Zwangerschapstest positief – In de camper in Nieuw- Zeeland

Zwangerschapstest

Christchurch… 1 maart…de een na laatste dag in Nieuw- Zeeland. Bijna onderweg naar het laatste stukje van onze grote reis en ik moet mega nodig plassen. De openbare wc’s waren me te vies, dus ik besloot heel snel in de camper te gaan… en voor ik het wist was de zwangerschapstest positief… Ik ben zwanger… Ik deel hoe het ging…

Kwaaltjes of niet?

Vet haar, koppijn, een maanlandschap van puisten op mijn kin, een raar voorgevoel, extra pijn in mijn bekken… maar alles trekt na 1 of 2 dagen weer weg. (snel meer over mijn eerste kwaaltjes) Dus ik link het niet aan elkaar, pas achteraf…nadat de zwangerschapstest positief is.

Op zondag voel ik ineens iets. Het is ongeveer, 9 dagen na mijn eisprong. Althans als mijn cyclus netjes loopt en eerdere keren is gebleken dat dit niet altijd zo is, dus 9 dagen na mijn eisprong, kan ook betekenen…. Geen idee wanneer die eisprong is…. Maar ik voel dus iets… Ik voel hele kleine mini steekjes heel diep onderin mijn buik. Dit voelt echt als mijn baarmoeder besef ik me… of verbeeld ik me dit?

Fuck it ik test gewoon

De volgende dag word ik wakker en denk Fuck it ik doe gewoon een zwangerschapstest, ik wil weten wat dit is. Bij de mannen testte ik ook op dinsdag al positief, dus als ik zwanger ben, wat me een hele kleine kans lijkt, dan zou het moeten kunnen. Ik wil weten wat die steekjes zijn en ik wil weten of het raak is, want wat zou het gaaf zijn om een extra kindje vanuit onze grote reis mee naar huis te nemen en anders kan ik het loslasten.

Camper romantiek

Boven in dat camperbed een kindje maken, is niet het meest makkelijke en we hebben besloten het niet ‘op de klok’ te gaan doen… we zien wel. Ik ben gestopt met de pil, dat we dat besluit op reis maken voelt al bijzonder, dus wanneer het ook raak is… eerst onze reis…. Ovulatie testen kan ik thuis altijd nog gaan gebruiken, want dat was eerder bij de mannen wel een succes… 

Naast dat krappe camperbed, sta je op sommige campings bijna camper aan camper én met twee slapende kinderen in de camper kunnen jullie je vast ook voorstellen dat we ontzettend hebben genoten van de reis, maar dat we vooral ook lekker sliepen… meestal. Althans heel veel liefde in onze perry (camper), maar niet tussen de lakens zullen we maar zeggen… Dus ik wist dat de kans klein was…

Stiekem testen

Ik ga naar ons wc-tje in de camper. Normaal ging ik altijd op de camping wc, maar om daar nu een test te doen is wat onhandig. Aangezien ik altijd graag ‘stiekem’ een test doe, zeg ik ook nu niks tegen mijn lief. Geen hoop geven, als het niks is dan hoef ik hem ook niks te zeggen…
Ik test, en zie meteen 1 streep. Mijn gevoel zegt meteen. Zie je wel Jodi je haalt je van alles in je hoofd. Eerdere keren duurde het ook veel langer voor ik zwanger was en altijd met ovulatietesten, dus de kans is gewoon heel klein en dat is prima, want ik heb wel vertrouwen dat het goed komt. 

Ik verstop de test, ik kleed me aan en vind het echt oprecht prima. We hebben een waanzinnige tijd hier, zwanger naar huis was leuk geweest, maar het komt vanzelf…. Niet nu, maar later… We hebben een heerlijke dag, op de mooiste plek van Nieuw Zeeland en ik ben echt gelukkig…. 

Laat het los

De volgende dag is het dinsdag… Huh alweer dinsdag??? Yep, dat is raar. Ineens besef ik me, dat ik met mijn stomme hoofd al twee dagen denk dat het dinsdag is. Dat betekent dat ik niet op dinsdag maar op maandag getest heb en dat ik dus misschien wel veel te vroeg was. Ik besluit nu niet meer te testen tot ik ongesteld moet worden. Het zal wel niet, dus niet onnodig moeilijk doen.

Vrijdag moet in ongesteld worden, of zaterdag, of zondag of maandag…. geen idee… ergens dan.

Zondag einde van de dag nog steeds geen signalen van een menstruatie… Dit is vreemd… maar misschien komt het nog? Ik voel ondertussen al een paar dagen niet echt meer iets van symptomen waar ik ze eerst heel goed voelde…. dus de tampons zijn alweer ingeslagen

De zwangerschapstest positief?

Ik moet mega nodig plassen, maar de openbare wc’s zijn vies, dus ik zeg we moeten snel doorlopen want ik moet plassen. IDEAAL altijd zo’n wc bij je. En ineens heel impulsief, besluit ik een test te doen, want ik zit er nu toch… Terwijl mijn lief de mannen vast maakt, pak ik snel de test, zachtjes doen Jodi, zachtjes doen… Ik plas over de test, leg hem op het randje en kijk er naar terwijl ik verder plas. Nog voor ik klaar ben zie ik een dikke streep…. En verrek er verschijnt een tweede streep… Toch of verbeeld ik het me??? Ik kan niet 3 minuten in die wc blijven, dus ik besluit hem op te bergen en nog niks te zeggen en straks voor de zekerheid nog even goed te kijken.

Dan toch?

Ik voel een kriebel… Zou het dan toch??? We rijden door naar de camping, we koken, spelen met de mannen, we eten en ik heb ondertussen een kriebel in mijn buik en misschien dus nog iets anders. Het is een fijne avond, we brengen de mannen naar bed en terwijl mijn lief de was uit de droger op de camping gaat halen, besluit ik snel te gaan kijken…. TWEE strepen. TWEE overduidelijk mooie dikke strepen. De zwangerschapstest is positief. OW MY GOD… Het is echt zo, het is gewoon echt zo. Liet mijn gevoel me toch niet in de steek, maar HOE DAN? HOE KAN HET DAT HET NU ZO SNEL INEENS RAAK IS? Zoals deze hoofdletters zo voelde ik me en ik werd ineens zenuwachtig. 

Het mooiste cadeau

Ik zeg nog even niks, want wil het hem op een leuke manier vertellen en niet even tussendoor. Wil je een biertje? Vroeg hij? Kak… Nee dank je, ik heb dorst dus doe maar even water. Hij gaat naar de wc op de camping. Dus ik schiet in actie… We zijn morgen 12 jaar samen, dus ik besluit nu alvast een cadeautje te geven. Ik wikkel de test in een rompertje wat we hadden gekocht de dag nadat ik stopte met de pil en zeg dat hij zijn ogen dicht moet doen en dat ik toch iets heb voor ons 12 jarig jubileum….

Zonder enig idee maakt hij het pakje open en de test valt er uit. Hij kijkt vol verbazing…. WAAAT…. Is het echt waar??? vraagt hij…Yep, het is echt waar…. De zwangerschapstest is positief…Ik ben weer zwanger. Dat zag hij totaal nog niet aankomen… Waanzinnig snel, ik ben 1 keer ongesteld geweest en nu alweer zwanger. Wauw wat een wonder en wat bijzonder…..

We nemen het mooiste souveniertje mee naar Bali en dan naar huis…

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *