Zonder kinderen op vakantie…Hoe was het en mijn TIPS!!!

Een half jaar geleden ging ik samen met mijn lief al een kleine week naar New York. Mega spannend om zonder de mannen op vakantie te gaan, maar het ging super. Nu had ik alweer de kans om weg te gaan en verbazingwekkend genoeg voelde het anders dan toen ik naar New York ging. Ik deel mijn tips voor wanneer je zonder kind(eren) op vakantie gaat.

Ten eerste; ik vond het niet makkelijk. Het was deze keer misschien zelfs nog wat lastiger aangezien ik nu ook nog helemaal alleen op vakantie ging. Althans…zonder mijn lief. Mijn vaste reispartner van de afgelopen 10 jaar ging nu niet mee.
Even slikken, maar het was helemaal de moeite waard. Ik heb wel wat tips als jij zonder je mini’s op vakantie gaat. Wat in mijn ogen iedereen eens zou moeten doen.

Voorbereiding:

 • Denk na of je je mini’s überhaupt heel veel wil voorbereiden. Daar bedoel ik vooral mee, dat je moet bedenken of je ze wil vertellen dat ‘mama’ bijna weg gaat. Onze spruiten zijn nog te jong voor een hele lange voorbereiding. De spruit heeft nog geen idee van tijd en zou zo alleen maar onnodig afwachten tot ik zou gaan.
 • Toevallig begon ik een paar weken voor ik vertrok tegen de spruit te vertellen dat ik altijd bij hem ben. Ook als hij me niet kan zien. Ik zit altijd in zijn hartje en hij altijd in die van mij. Hoe dichter het bij kwam hoe vaker ik het ging vertellen, ik wilde perse dat hij het echt wist.
 • MY MISTAKE… Kijk kort voor je vertrekt NIET naar Platvoet en zijn vriendjes. Hierin gaat de mama weg (dood) en komt niet meer terug. De spruit was ontroostbaar en toen ging ik ook nog eens weg. Je snapt…dat mijn hart brak.
 • Ik vond het zelf heel fijn om de dagen voor ik weg ging het leven zo ‘normaal’ mogelijk te laten verlopen, maar dan wel net alles even extra. Dit laatste vooral voor mijn eigen gevoel. Een extra verhaaltje met mama. Ik bracht de mannen vaker naar bed, knuffelde een keer vaker en gaf ze nog een extra kus.
 • Zoals ik al zei…doe zo normaal mogelijk… Ik wilde er niet teveel aandacht aan besteden om de spruit zenuwachtig te maken. Hij mistte me al vaker de laatste tijd, dat ik hem dat niet aan wilde doen.
 • Ik had de spruit de dag voordat ik ging verteld dat ik de volgende dag op vakantie ging met het vliegtuig. Dit vondt hij vet spannend, hij wilde zelfs mee. Het leidde hem wat af van het feit dat mama weg zou gaan. Daarnaast sprak ik met hem af dat hij naar mama kon zwaaien als hij een vliegtuig over zag vliegen. Ik zou altijd terug zwaaien.

Vertrek:

 • Ik had het geluk dat ik in de nacht vertrok. Ik heb de spruiten in de avond naar bed gebracht, een extra knuffel gegeven en in de nacht ging ik weg. Geen moeilijk afscheid moment. Bij wakker worden vroeg de spruit naar mij, maar mijn lief vertelde eerlijk, maar zo normaal mogelijk dat ik er even niet was, maar altijd bij hem was.
 • Misschien voor jou onnodig, maar ik zie vaak dat moeders kleine cadeautjes achter laten voor de spruiten. Dit heb ik niet gedaan, maar soms wel een leuk idee.
 • Ik schreef nog een klein briefje voor de mannen die ik op de ontbijttafel legde voor ik weg ging.

Als je weg bent:

 • Ik had met de spruit afgesproken dat als hij mama mistte dat hij dan aan papa moest vragen of hij een foto van mama mocht zien.
 • Denk er goed over na of je wil Facetimen en wanneer je wil Facetimen. Ik had van te voren niet perse een dag of tijd afgesproken. Ik was bang dat ik de spruit alleen maar van streek zou maken en dat ik hem zou zien huilen, maar dat ik hem niet kon troosten. Dit was in New York gebeurt en toen bleef ik met een rotgevoel zitten, terwijl de spruit binnen 2 minuten alweer blij was.
 • Het is wel mega bijzonder dat het kan, dat Facetimen, want ik zat nu bijvoorbeeld in de woestijn te kletsen met onze spruit. Bedenk dan vooral wanneer je wil Facetimen, om drama te voorkomen, beter niet wanneer de mini’s moe zijn. In de middag Facetimen was voor de spruit fijner dan net voor bedtijd.
 • Je partner krijgt het natuurlijk extra druk in de dagen dat je weg bent. Misschien ook leuk om voor hem iets achter te laten? Een briefje of een cadeautje?
 • Mijn ervaring was dat er op reis zoveel afleiding is, dat je je mini’s echt niet heel de dag mist. Vooral wanneer je contact had met thuis of het over de mini’s had, komt het verlangen om te knuffelen boven. Als ik zag dat de mannen het fijn hadden, kon ik ook weer lekker door met genieten van mijn reis.

Thuiskomst:

 • Knuffelen knuffelen knuffelen
 • Cadeautjes cadeautjes cadeautjes…. Al is dit natuurlijk niet persé nodig, ik vond het zelf toch erg leuk om een kleinigheidje voor de spruit en de Pipster mee te nemen. Ze kregen van mij houten diertjes…altijd een succes.

Wat was het fijn om de mannen weer te zien, maar…wat was het ook mega bijzonder en mega fijn om even weg te zijn. Ik ervaar het moederschap als een mega bijzondere en fijne taak. Het maakt mij niet minder moeder als ik even weg ga zonder de mannen… Ik wil niet zeggen dat ik een leukere moeder ben als ik weg ben geweest, maar het is voor mij wel weer een dierbare herinnering….een waar ik heel gelukkig van word.
Vooral als je bij thuiskomt vier kleine en twee hele sterke armen om je nek krijgt…. Dan ervaar je extra wat een rijkdom je in handen hebt…

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *