal lekker. Overall waren we heel blij, maar er moest toch iets anders.

Warm en natuurlijk

De bovenverdieping hebben we tijdens de zwangerschap van Lua helemaal aangepakt en daar komen al veel warme kleuren terug en ik neigde daar ook naar voor de woonkamer. Warme kleuren en natuurlijke materialen… maar onze bank was ook al cognac leer, dus ik wilde niet teveel bruin/ oranje… Toen ik het behang van Karwei zag, was dat eigenlijk het start sein. Tikje spannend want we hebben nog nooit behangen en het zou wel een eye-catcher worden in de woonkamer, maar we gingen er voor. Kijk mee naar onze woonkamer…

Eerst even deze kleine sneak peak van onze woonkamer zoals hij was. De kleur is dus early dew. We hebben nog steeds veel dezelfde items en dezelfde indeling en toch voelt het compleet anders.

tadaaaa… Ooow ik word hier zo blij van, vooral als ik de voor foto’s weer zie. Het is zo’n fijn plekje en het behang van Karwei is echt perfect. De kleur op de muur is ‘Vintage roze’ van Karwei. Ik heb wel getwijfeld want wilde niet te roze, maar meestal oogt hij net wat donkerder. Op deze foto is hij niet helemaal zoals hij is. Onze bank komt zoveel mooier uit nu in de nieuwe woonkamer, terwijl ik alweer twijfelde of die misschien vervangen moest worden…

Onze tv kast is een Besta van Ikea, waar we bij een houthandel uit de buurt eiken planken voor op maat lieten zagen. Een deel met een deur en een deel met een lade. Achter het deurtje staat het tv kastjes en de playstation van mijn lief. Deze tv is de Samsung The Frame en merendeel van de tijd kijken we via streamingsdiensten en hoeft het deurtje dus niet open, alleen als we echt oldscool tv willen kijken moeten we even het deurtje open om te zappen, maar dit gebruiken we zo weinig dat ik het belangrijker vond om een mooi dicht kastje te hebben ipv dat ik makkelijk snel kan zappen.

Blijft toch prachtig deze poster. Dit is de birth poster van Pip en kreeg ik als kraamcadeau van de collega’s van Stef. Het wiegje dat beneden stond voor Lua, was de laatste maanden vooral opslag voor haar speelgoed en haar dekentjes en spenen enz. Deze is nu weg, maar nu had ik heel veel dekentjes over. Deze mand is nu de deken/ kussen mand and I love it. Zo gezellig. Het dekentje met haar naam komt van Teddy en Beer en het mega gave matras kussen wat hier door de mannen veel wordt gebruikt is van Roisin.

Dit is mijn plekje op de bank. HEERLIJK… Of alles bij de tv zo blijft hangen zoals het nu hangt weet ik niet, maa rik vind echt wel gezellig. Dus voor nu prima.

Het kleed hadden we in Lua haar kamer liggen, maar deze variant was in de winkel niet meer leverbaar en ik was natuurlijk kritisch en wilde perse deze. Dus via Marktplaats kocht ik een tweedehandse (die nog helemaal nieuw was) zodat we hem ook beneden konden leggen en dit is heerlijk aan je voeten.

De kussens op de bank heb ik lang naar gezocht. Ik vond het vaak rommelig, probeerde dan weer twee nieuwe, maar het bleef een rommelige bedoeling. Toch hou ik wel van kussens en gebruiken we ze wel veel. Het Amour kussen komt van HM en het maankussen is een voedingskussen wat we op de bank nu nog steeds veel gebruiken (Play at slaep)

De vintage kussens zijn toch wel echt onze pronkstukken op de bank nu. HOE GAAF zijn deze vintage Marokkaanse kussens. Deze komen van Poufs & Pillows zij importeren deze uit Marokko. Ze zijn allemaal one of a kind en het is een feestje om ze uit te zoeken op hun site. Ze zijn super mooi, schoon en netjes, maar hebben wel echt de vintage feel.

De kussens zijn handgemaakt in Marokko en zijn gemaakt van echt wol. Zo heb je dus echt een uniek item, en het staat natuurlijk mega sfeervol. Ik ben echt fan en zo blij met de kussens.

Dit kussen komt ook van Poufs en Pillows en is iets bruiniger dan de andere twee, maar juist daarom vind ik de combinatie zo mooi.

De salon tafel is een oude haspel. Het geel past nu heel gaaf bij het geel wat in het behang zit, maar dat is puur toeval want deze tafel stond er al. Onze kachel is een gaskachel en zat al in het huis toen we het kochten. We hebben het niet mega veel aan, maar op de echt koude avonden waar onze verwarming al uit is, is dit wel heerlijk. Aan de linker kant van de kachel hebben we dezelfde kast als de tv kast (maar dan een stuk afgezaagd) en planken van hetzelfde eiken. Wat er op staat moet nog wat veranderen, maar is een gezellig hoekje zo.

Ooow ik word zo blij van dit hoekje. In onze mega woonkamer toch een heel knus hoekje kunnen maken. De mannen zitten hier ook heel graag.

Deze spiegel kocht ik via Markplaats. Het is een echte oude spiegel wat je ook ziet aan de lijnen en beschadigingen in het spiegelglas, maar dat vind ik juist zo gaaf. Ideaal om nu een grote spiegel in de woonkamer te hebben. Ik miste dat echt. even checken hoe je kleding zit enz. In dit hoekje past hij perfect. De poef waar Sam op ligt is officieel niet perse van he, maar hij ligt er graag. Dit is een vloerkussen dat ik zelf mee nam uit Marrakech, maar bij Poufs en Pillows verkopen ze deze dus ook.

Ik kan blijven delen. Het raampje kijkt overigens naar de speelkamer. Ideaal, maar het staat vooral ook gezellig vanuit de woonkamer. Ik ga even met een koffie op de bank zitten…

*de kussens van Poufs en Pillows heb ik gekregen. Wat een geluk. Toen ik contact met ze had over levering, vroegen ze of ik een samenwerking wilde. Ik krijg hier niet voor betaald, ben verder echt intens blij met de kussens, ze passen perfect in de woonkamer.

Volg:
Share:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.