Would you rather…..Huishoud TAG

huisvrouwHet huishouden. Een onophoudelijke klus. Wat is het heerlijk als je huis opgeruimd, schoon en fris is, helaas duurt dit nooit voor heel lang. En niet omdat wij zo’n viezeriken zijn, maar omdat het stof blijkbaar niet in de lucht wil blijven hangen, dat een wc niet zelfreinigend is en ik het niet oneindig op kan houden en blijkbaar de pannen ook maar vies blijven worden als we koken.

Op 2Wmn vond ik de Would you rather, huishoud TAG. 12 (soms onmogelijke) keuzes binnen het huishouden.

1. Nooit meer mogen stofzuigen of nooit meer mogen afstoffen?
Nooit meer mogen afstoffen, denk ik. Mag ik het stof wel wegblazen? Stof is super irritant en ziet er vies uit, maar alle viezigheid die iedereen mee naar binnen loopt en op de grond achterlaat, met daarbij een spruit die rondkruipt. Dan wil ik toch wel heel graag stofzuigen.

2. Een maand lang de wc niet schoonmaken of maand lang je aanrecht niet schoonmaken?
WC. Dan moeten we maar heel netjes naar de wc en nummer 2 doen we dan wel bij iemand anders :p. Je aanrecht niet schoonmaken en daar wel iedere dag meerdere keren eten bereiden lijkt me niet gezond terwijl je van een vieze wc niet perse ziek wordt. Het moet dan wel mijn eigen vieze wc zijn niet die van iemand anders.

3. Een maand lang de vieze vaat opsparen op je aanrecht of een maand de prullenbak niet mogen legen?
Ik zou niet genoeg servies hebben voor een maand vaat opsparen, dus ik moet wel gaan voor de prullenbak. Ik laat de klep dan gewoon dicht, hopelijk stinkt het dan niet zo erg.

4. Een maand lang onder dezelfde lakens slapen of een maand lang in vieze kleren lopen?
Dan slaap ik een maand lang onder dezelfde lakens. Dan douch ik mezelf ’s ochtends wel extra. Kleding heb je vaak maar één of een paar dagen aan en lakens doe je vaak iets langer mee. Daarnaast ontmoet je veel anderen in die kleding dus ik wil echt niet dat ik dan al die tijd dezelfde vieze kleding aan moet. Bah ik zou me heel vies voelen, maar ook onzeker en ongemakkelijk dat ik me vertoon met vieze kleding.

5. Een week van hetzelfde bord eten of uit hetzelfde kopje drinken?
Ik neem aan dat je beide niet af mag spoelen. Dan denk ik dat drinken mengen viezer wordt dan dat je je bord opnieuw gebruikt.

6. Een maand lang je vaatdoek niet vervangen of je handdoek en theedoek niet?
Dat vaatdoekje vind ik sowieso altijd een vies doekje. Zo’n nattig doekje, waarover je altijd hoort dat het zo vies is. Een maand niet vervangen lijkt me heel smerig, dus dan doe maar de thee en handdoek.

7. Plak je liever een fietsband of hang je liever een lamp op?
Ik hang liever een lamp op. Dat heb ik al wel vaker gedaan, maar een band heb ik nog nooit geplakt.

8. Nooit meer je kleding strijken of altijd alles strijken – inclusief beddengoed, theedoeken, onderbroeken en sokken?
Nooit meer mijn kleding strijken en dan zou ik gewoon geen kleding kopen die gestreken moet worden. Wat een tijdverspilling als je altijd alles moet strijken.

9. De plinten van de woonkamer op je knieën afnemen of onkruid tussen de tegels in de tuin met een schilmesje weghalen?
Wij hebben heel veel hele kleine tegels (waaltjes) in de tuin, waar heel veel onkruid tussen kan komen. Ik haal regelmatig het onkruid weg, niet met een schilmesje, maar gewoon met mijn handen. Dat wil ik ook echt niet doen met een schilmesje.

10. Als je een plaag moest kiezen, welke zou je dan kiezen: muizen, meeltorren, mieren of spinnen?
Mieren. Muizen zijn zo groot en die hoor je trippelen als je in bed ligt (uit ervaring van vroeger) meeltorren klinken smerig. Ik ben niet bang voor spinnen, maar om nu een plaag in huis te nemen, dat zie ik ook niet zitten en al die webben in mijn huis wil ik ook niet. Dus de mierenlokdoosjes kunnen uit de kast, kom maar op mieren, ik pak jullie.

Wat was het lastig kiezen bij sommige stellingen. Ik voel me ook meteen heel vies als ik voor het een of het ander kies. Bijvoorbeeld die vraag wc of aanrecht. BAH Wat zou jij kiezen?

Tot snel,

Liefs Jodi

Volg:
Share:

4 Reacties

 1. 12 augustus 2016 / 13:09

  Ielgh wat een vieze vragen haha… Als ik dit zo lees ben ik heel erg schoon haha… Doe mij maar een maand lang geen toilet schoonmaken, wat je zegt, ga wel veel uit huis naar het toilet.

  • Liefthuis
   Auteur
   21 augustus 2016 / 18:15

   ja of inderdaad zoals simone hierboven zegt daarna je handen enz wassen aan je schone aanrecht

 2. 12 augustus 2016 / 20:01

  Haha ik snap je redenaties wel. Ik zou ook gaan voor het vieze toilet en daan daarna heel goed mijn handen wassen in de schone keuken met het schone aanrecht 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.