Zwangerschaps musthaves week 18 t/m week 40…

Toen ik 18 weken zwanger was schreef ik over mijn zwangerschaps musthaves van die eerste weken. Als ik dit type zijn we 20 weken verder en kan ik zeggen dat een aantal dingen nog steeds op mijn lijstje staan, maar dat er ook andere bij zijn gekomen. Het leek me dan ook leuk om mijn zwangerschapsmusthaves van het tweede gedeelte van mijn zwangerschap met jullie te delen.

Mijn voedingskussen staat nog steeds op mijn lijstje. Dat ding is met de week meer onmisbaar geworden. Ik leg mijn buik er een stukje op en leg een ander stuk tussen mijn benen, zo kan ik het lekkerste slapen. Ook Floradix staat weer op mijn lijstje. Het vloeibare ijzerelixer heb ik denk ik 15 weken niet gebruikt, maar om mezelf een extra boost te geven ben ik er sinds een paar weken weer mee begonnen.

Bad
Ik ben eigenlijk helemaal geen bad persoon. Ik vind douchen veel fijner. We hebben een prachtig groot bad, maar het vollopen en het niet handig kunnen wassen van mijn haren vind ik altijd ellende. Buiten mijn zwangerschap is het aantal keer dat ik in ons bad ben geweest denk ik op twee handen te tellen.
Tijdens de afgelopen 10 weken is het bad echter af en toe echt mijn uitkomst geweest. Wanneer mijn lichaam niet mee werkte of flink verkrampt was dan kon ik echt uitkijken naar een warm ben. Dit werkte zo goed om te kunnen ontspannen dat ik het nu heerlijk vind.

Mama Olie
Voor mijn buik gebruik ik ondertussen al heeeeel lang iedere avond de Kruidvat Mama Olie. Ik wrijf het er niet gewoon op maar ga met mijn vingertoppen echt wel harder over mijn buik heen om mijn huid lekker soepel te houden. Bij onze spruit gebruikte ik dit ook en of het nu wel of niet helpt tegen striae, ik vind het ook gewoon lekker om te doen.

IJs ijs ijs
Degene die me volgen op instagram die zien het regelmatig voorbij komen. Ik heb een crushed Ice craving. Bij onze spruit had ik die ook de laatste paar weken en nu begon het al bij 25 weken denk ik. We (lees, mijn lief)  halen bij de ijsblokjes taxi een 5 of 10 kilo zak crushed Ice. Dit verdelen we over kleinere zakjes en ik drink per dag meerdere glazen vol met ijs en een beetje ranja. Ik krijg er nu alweer zin in als ik dit type. Het kauwen op dat ijs vind ik zooooo lekker.

Bank en Netflix
Dit is misschien we mijn meest gebruikte ding/ product de afgelopen maanden. Onze bank is echt mijn life saver. We hebben nog niet zo lang een nieuwe, mede om er voor te zorgen dat ik goed kan liggen. Mijn bank en netflix, ik kan er echt van genieten, maar het is ook echt nodig.

Oma’s
TJA die oma’s daar kan ik echt niet zonder, vooral de afgelopen paar weken. Ik kan niet meer zo goed vooruit (en dat is een understatement) en dus is onze spruit doordeweeks ook lekker een dag bij allebei de oma’s. Zodat ik even bij kan komen en rustig wat thuis kan rommelen. Heel fijn.

Lijstjes
Ik maak oneindig veel lijstjes. Ik vind dat altijd wel fijn, maar nu zijn er voor mijn gevoel zoveel dingen die ik moet/ wil onthouden dat ik maar lijstjes blijf maken. Een lijstje met dingen die we niet moeten vergeten te kopen, een to do lijstje, een to lijstje voor de baby en een voor wat er allemaal moet gebeuren voor het huis. Een lijstje waarover ik nog wil bloggen en welke blogs ik nog af moet maken. Ik wil graag alles op orde hebben en niks vergeten…Nesteldrang???

Chill outfit
Ik leef momenteel in mijn flodder broek met een simpele top er op. Afhankelijk van hoe koud het is heb ik een vest of een shirt aan. Pas als ik echt naar buiten moet ga ik me aankleden, maar wanneer ik weer thuis kom wil ik mijn broek of panty of jurk uit om weer te chillen op de bank.

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Christine
    17 september 2017 / 14:12

    Fijn dat je twee dagen thuis hebt voor jezelf als spruit bij de oma’s is, dat lijkt mij ook onmisbaar bij een tweede!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *