Zwangerschaps musthaves van de eerste 18 weken…

Ondertussen ben ik ruim 18 weken in verwachting van onze tweede kleine man. Er zijn een aantal dingen die ik al snel aangeschaft heb of al echt nodig heb ik deze zwangerschap. Ik deel vandaag met jullie de musthaves van de eerste 20 weken van de zwangerschap.

Floradix
Floradix is een homeopatisch drankje. ‘Een vloeibaar ijzer elixer bij vermoeidheid’ staat er in de omschrijving. Tijdens mijn vorige zwangerschap ben ik dit gaan gebruiken vanaf week 35 en ook in de eerste weken na de bevalling. Het leek toen echt te werken. Ik kreeg iets meer energie en aangezien ik echt flink vermoeid was het eerste trimester, dacht ik, ik neem het meteen. Ik neem het nu weer 1 keer per dag.

Voedingskussen
Aangezien ik nogal snel last van mijn bekken had, heb ik al vrij vroeg een voedingskussen aangeschaft voor in bed. Hij ligt super ongezellig tussen mij en mijn lief in. Wanneer ik op mijn zij draai, leg ik het kussen tussen mijn benen en dan krijg ik minder last van mijn bekken. Werkt heel fijn, dus een tip voor iedereen.

Movicolon
Movico wat???? Het zijn zakjes met poeder van de dokter om mijn darmen te helpen normaal te functioneren. Mijn darmen zijn altijd al een gevoelig punt en nu dus alleen maar erger. Ze liggen helemaal stil. Zonder deze zakjes zou het helemaal ellende zijn.

Zwangerschaps panty Noppies
Ik draag graag jurkjes, maar ik heb een hekel aan panty’s met banden die duwen. Ik draag dus altijd al panty’s die vrij hoog vallen, maar nu moest ik toch nog een stapje verder. Met mijn opkomende buik, wilde ik natuurlijk niet dat de band van de panty in mijn buik zou duwen. Bij mijn vorige zwangerschap had ik de panty’s van H&M en Noppies geprobeerd en die van Noppies waren 100 keer fijner, dus die heb ik nu meteen weer 1 gehaald.

H&M Positiebroeken
Vanaf week 9 voelde ik al dat mijn broeken te strak zaten. ’s Avonds thuis deed ik mijn broek los en tegen week 11 soms overdag stiekem mijn knoop los. Toen de termijn echo goed was ben ik dan ook meteen naar de H&M gegaan om twee basic positiebroeken te halen. Een mooie grijze en lichte spijker.

Water water water
Ik heb dorst als een malle. Al vanaf het begin. Mijn dopper gaat overdag overal mee naartoe en ik drink er zo 4 leeg. Vooral water overigens, dat is toch het lekkerste als je echt dorst hebt. Al kan ik de flesjes Ice tea of sinas niet meer tellen die ik in de stad heb gekocht, als ik toch mijn dopper was vergeten. Soms MOET ik gewoon drinken.

9 maanden boek
Na de eerste goede echo durfde ik een 9 maanden dagboek te kopen. Ik vind het toch wel weer heel leuk alles bij te houden. Ik wilde graag een andere dan voor onze spruit en koos het boek van Kidooz. Het is een mooi boek, met simpele maar leuke vragen en voldoende ruimte voor je antwoorden.

Wat waren jullie musthaves?

Volg:
Share:

4 Reacties

  • Liefthuis
   Auteur
   27 april 2017 / 13:31

   Tuuuurlijk olie vergeten erbij te zetten

 1. 28 april 2017 / 10:17

  Ja die Noppies panty is fijn! Ok heb normaal een hekel aan panty’ s maar die zat heerlijk!

 2. 28 april 2017 / 11:20

  Handig dat er speciale panty’s bestaan zeg. Zelf ben ik meer van de stay ups. Die kunnen altijd : )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *