Zwangerschapsverlof – What to do…

zwangerschapsverlof

Mijn zwangerschapsverlof is nu toch officieel aangebroken. Ondanks dat ik al langzaamaan in verlofmodus over ben gegaan omdat mijn lichaam (en hoofd) daarom vroeg is het nu dan echt zover. Ik heb zwangerschapsverlof… BIZAR…

Lunchen met vriendinnen

Deze stond met stip op 1 toen ik op instagram aan jullie vroeg wat ik moest doen in mijn zwangerschapsverlof. Lunchen met een vriendin… dus ik ga snel een date plannen.

De bestekla en zwangerschapsverlof

Hier moest ik wel heel hard om lachen. Iemand zei de bestekla… en dit is geen grap, dit is serieus zoiets wat je nog even wil doen. Nesteldrang kicks in en ik wil allemaal van die klusjes nog even doen (of samen doen want de onderkastjes lukken me niet meer) Of bijvoorbeeld shampoo bestellen… alsof dat niet meer kan als ik bevallen ben en toch wil ik het heel graag nu afstrepen en doen. De bestekla dus… dus kan wel een opruim en schoonmaak beurt gebruiken.

Fotoboek maken

Hier kijk ik heel erg naar uit. Een fotoboek maken…en wel een die al een tijde op mijn to do list staat. Namelijk die van Nieuw- Zeeland. Nog op reis maakte ik ons boek van Australië al compleet en bestelde deze meteen, bij thuiskomst lag die dus al op de mat, maar die van Nieuw-Zeeland bleef daarna op de to do list staan. Dus ik heb mezelf voorgenomen, voordat de baby geboren wordt wil ik in ieder geval het fotoboek af hebben van de plaats waar ze verwekt is. Daarnaast zijn de foto’s zo mooi, dat ik het heerlijk vind om doorheen te gaan, de mooiste herinneringen.

Door de wasstraat

Ik vind dit dus heerlijk tijdens mijn zwangerschapsverlof. Mijn kappers afspraak staat al gepland, want jeetje wat groeit mijn haar hard als ik zwanger ben en daarnaast vind ik het een heerlijk uitje. Echt verwennerij voor mezelf. Mijn nagels worden ook in de 38ste week korter gemaakt, want lange nagels zijn met een baby toch niet ideaal en die pedicure afspraak moet ik nog even plannen. Niet omdat het moet, wel omdat het gewoon heel fijn is.

Middagdutjes

Ondanks dat ik weet dat ik het al wel lang nodig had, kan ik me er toch nog niet goed aan over geven. Nu ik bijna 36 weken ben en met verlof, voelt het alsof het nu mag. Dus ik lig meer in bed en op de bank. Ik denk soms ik ga vast niet slapen, maar ben binnen no time vertrokken en voel me daarna echt beter. dus kom maar door met die dutjes (als de mannen op de opvang/school zijn dan)

Vast nog een keer wat werken omdat het zo leuk is

Ik vind mijn werk gewoon te leuk. Deze blog typen is in principe ook werk en vloggen, nog een ontwerp voor Feestje… alles is werk, maar I love it… Dus het mag van mezelf, als het geen moetjes zijn.

Janken bij die mooie film

Misschien heb ik dit vandaag al gedaan. Ik wilde heel graag de film April, May and June (mooie naam) nog zien en ik wist dat die heel verdrietig zou zijn. Ik vind dat op zijn tijd dus heerlijk, ook met hormonen. Ik kan het echt als verhaal/ film zien, dus daarna tranen drogen en door, maar ik heb wel heel erg genoten van mijn film momentje. Lang geleden dat ik daar de rust voor had.

Babykamer afmaken, puntjes op de i

Komend weekend is hij echt af. Althans… dan is nog niet alle decoratie binnen en mijn bestelde dekentjes (Die zoooo mooi zijn, maar daar snel meer over) zijn er ook nog niet, maar alle dingen die we op willen hangen zijn binnen, genoeg hydrofieldoeken, luiers enz enz. Het wiegje gaat dit weekend naar onze kamer. Als dat klaar is kan ik ook aan van die kneuterige afwerk klusjes beginnen. Zoals het afhaken van mijn regenboog kussen voor de baby, het maken van een mobiel van hout en wat andere decoratie.

Geboortekaartje kiezen

Dat wordt wel tijd nu… Ik heb in mijn hoofd een vrij duidelijk beeld van wat ik wil, maar dan moet het wel lukken/ passen en dat is tot nu toe nog niet het geval. dus ik ga nog even stoeien en anders een andere optie overwegen… jullie zullen het vanzelf zien. Bij de mannen had ik het geboortekaartje volgens mij al lang klaar…
Note to self: de adressen uitzoeken en op enveloppen schrijven is ook nog een goed punt voor mijn zwangerschapsverlof.

Boek lezen

Doordat veel van mijn werk online is en ik dat ook heel leuk vind zit ik veel op mijn telefoon. Ik vind dat eigenlijk geen probleem, want ik weet wanneer ik hem weg moet leggen en heb er geen last van, maar daardoor bleven dingen als een boek lezen wel liggen terwijl ik dat wel heerlijk vind. Dus ik heb mijn boek waar ik in de zomervakantie mee bezig was, Het italiaanse meisje, er weer bij gepakt en wat is het toch heerlijk en ik koop wellicht nog een nieuwe (iemand tips?)

Zwangerschaps meditatie

Bij de mannen was ik al weken eerder gestopt met werken, namelijk bij 32 en 30 weken in verband met vakanties in het onderwijs. Ik merkte daardoor dat ik veel minder kon ontspannen. Helemaal als ik van mezelf vond dat ik nog 1000 dingen moest doen met ze… Dus ik bedacht me afgelopen week ineens dat ik het mezelf gewoon een soort van moet verplichten. dus ik wil nu iedere dag een zwangerschaps, of ontspanning meditatie doen via Youtube. Al twee dagen gedaan en het is heerlijk… Ogen dicht en luisteren…

Vluchttas klaarmaken

Wat moest daar ook alweer in? Toch maar eens mijn eigen video terug kijken. (bedenk me nu dat ik misschien ook nog wel een nieuwe video hierover op neem) Het voelt alsof het nog heel lang kan duren, maar tegelijk kan het ook ineens al zover zijn, dus misschien toch maar eens beslissen welk geboortepakje we nu voor de baby willen en of we toch nog een maatje kleiner meenemen (en nog moeten kopen) en wat moest er voor mezelf ook alweer mee? Ook als ik thuis beval is het heel fijn als alles klaar staat en de verloskundige of mijn lief alles gewoon kan pakken.

Huis poetsen (of laten poetsen)

Ok dit wil ik heel graag… maar ik heb mijn zusje al geappt of ze me wil komen helpen, wat er ook op neer zal komen dat zij het meeste zal doen. Sorry zusje… Ik kan het gewoon niet meer goed en dat is ook precies de reden dat ik hulp in heb geschakeld, maar wat heb ik zin in een tiptop fris huis.

Mochten jullie nog must do’s hebben voor mijn zwangerschapsverlof? Naast toch nog wat online shoppen :p dan hoor ik het uiteraard graag 😉

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. 11 oktober 2020 / 21:03

    Heerlijk al die plannen in je verlof! ik dacht ook bij 38 weken nog even naar de kapper te kunnen, maar ons meisje had besloten net die ochtend te willen komen. Helaas, met vet haar liggen bevallen 😉 Geniet nog extra van de laatste weekjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *