Wat zit er in mijn vluchttas???

De vluchttas staat klaar. Al ruim 2 weken ondertussen. Na een spannend moment rond 36 weken vond mijn lief het een goed idee als ik alles toch maar in zou pakken. Ik gaf hem geen ongelijk dus ik ging aan de slag. Kijk mee wat ik allemaal mee neem.

Vorige keer heb ik een hele studie gemaakt van wat ik allemaal mee wilde nemen naar het ziekenhuis. Ik schreef toen ook een artikel over de grap van onze vluchttas. Ik had een heel entertainment pakket bij me en voldoende eten om een heel weeshuis te voorzien van voeding, voor een half jaar. Ok ik hou van overdrijven, maar ik was duidelijk over-prepared. Nu hangt het er natuurlijk van af hoe je bevalling loopt, of de verwachting is dat je lang moet blijven of dat je ingeleid gaat worden, waardoor het voor het ‘echte’ werk soms heel lang kan duren.

Ik ga er van uit dat mijn bevalling ongeveer hetzelfde zal verlopen als de afgelopen keer. Natuurlijk heb ik geen zekerheid en ook geen garantie, maar mocht ik moeten blijven dan kan mijn lief altijd nog heen en weer naar huis om wat spullen te halen, of iemand brengt iets langs. Ook is er zo nog iets bijgegooid in de tas voordat we gaan.

Wat nam ik dan wel mee? Ik deel in een video alles wat ik mee neem. Ik vertel uitgebreid waarom ik bepaalde keuzes heb gemaakt, wat ik echte musthaves vind en wat ik aan kan raden. Dus pak een kopje koffie of thee en kijk mee, ik ben benieuwd of je er iets aan hebt, maar vooral ook of je tips hebt.

Geen video kijken???…check de foto’s
Aangezien niet iedereen de video’s kijkt heb ik onder de video ook wat foto’s gedeeld van wat ik meeneem. Dus kijk daar ook even doorheen en als je nog tips hebt let me know…mijn tas is nog niet vol.

Hierbij de foto’s van alles wat er in onze tas zit…

Dit is de tas die klaar staat in onze slaapkamer. Het is een Cowboysbag weekendtas die ik afgelopen jaar van mijn lief kreeg voor mijn verjaardag. De tas is niet helemaal vol dus mochten we nog iets vergeten zijn dan kan het er nog in, maar deze tas staat dus voor het grijpen in de slaapkamer. Ik ben benieuwd wanneer we hem nodig hebben.

Als eerste een gedeelte wat ik niet uitgebreid op mijn blog ga laten zien. Namelijk ondergoed. Ik heb een voedingsbh van Noppies en een voedingsbh van H&M in de tas zitten. Zodat ik kan kiezen welke dan het fijnste zit. Ook een grote onderbroek, want iedere moeder weet waaorm je die nodig hebt, al denk ik in het begin weer mega blij te zijn met die netbroekjes. Verder nog warme sokken, mocht het nodig zijn en een boxershort voor mijn lief.

Voor kleine broer hebben we de kleding in ziplock bags zitten. Een pakje maat 56 wat ik heel graag als eerste pakje aan wil voor onze spruit, komende week laat ik zien wat het eerste pakje wordt. Voor de zekerheid hebben we ook een heel lief pakje maat 50 ingepakt. Door het in deze zakjes te doen, hoeft je partner of de verloskundige alleen maar het zakje te pakken en hebben ze meteen alles bij elkaar.

Verder hebben we een hydrofieldoek bij ons, je weet maar nooit. Een grote swaddler van Lodger, omdat die zo fijn zijn als wikkeldoek bijvoorbeeld. Ook hebben we voor de zekerheid een dekentje in de tas gestopt. Dit is een wiegdekentje van Koeka.

We hebben natuurlijk geen idee hoe koud of warme het eind september is, maar een jasje zal de kleine zeker nodig hebben. Dit is een super lief jasje van maat Prenatal. Ook hebben we een cadeautje voor onze spruit in de tas zitten. Hierin zit een knuffeltje van Jellycat en het leek me leuk als onze spruit deze van kleine broer krijgt bij de eerste ontmoeting.

Hier heb ik mijn hoofd echt over gebroken. Wat wil ik aan na de bevalling. Ondanks dat ik al ooit bevallen ben, heb ik werkelijk waar geen idee. Ik heb nu een zwarte zwangerschaps legging meegenomen, een simpel hempje wat ik makkelijk naar beneden kan trekken om te voeden. Het zwart met wit gestreepte shirtje is een wijd voedingsshirtje van H&M. Lekker wijd en wat langer en met knoopjes aan de zijkant zodat voeden makkelijk gaat. Ook heb ik een lang nacht hemd met knoopjes aan de voorkant, voor als ik een nachtje moet blijven, of misschien trek ik dit wel aan als ik naar huis ga.

In de vluchttas zit ook een toilettasje. Het lijkt alsof er veel in zit, maar het is echt een klein tasje. Een tandenborstel, een borstel, deo en shampoo zijn denk ik echt musthaves. Verder wilde ik mijn gezicht goed schoon kunnen maken van eventueel make up, dus in het flesje zit Micellair water. Ook een douchegel, dagcreme en purelan mochten niet ontbreken, voor de zekerheid. Allemaal mini’s. We zullen zien wat ik deze keer ga gebruiken.

Een klein beetje tegen beter weten in heb ik ook een mini tasje in het toilettasje zitten met daarin deze vier make up items. Vorige keer had ik hier totaal geen behoefte aan, maar ik wilde het toch weer graag meenemen, want je zal zien dat ik het nu wel graag wil. Ik neem een concealer, wenkbrauw poeder, een oogpotlood en een blush mee. Dé vier basics waardoor ik, wanneer ik dat wil, mezelf een beetje kan opmaken.

In het voorvak van de tas zit een musthave, namelijk onze camera. Dit is wel mijn ‘oude’ camera, aangezien ik niet weet of de verloskunidge of het verplegend personeel met mijn goede camera overweg kan. Deze camera is helemaal best en is makkelijk te bedienen. Uiteraard gaat er ook een extra accu mee. Ook neem ik voor de zekerheid dextro, zoogcompressen en lippenbalsem mee.

In het andere voorvak zitten onze paspoorten, mijn ziekenhuis pasje, een oplader en een plastic zak (tip) voor vieze was.

Dat was alles wat ik meeneem. Hebben jullie nog tips van dingen die we zijn vergeten in te pakken? Het enige wat we er nog in moeten doen, is de verloskundige informatie en mijn slippers. Al denk ik dat ik die laatste aan zal hebben onderweg naar het ziekenhuis.

Volg:
Share:

4 Reacties

 1. Joor
  13 september 2017 / 08:36

  Bedankt voor het delen! Ik heb gisteren mijn tas gepakt en ondanks dat het de tweede keer was zie ik dat ik toch wat dingen vergeten ben;)

  • Liefthuis
   Auteur
   13 september 2017 / 15:43

   Hahaha, heb je nog dingen die jij in je tas hebt zitten die ik echt niet mag vergeten?

   • Joor
    13 september 2017 / 20:49

    Alleen flesjes water en een tussendoortje (meer voor m’n man;)). Maar ik heb een hele minimale vluchttas omdat ik thuis wil bevallen (had tegenzin om hem in te pakken haha).

 2. Ellen
  27 juni 2021 / 09:01

  Hoi Jodi! Wederom gebruik gemaakt van jouw artikel over de vluchttas!!Zo handig! Bedankt weer. Groetjes ellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *