Woonkamer roomtour…Vintage meets industrieel…

Behang er af, vochtprobleem in de muur, droogtijd….zo gingen er twee maanden voorbij dat we de woonkamer niet konden gebruiken. Daarna konden we de woonkamer eindelijk inrichten en ook echt ‘wonen’ zoals het bedoeld was. De woonkamer is nog lang niet klaar, want we hebben altijd nieuwe plannen en er zijn altijd dingen die we ‘willen’. Toch nu eindelijk de roomtour… want hij is langzamerhand zoals hij moet zijn….

De woonkamer is een grote lange ruimte, waarin eigenlijk alleen ‘gezeten’ hoeft te worden. In de keuken hebben we de eettafel staan en we hebben een speelkamer voor de mannen. Dat wil niet zeggen dat ze hier niet mogen spelen, maar we hoeven er geen ruimte voor te maken.

 

Als je vanuit de keuken naar de woonkamer loopt, dan loop je door een brede deur en dan kijk je zo de woonkamer in. Je loopt achter de bank en die deur gaat naar de kelder. Die kelder en de trap er achter zorgen wel dat je beperkter bent in het indelen van je ruimte, maar het maakt het ook wat knusser en minder ‘groot’. We hebben de houten jaloezieën op maat laten maken. Ik wilde dat heel graag zodat we niet teveel inkijk zouden hebben, maar nog wel naar buiten konden kijken. Ik vind het perfect passen bij het huis.

Dit is onze zithoek. Het is een mega fijne knusse hoek. De gaskachel zat al in het huis, maar dit was de muur waar een vochtprobleem in zat dus we konden lang nadenken wat we wilden met de ruimte. De hangkast is het bekende IKEA Besta meubel, maar dan met de grijze deurtjes. Dit vonden we beter passen bij de kleur op de muur (Early Dew) Het eikenhout hebben we van een houthandel hier in de buurt, zo is de IKEA kast onherkenbaar en zo mooi, maar ook nog steeds zo praktisch.

Door de geverfde lambrisering brengt het wel veel sfeer in de kamer, maar is het niet te heftig aanwezig. Ik hou van veel licht en een frisse kleur, deze is perfect.

In een dorp komt iedereen achterom (even wennen voor deze stadse mensen) maar dat gaat zelfs zo ver dat de hal in het voorhuis weg is gehaald en dat de voordeur dus in de woonkamer uit komt. Het lijkt daardoor extra ruimtelijk. Dit raampje zat origineel in de hal, maar is nu een mooi plekje bij de voordeur.Deze spreuk kwam ik laatst bij de kringloop tegen en kon ik niet laten liggen.

Ik ben verliefd op onze bank. Het is een gelukje via Marktplaats. Hij was nog maar een paar maanden oud, maar de andere mensen vonden hem toch niet passend bij hun. Hier is hij perfect. Groot, leer, helemaal behandeld met een coating. Hij komt overigens van Eijerkamp. De kussens geven net wat meer kleur. De blauwe komen van loods 5 en de roze van Kwantum.

Zo kijk je vanuit de voorkant van het huis naar achter. De deuren die je ziet is dus de doorgang naar de keuken. Het klimrek is een echte oude uit een school. We willen deze nog helemaal decoreren, maar zolang de box nog in gebruik is, is dit het perfecte plekje voor de box, dus zolang die er staat, is het zo even prima.

In de nis naast de schouw wilde ik graag boekenplanken. We hebben de planken ook laten maken bij de houthandel alleen dan met zo’n robuuste zijkant. De plankdragers zijn metalen pijpjes en kocht ik via Etsy.

Een duidelijk zicht vanuit de keuken kant. Zoals je ziet is een groot deel van de woonkamer nog leeg. Hier wordt nu vooral gespeeld of staat de tipi tent. We willen dit langzaamaan nog wel aankleden met een kast of iets dergelijks, maar hebben hier geen haast mee.

Zoals jullie weten hou ik van de combinatie tussen oude en nieuwere meubels. Ook ben ik een sucker voor oude schoolspullen. In de speelkamer en in de kamer van de spruit hangen ook oude schoolkaarten. Deze letterkaart is een van de eersten die ik vond op een rommelmarkt en ik vind de kleuren prachtig bij onze woonkamer.

Een overzicht van de hoek links naast de gaskachel. Zo gezellig en zo fijn. Hier zal langzaamaan waarschijnlijk meer komen te staan, maar voor nu vind ik het wel fijn zo overzichtelijk en rustig.

Dit is dus de trap naar boven. Midden in de woonkamer, maar tot nu toe nog geen enkel probleem. Ik vind de trap erg mooi en de box heeft zo een perfect plekje.

 

 

Het kleed is trouwens van leen bakker en het stoeltje voor de spruit heeft mijn vader zelf gemaakt. Het raampje in de muur geeft een doorkijkje naar de speelkamer, ideaal.

Volg:
Share:

9 Reacties

 1. 14 mei 2018 / 06:43

  Ik vind het kleurtje van je lambrisering echt super tof! Staat exht heel goed, mooi fris. Een mooi geheel is het geworden.

 2. Lindsy
  15 mei 2018 / 03:54

  Wauw wat ontzettend gaaf. Heel knus maar ook heel ruimtelijk. Erg mooi.
  Nog wel een vraagje:
  Schilderijtje van jullie als gezin in het nisje links naast de kachel, waar kun je die kopen en laten maken?
  Ik zoek er al een tijdje naar.

  • Liefthuis
   Auteur
   15 mei 2018 / 14:31

   Aah wat lief, deze kun je laten maken via made by mae.

   • Lindsy
    15 mei 2018 / 19:21

    Ah super dankjewel!

 3. Sanne
  15 augustus 2018 / 21:21

  Heel leuk precies hoe ik het ook voor ons huis in gedachten heb. Bevestigd alleen maar dat het nu echt zo zal gaan worden. Het kleed ligt al klaar op zolder. Tot hoe hoog heb jij de lambrisering geverfd?

  • Liefthuis
   Auteur
   15 augustus 2018 / 21:31

   Aaah wat tof om te horen. Gaaf dat je het kleed hebt. De lambrisering zit op 1,20 m. Veel succes. Niet twijfelen, lekker je gevoel volgen.

 4. Daphne
  6 december 2018 / 13:55

  Wat een prachtig huis hebben jullie!

  Ik ben heel benieuwd welke kleur jullie op de muur hebben. In de huiskamer…en de kleur van Raf zijn kamer 🙂 en de hal grijstint. Heb je misschien nog kleurnummers?

  Ikzelf heb 1 keer onze slaapkamer verprutst omdat de kleur verkeerd uit viel haha..daarom is de rest van t huis (nog) wit ;-p

  • Liefthuis
   Auteur
   11 december 2018 / 20:07

   Dank je voor je compliment, zo blij mee ook, het is een heerlijk plekje. De woonkamer heeft Early Dew. De kamer van Raf weet ik niet meer en de hal ook niet helaas. Sorry.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *