Zwangerschapsoutfit inspiratie- Herfst/ nazomer

zwangerschapsoutfit

Zwanger en leuke outfits… Hoe verder in de zwangerschap je komt hoe lastiger het wordt in mijn ogen. Ik wil me heel graag nog leuk blijven kleden, maar die groeiende buik, maakt het niet altijd makkelijk. Niet alles zit nog lekker, maar een hele nieuwe garderobe aanschaffen is ook zonde. Dus ik dook mijn kast in om te kijken of ik een nieuwe zwangerschapsoutfit voor de nazomer of herfst kon combineren.

@omoda #omodafriends

Cowboylaarzen

‘Jij had die vroeger ook‘ Zei een vriendin toen we het over trends hadden die terug komen. Cowboylaarzen…. Yep AND I STILL LOVE THEM… De liefde is nooit over gegaan. Dus toen ik deze cowboy laarsjes bij de cognac enkellaarsjes op Omoda zag staan was ik verkocht. Wat ik persoonlijk nu heel leuk vind is de cowboylaarzen, zonder panty onder een jurk of rok. Het maakt de zomerjurk die je eerst met slippertjes droeg net wat meer geschikt voor de nazomer of de herfst en daarna trekken we er lekker een panty bij aan. Ik deed dit al vaker met mijn zwarte biker boots, ook een topcombi… Maar ook onder een flared, of bij een spijkerbroek, of een strak simpel jurkje of… of…of… Dus iedereen snel shoppen voor dames enkellaarsjes.

zwangerschapsoutfit
Trui H&M Broek Hip voor de Heb

Stoffen flared broeken

Ook voor ik zwanger was droeg ik al heel graag stoffen flared broeken. Als je even goed zoekt zijn er best wat flared broeken die je ook tijdens de zwangerschap gewoon aan kan. In het begin trok ik hem helemaal op en nu vouw ik de band naar beneden. Je broek moet dan wel echt een flexibele band hebben en niet te stugge stof hebben, maar die zijn er nu super veel, in mega gave stofjes… Een wijd vallend shirt er op, of een hemdje of strakker shirt met daarover een vest en klaar is je nazomer outfit. Ik vind het persoonlijk wel mooier als het shirt of de trui achter wat langer is.

zwangerschapsoutfit
Rok HM (simpele kokerrok)

Lange jurken en rokken…

Maxi jurken staan fantastisch bij je groeiende buik, dus de ideale zwangerschapsoutfit. Jurken met een knoopje of riempje boven je mooie bolle buik. Of een rok die je kan optrekken tot boven je buik. Zowel voor een nog kleine, als later voor je bollere buik heel erg tof en zowel met strakkere als wijdere rokken mogelijk. Op de rok kun je een shirt aantrekken (korte knoopshirtjes zijn top) en er later ook nog heerlijk een vest over doen of zoals ik hier doe een trui. Stop de onderrand boven je buik in de rok en het staat super. Ook over je jurk trek je makkelijk een vest aan. Staat gaaf en zo kun je die zomerjurk toch nog lekker even dragen.

zwanger
Jurk Costes

Open jurk

Mocht je buikje nu toch niet meer in die jurk passen met die knoopjes (ik spreek uit eigen ervaring) dan is het ook heel tof om er een zwart of ander effen jurkje onder aan te doen en deze jurk open te dragen als een soort kimono. Soms zit er zo’n touwtje in, die kun je mooi strikken op de rug. Boven een broek kan zo’n kimono overigens ook heel tof staan.

zwangerschapsoutfit
Broek H&M, Jack Rocking Ballerina

Leren Jack of vest

Die simpele positiebroek tover je met gave schoenen en een leren jack toch weer om tot een stoer geheel. Een (leren) jack is sowieso een must in je garderobe, voor de herfst lente en zomer… Vind je een jack voor binnen nu niet zo fijn, pak dan een langer vest, met een strakker shirt en stoere schoenen en je bent klaar. De komende weken komen er heel veel vesten in de schappen te hangen, daarnaast is het voordeel ook nog, dat je die vesten en jacks na je zwangerschap ook gewoon nog aan kan.

Effen shirts tip

Nog even een laatste snelle tip. Ik zocht effen zwarte shirts voor tijdens de zwangerschap die ik dus makkelijk onder vesten of jasjes aan kan. Bij Zeeman, hebben ze van alles liggen, lange mouw, korte mouw, v hals en ronde hals. Echt heel fijn…. In allerlei kleuren ook nog en het kost 3x niks, dus dat het uitrekt is niet zo erg. Tip van Flip dus… oow ik kocht overigens wel 1 tot 2 maten groter dan mijn normale maat. Ik draag normaal 38 en nu heb ik dus 42 gekocht.

Mijn favoriete zwangerschapsoutfit? De zwarte strakke rok heb ik al heel de zwangerschap aan, maar ook mijn positiebroek, met een goed shirt is favoriet op het moment.

Kun jij je weg nog goed vinden in je kledingkast? Ik ben benieuwd of je er iets aan hebt gehad aan deze zwangerschapsoutfit tips

#liefthuisad

Volg:
Share:

2 Reacties

  1. Lindsy
    30 augustus 2020 / 18:54

    Hele gave outfits Jodi!

  2. Floortje
    30 augustus 2020 / 19:15

    Super tof dat mijn tip er ook tussen staat van de knoopjurk! Zoveel gedragen in mijn zwangerschap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *