Onze zoon kreeg een pop…

Onze spruit. Een jongen. Een menneke. Een heerlijk klein ventje. Al vanaf het moment dat ik zwanger was had ik mezelf voorgenomen; Wil hij een prinsessenjurk? dat mag. Wil hij een Barbie? Dat mag. Het zal mij een zorg zijn als hij maar gelukkig is.

Op de een of andere bizarre manier trok onze kleine spruit naar auto0tjes en ballen. Niet dat wij daar iets mee hebben hoor, maar hij wist er snel mee te rijden over de grond en zag en gooide overal ballen in het rond. Totdat wij van het kinderdagverblijf een foto kregen. Een foto van onze spruit met een pop in zijn hand. Hij had de hele dag met die pop rondgezeuld en geknuffeld.

De hele dag met de pop zeulen op het kdv

Dit was ongeveer een maand voor zijn 1e verjaardag. Dus mijn idee was geboren. Ik wilde graag een pop aan mijn spruit geven voor zijn verjaardag. Dus mijn lief en ik gingen naar Intertoys en stonden voor een volledig roze schap met poppen te zoeken naar de perfecte pop. Geen idee dat het kiezen van een pop zo moeilijk zou zijn.
Ik wilde perse een mooie pop. Dit was de allereerste pop die ik ooit voor mijn spruit(en) zou kopen. Als ik een pop voor hem uit zou kiezen, dan wel een mooie. Ik wilde een niet te grote en het liefst met een zacht lichaam aangezien dat voor onze kruiper makkelijker vast te houden was, maar dan…..We hebben denk ik wel drie kwartier voor het poppen schap gestaan, wat heb je veel lelijke en wat zijn poppen duuuuuur.

Roze Roze Roze
De pop die bij ons een nieuw leven zou krijgen, was door zijn of haar stoffen lichaam onzijdig, maar droeg wel roze kleding. Al die poppen hebben bijna roze kleding aan en dan ook nog eens spuuglelijk. Ik nam me dus voor zelf iets te maken voor onze spruit.  Niet perse in het blauw of jongens achtig, maar wel iets onzijdigs. Het is een simpel pakje geworden, maar het paste goed en ik vond het perfect voor onze kleine man.

Twijfel
Even twijfelde ik nog of we het hem wel moesten geven. Niet omdat ik bang was dat hij het niet leuk zou vinden of omdat hij niet met een pop mocht spelen. Wel omdat ik twijfelde of hij de rest van zijn leven te horen zou krijgen dat hij een pop voor zijn eerste verjaardag had gekregen. Snel bedacht ik me dat ik ook niet weet wat ik voor mijn eerste verjaardag kreeg. Dus popje werd ingepakt.

The big day
Samen met boekjes, een zebra en nog wat andere dingen pakte hij op de ochtend van zijn verjaardag popje uit. Hij was blij met popje, keek even aandachtig naar het gezichtje, maar keek net zo aandachtig naar de zebra en zijn boekjes. De dagen na zijn verjaardag pakte hij af en toe zijn pop er bij. Hij kroop er mee rond, maar gooide hem ook net zo hard tegen de grond. Ik herkende nog geen echte liefde voor deze pop en al helemaal niet de liefde die hij voor de pop van het kinderdagverblijf had gehad.

Een paar maanden later
Ineens wees hij naar zijn popje. Ik benoemde zijn popje en hij kroop er enthousiast heen. Hij pakte de pop liefkozend in zijn armen, keek er goed naar en gaf een kusje. Vervolgens kroop hij naar mij en liet trots zijn popje zien. Hij zwierde ermee aan de arm van zijn popje en legde het weer in zijn nek om te knuffelen.

Toch nog liefde?
Sindsdien komt popje af en toe te voorschijn, vanuit zijn of haar slaapplek bij al het andere speelgoed in de Play&go opberzak. Die liefde neemt soms toe, de liefde voor zijn popje, maar zijn grote liefde is het nog niet. Dieren vindt hij leuker, daar is hij echt enthousiast over en komt hij keer op keer mee aan kruipen. Paardjes zijn het einde….

Het maakt met niet zoveel uit. Ik vind het leuk dat hij een pop heeft, omdat hij er zo dol op was. Wil hij later een Barbie, een jurk, alles mag. Ben benieuwd hoe hij zich gaat ontwikkelen en hoe het leven van popje zal verlopen.

Volg:
Share:

15 Reacties

 1. 26 januari 2017 / 08:39

  Is toch juist lief! Ik vroeg ook auto´s voor Yarah want die vindt ze ook prachtig. & dat pakje is superleuk! Babyborn heeft ook een jongetjespop trouwens 😉 Ik kan me nog herinneren dat mijn beide oudere broers een pop hadden en ik vroeger een auto. Whatever 😉

  • Liefthuis
   Auteur
   26 januari 2017 / 10:54

   Hahaha mooi verdeeld bij jullie thuis dus

 2. Martine
  26 januari 2017 / 08:51

  Super leuk toch?! ooi pakje trouwens beter dan idd die spuuglelijke uit de winkel…..Er zijn trouwens in mooie speelgoedwinkels, en dan bedoel ik niet intertoys Hele mooie poppen te koop van Haba. Ook in jongens uitvoering. Mocht zijn liefde voor poppen blijven.onze meisjes hebben ook jongens dingen, een autogarage, auto’s. Fleur kreeg een hijskraan en een garage voor haar derde verjaardag, en met sinterklaas wilde ze perse het piratenschip van de Hema……dusssss…hahahaha. Ik ben er blij mee.

  • Liefthuis
   Auteur
   26 januari 2017 / 10:53

   Heeel gaaf dat ze dat piraten schip wil. Ik ga meteen even googlen op Haba

   • Martine
    26 januari 2017 / 11:32

    Ja is leuk, wel duur hoor, maar echt mooi. Ikea heeft trouwens ook leuke stoffen poppen ook in een donkere uitvoering, en een jongens uitvoering. Succes!

 3. 26 januari 2017 / 12:48

  Die hele jongens-meisjes-scheiding is ook belachelijk. In winkels is het handig om zaken terug te vinden maar in het leven bestaat die scheiding niet. (Alsof mannen later niet voor hun kind moeten zorgen).
  Mijn zoontje heeft het nu vooral op tassen, lippenbalsem en haarborstels. Maar auto’s vind hij ook nog helemaal het einde 😉

  • Liefthuis
   Auteur
   26 januari 2017 / 13:31

   Onze spruit kamt nu ook steeds zijn haren met een kammetje wat bij de duplo paarden zat hahaha

   • 26 januari 2017 / 13:42

    Allemaal schattig en fijn, totdat hij hetzelfde probeerde met de wc-borstel (ook een borstel welliswaar)…

    • Liefthuis
     Auteur
     27 januari 2017 / 12:45

     Hahahahahahaha

 4. 26 januari 2017 / 17:09

  Te schattig! Emily is helemaal niet van de poppen maar auto’s en dieren. Vooral van de duplo paardjes. Zo zien we maar weer dat de stereo typering eigenlijk nergens op slaat. Lekker spelen is het belangrijkste

  • Liefthuis
   Auteur
   26 januari 2017 / 21:39

   Dat klinkt nog eens leuk 🙂

 5. 26 januari 2017 / 23:11

  Schattig!! Ons zoontje moet helemaal niets van poppen en knuffels hebben, maar is wel heel lief voor zijn Duplo-versies van Mickey Mouse, Donald Duck en Goofy 😉

 6. 27 januari 2017 / 23:00

  Tof dat jullie dit gedaan hebben. Weg met dat jongens/meisjes gedoe. Gewoon je kind goed observeren.

  • Liefthuis
   Auteur
   28 januari 2017 / 15:39

   Lieve reactie 🙂 Zo werkt het inderdaad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *